Dvouleté dítě vztek,řev

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
18.2.16 19:10
@mrs.gendy píše:
@brko u nas tohle absolutne nepomaha. naopak to prileje olej do ohne :think:
a fakt nevim, co s ni, kdyz chytne nerva. nechce totiz abych na ni sahala, mluvila, natoz ji nosila :roll:
omejvam oblicej vodou, kdyz se mi podari ji udrzet, coz v sestem mesici tehotenstvi je docela mazec udrzet mlatici se dite v naruci.
ona sama nevi co chce, natoz ja. kdyz odejdu, tak zacne rvat jeste vic :mrgreen: je to boj a uz jsem smirena s tim, ze to musime prezit obe :nevim:

možná ve chvíli, kdy prožívají emoční výlev nechtějí být sami? Sice neví, co chtějí, ale blízkost někoho je namístě? Ten mozeček je pěknej Kocourkov:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
18.2.16 19:16

@hofka presne. nechce abych ji chovala, ale ani abych odesla. :mrgreen: no tak kdo se ma v tom vyznat.
se divim, ze jeste nemam papirek od sousedu ve schrance, at prestanu tyrat dite :roll: :lol: ona ma i tak silnej hlas, natoz kdyz ji to chytne.

• Citovat
  • Upravit
brko
18.2.16 19:19
@hofka píše:
možná ve chvíli, kdy prožívají emoční výlev nechtějí být sami? Sice neví, co chtějí, ale blízkost někoho je namístě? Ten mozeček je pěknej Kocourkov:-)

Tak nejak. Nekdy diteti pomuze jen samotna pritomnost rodice. Staci jen dat najevo:" jsem tady pro tebe, kdybys potreboval." :palec:

• Citovat
  • Upravit
1765
19.2.16 00:29

@brko Doporucuji to i odborni lekari. Dite ma moznost ty emoce vypustit, zaroven ja nemam povinnost 30 vylevu denne poslouchat z 40ti centimetru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
19.2.16 00:30
@brko píše:
Tak nejak. Nekdy diteti pomuze jen samotna pritomnost rodice. Staci jen dat najevo:" jsem tady pro tebe, kdybys potreboval." :palec:

U nas je ta pritomnost obecenstvem. Prodluzuje predstaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.2.16 06:57
@open mind píše:
U nas je ta pritomnost obecenstvem. Prodluzuje predstaveni.

Tak u nas taky. Presto dceru do pokoje nezaviram.  :kytka:

• Citovat
  • Upravit
brko
19.2.16 07:09
@open mind píše:
@brko Doporucuji to i odborni lekari. Dite ma moznost ty emoce vypustit, zaroven ja nemam povinnost 30 vylevu denne poslouchat z 40ti centimetru.

Hele, ja treba varim, dcera se vzteka v obyvaku( otevrene dvere,5 kroku ode me) a ja jen na ni konejsive zavolam:" Neco je spatne? Ukazes mi co se stalo? Prijd se pomazlit…„..atd, atd… Kdyz zacne volat "mama, mama auauuu“ ( preklad: nemohu za tebou, me utrpeni me prilis paralyzuje :lol: :mrgreen: ),tak jdu k ni a delam, co mi dovoli, prip jen tak u ni sedim a v klidu na ni mluvim. Vetsinou se mi ale povesi na nohu, tak proste chovam
Odbornici..no nevim.
Edit: aha, po pozornem precteni chapu, jak jsi to myslela( rano, no :roll: ). Ja nevim, jak to maji ostatni maminky, ale moje konejseni a pritomnost je ve smyslu: Poplakej si, vyvztekej se, u me je bezpecny prostor pro vypusteni emoci.

Příspěvek upraven 19.02.16 v 07:43

• Citovat
  • Upravit
1765
19.2.16 07:30
@brko píše:
Tak u nas taky. Presto dceru do pokoje nezaviram. :kytka:

Ja ho tam tez nezaviram, psala jsem ze nechavam otevrene dvere.

Jak tedy ty davas rozumitelne triletemu diteti najevo, ze je jeho reakce vzetkly rev 100× denne pro vynuceni si neceho neni vec, ve ktere by bylo zahodno pokracovat? Jestli je pro tebe fakt, ze je dite ve vlastnim pokoji tak spatny, co tedy pouzivas? Neni to nejaka ironie, ja se rada inspiruju, ucim se vlastne porad! :) Vis ja mam dojem, ze kdyz mu ten feedback nedam ja, da mu ho spolecnost - a to mnohem drsneji. Vztekloun, ktery nuti vsechny okolo, aby bylo po jeho revem nebude kolektivem nikdy vyhledavany. Bude mit problemy ve skolce, skole v praci, vzdyt vsude je treba umet obcas ustoupit. Jak se to nauci, ze dela neco spatne, kdyz nad nim budu stat, usmivat se a laskyplne se divat, zatimco on bude rvat jako tur a bouchat okolo sebe? (Tim nemyslim tebe, ale znam takovy pripad).

Tu normu chovani ve spolecnosti prece musime nastavit my rodice. Nekdo placa, ja to povazuji za neefektivni, nekdo domlouva - ja mam tu zkusenost, ze nejake sahodlouhe vysvetlovani u naseho trileteho nema smysl (nepobira to zatim bohuzel), tak odvadim do pokoje. Take se snazim hlidat si obecne vlastni reakce, abych mu nedavala nejsky hystericky priklad. ;) Je logicke, ze dite by na nevhodne chovani melo ihned videt jasnou reakci, co tedy pouzivas ty?

Příspěvek upraven 19.02.16 v 07:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
19.2.16 07:32
@brko píše:
Hele, ja treba varim, dcera se vzteka v obyvaku( otevrene dvere,5 kroku ode me) a ja jen na ni konejsive zavolam:" Neco je spatne? Ukazes mi co se stalo? Prijd se pomazlit…„..atd, atd… Kdyz zacne volat "mama, mama auauuu“ ( preklad: nemohu za tebou, me utrpeni me prilis paralyzuje :lol: :mrgreen: ),tak jdu k ni a delam, co mi dovoli, prip jen tak u ni sedim a v klidu na ni mluvim. Vetsinou se mi ale povesi na nohu, tak proste chovam
Odbornici taky kdysi doporucovali dat nakrmene mimino do postylky a nechat ho vyrvat, aby nahodou nebylo moc fixovane na matku :roll:. :kytka:

Az po odeslani predchoziho pridpevku se mi zobrazil tento tvuj. :) Tva dcera je asi jeste malicka, soude dle jejich popisovanych reakci, tam chapu ze jsi tolerantnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
19.2.16 07:34

Jinak muj syn treba o pochovani a ukonejseni ve chvili vzteku nestoji - to mne odstrci.

Nevim treba, jak je nejake vynucovani si vztekem u tve dcery caste, samozrejme pokud by to nebylo na desitky predsaveni denne, take bych k tomu pristupovala shovivaveji, zvlastte jeste v tom batolecim veku..

Byla u nas kamaradka, ktera je uz ostrilena matka, ma deti dve. Rikala, ze to u svych deti zvladala prakticky bez jakychkoliv trestu, tak jsem si ji pozvala na poradu. Po par hodinach odchazela vyrizena, s tim ze toto by nedala. Takze ano zaberou li na neci deti mirnejsi veci typu objimani a dohod, nebo ty excesy nejsou tak caste, pak ti lide nechapou ze nekdo potrebuje pouzit neco duraznejsiho. Ti rodice nejsou necitove, jen to mirnejsi nefunguje a ty hranice proste musi byt nastaveny. Od cizich by totiz pak byly nastaveny stejne, ale odmitnutim a vysmechem, coz hodnotim jako mnohem horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
19.2.16 08:04
@open mind píše:
Ja ho tam tez nezaviram, psala jsem ze nechavam otevrene dvere.

Jak tedy ty davas rozumitelne triletemu diteti najevo, ze je jeho reakce vzetkly rev 100× denne pro vynuceni si neceho neni vec, ve ktere by bylo zahodno pokracovat? Jestli je pro tebe fakt, ze je dite ve vlastnim pokoji tak spatny, co tedy pouzivas? Neni to nejaka ironie, ja se rada inspiruju, ucim se vlastne porad! :) Vis ja mam dojem, ze kdyz mu ten feedback nedam ja, da mu ho spolecnost - a to mnohem drsneji. Vztekloun, ktery nuti vsechny okolo, aby bylo po jeho revem nebude kolektivem nikdy vyhledavany. Bude mit problemy ve skolce, skole v praci, vzdyt vsude je treba umet obcas ustoupit. Jak se to nauci, ze dela neco spatne, kdyz nad nim budu stat, usmivat se a laskyplne se divat, zatimco on bude rvat jako tur a bouchat okolo sebe? (Tim nemyslim tebe, ale znam takovy pripad).

Tu normu chovani ve spolecnosti prece musime nastavit my rodice. Nekdo placa, ja to povazuji za neefektivni, nekdo domlouva - ja mam tu zkusenost, ze nejake sahodlouhe vysvetlovani u naseho trileteho nema smysl (nepobira to zatim bohuzel), tak odvadim do pokoje. Take se snazim hlidat si obecne vlastni reakce, abych mu nedavala nejsky hystericky priklad. ;) Obdornici rikaji, ze dite by na nevhodne chovani melo ihned videt jasnou reakci, co tedy pouzivas ty?

Ahoj, krasne rano. :kytka: zkousela jsi metodu s. a.l..v. e.? Podle Naomi- Vychovavame deti a rosteme s nimi.
Ale podle toho, co pises, mi prijde, ze jednas spravneresp.ze nejednas spatne Ja se na vztekajici dceru taky laskyplne neusmivam, ale dam ji najevo, ze JE V PORADKU SE ROZZLOBIT, pouzivam " ja vyroky" ( cim je dite chapavejsi, tim lip, muzes ja vyroky rozvinout). Mozna jsem to predtim nenapsala srozumitelne.Pro me je dite ve svem pokoji neprijatelne ve smyslu : nikoho tve vylevy nezajimaji. V tom se urcite shodneme. :kytka:
Prosim te, mam syna autistu, taky vztekle zachvaty.No,dostali jsme v centru, kam chodime, takovou odmenovou tabulku: uprostred oblibeny motiv( popelarske auto),na bocich suche zipy, na nich 6 malych karzicek. Pokazde, kdyz zvladne nasr. anost vypustit jinak nez revem a dupanim( soused ma radost :mrgreen: ),muze si malou karticku prelepit z jedne strany na druhou.Az ma premistenych vsech 6 karticek, ma tam pidiobrazek: odmena. A muze si ji vybrat. Odmena by mela byt kratka, mala, ale motivujici. Nema smysl mu dat za odmenu bonbonek, kdyz ho treba bezne dostane u babicky Musi to byt neco, co ma dite fakt jen za odmenu. U nas je to tablet. Malej po nalepeni karticek ma tablet na 10 minut.

Tvuj syn sice autista neni, ale treba by toto pomohlo. Hele, ja ti tu kartu vyfotim, az budu doma, jestli chces.Ted jedu busem, za chvili vystupujh, tak zatim ahooooj! :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1765
19.2.16 08:10
@brko píše:
Edit: aha, po pozornem precteni chapu, jak jsi to myslela( rano, no :roll: ). Ja nevim, jak to maji ostatni maminky, ale moje konejseni a pritomnost je ve smyslu: Poplakej si, vyvztekej se, u me je bezpecny prostor pro vypusteni emoci.Příspěvek upraven 19.02.16 v 07:43

On ten vztekly zachvat probiha u kazdeho ditete jinak asi. U nas je to zakaz-rev-totalni negace vsech mych pokusu stylu pojd vyresime to spolu v klidu-pokus mne placnout…a to uz pak neni bezpecny prostor pro mne. :) Nas nechce u mne v bezpeci vypustit emoce, chce si je na mne vybit (at uz ve smyslu psychickem, ci fyzickem). Je to takovy mikroplacanec, ale jde o princip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
19.2.16 08:15

@brko Odměnova tabulka zni dobre! Za foto budu rada. Jen se bojim, ze je to na toho naseho jeste moc slozite ten sytem, ale do budoucna zajimava vec. Od kolika let to pouzivate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
19.2.16 08:17

Mě tedy pomáhalo, popadnout vztekající dítě, přenést do vedlejší místnosti, nezavírat a říct : "Až se uklidníš, tak přijď. " Za pár minut byl klid :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
19.2.16 08:34
@mrs.gendy píše:
@brko u nas tohle absolutne nepomaha. naopak to prileje olej do ohne :think:
a fakt nevim, co s ni, kdyz chytne nerva. nechce totiz abych na ni sahala, mluvila, natoz ji nosila :roll:
omejvam oblicej vodou, kdyz se mi podari ji udrzet, coz v sestem mesici tehotenstvi je docela mazec udrzet mlatici se dite v naruci.
ona sama nevi co chce, natoz ja. kdyz odejdu, tak zacne rvat jeste vic :mrgreen: je to boj a uz jsem smirena s tim, ze to musime prezit obe :nevim:

Neobjimat, nesahat, nemluvit ve chvili zachvatu. Jen zustan pobliz, aby na tebe ditko videlo. Kdyz se zacne uklidnovat, nabidnout klidnym hlasem naruc.

Jakmike je ditko v pohode, tak to probrat. Samozrejme v ramci mentalnich schopnosti ditete.

Funguje to :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí