Dvouletý chlapec jen na UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dvouletý chlapec jen na UM
Maminky, dvouletý chlapeček mé sestry špatně papá a „zlobí“ s jídlem. Teď se to ale vystupňovalo a on by nejraději jen „papal“ UM. Ráno je olízne rohlík, k svačině nic, oběd jen polévka a to s velkým přemlouváním. Svačina téměř nic - nejí ovoce, ani přesnídávky, jogurty, brumíky, sušenky, pečivo. Zkrátka o nic nestojí. Sestra už je z něj na nervy, teď mi plakala do telefonu, že už neví, co s ním. Jen přiběhne, že chce mléko. Večer žádná kaše, maximálně řídká polévka. Váží 10,5 kila. Když jsme společně u našich, je mi ségry líto. Náš táta jí péruje, že neumí dát dítěti najíst, ale Honzík prostě vše odmítá.
Jediné, co sestře vytýkám je, že nemá žádný režim dne. Nedodržují časy, kdy se jí a Honza chodí spát až kolem desáté. Já jsem ale teprve čekající maminka, tak do toho nemůžu zas tak moc kecat.
Ale přeci jen: myslíte, že pravidelný režim by pomohl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A co na to sestry pediatr?
Asi je i problem, ze nema zadny rezim dne. Protoze to je zaklad. Myslim, ze zaslouzile matky urcite dobre poradi:)
Příspěvek upraven 11.10.11 v 15:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojek.
My máme režim, ale taky je s jídlem na zabití a to už od kojení. Ráno má mlíko, obědvá o půl 11, protože pak jde spát, je unavený a spí 3 hodiny, pak dostane nějaký ten ostraváček, termix, jak kdy, ono mu taky všechno nejede. A pokud neudělám na večeři nějakou polévku, tak do něj toho moc nedostanu, rohlíku sní tak čtvrtku a to jí suchý, namazaného se ani nedotkne!
Některé dny je fakt na zabití, ale někdy překvapí, kolik toho na jeho poměry sní. Už odmala si říkám, až bude starší, tak se to zlepší, HOUBY S OCTEM! Je pořád stejný. Ale zdravý.
Podotýkám, že máme 3 roky a vážíme 12,5 kg, ale asi to má po mě. Já vážila ve třech letech 11 kg…
Prostě některé děti takové jsou a rádi maminkám hýbou žlučí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě spíš zajímá, jestli to dítě dostane UM, když si o něj řekne, nebo ne. Protože pokud se napájí UM, tak pak chápu, že nemá hlad, ani se nemusí namáhat něco kousat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja nemyslim ze je to nejakym rezimem…moje dite ji kdyz ma hlad kdykoliv chce..spi kdyz se ji chce spat..a zadny problemy s nicim nemame…spis si mozna taky myslim ze je najedenej toho UM jestli ho dostane pokazde kdyz chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já měla s Honzíkem opak, ten by zase snědl všechno možný,ale UM nenávidí. Ale když to tak vemu tak problém tvojí sestry je daleko horší. Možná by ten režim pomohl,ale myslím si že ne
, že problém bude někde jinde. Každopádně i tak by měla začít dávat jíst pravidelněji. Taky by mě zajímalo co na to řekl pediatr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nepomuze, kdyz vidi jist jine decka?? Mala byla tak podobna, teda s tim rozdilem, ze od 17m odmitala i to um ![]()
A i ted je co se jidla tyka horsi, nez ostatni, ale treba ve skolce zacala jist normalne a i predtim jsem si vsimla, ze kdyz sme s nejakyma kamaradama, sni toho mnohem vic, nez jindy…
A v segrine pripade bych davala um jenom pred spanim, a k piti zadne sladke, jen vodu, protoze to taky dela hodne - kdyz Zofka pila stavy a dzusiky nesnedla skoro nic, takze to bych asi poresila jako prvni - zadne sladke, kdyz nebude aspon trochu jist…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ywett píše:
Mě spíš zajímá, jestli to dítě dostane UM, když si o něj řekne, nebo ne. Protože pokud se napájí UM, tak pak chápu, že nemá hlad, ani se nemusí namáhat něco kousat
No tak to není pravda, mám doma něco podobného, nic nechce jíst, ráno vypije UM, v poledne před spaním taky a večer taky. Když jí ho nedám, tak jde spát klidně bez něj, je jí to naprosto fuk, hlad prostě asi nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Motika u nás na to pediatr neřekne nic, prostě takové děti jsou a nenaděláš s tím nic.
Max. můžeš zkoušet nabízet, nic jiného nezbývá. Já nabídnu chce tak jí, nechce tak nejí. Násilí do ní nic nedostanu a když bych dostala, tak se stejně z toho pozvrací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katy2 píše:
Motika u nás na to pediatr neřekne nic, prostě takové děti jsou a nenaděláš s tím nic.![]()
Max. můžeš zkoušet nabízet, nic jiného nezbývá. Já nabídnu chce tak jí, nechce tak nejí. Násilí do ní nic nedostanu a když bych dostala, tak se stejně z toho pozvrací.
Máme to vykutálená dítka.
Víš, co se teď Aďa naučil? Jak vidí jídlo, tak se mu z něj někdy natáhne!
Třeba jsem přendávala jídlo z pekáče na talíř…
No, na zabití. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mahja píše:Katy2 píše:Máme to vykutálená dítka.
Motika u nás na to pediatr neřekne nic, prostě takové děti jsou a nenaděláš s tím nic.![]()
Víš, co se teď Aďa naučil? Jak vidí jídlo, tak se mu z něj někdy natáhne!Třeba jsem přendávala jídlo z pekáče na talíř…
No, na zabití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mahja píše:Katy2 píše:Máme to vykutálená dítka.
Víš, co se teď Aďa naučil? Jak vidí jídlo, tak se mu z něj někdy natáhne!Třeba jsem přendávala jídlo z pekáče na talíř…
No, na zabití.
Jeee, tohle ta moje opice nežravka umí taky
to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Jen jsem si já sama kousla do párku a ona vrhla
Nebo na ní otevřít pusu s jídlem, to jsem zkusila jednou, když se pídila, kam zmizelo rajče. Otevřela jsem pusu, když mi ho páčila ven, a ona vrhla
Jako děti jsou některý fakt sviňáci přes to jídlo. Gratulujte si všechny, co vám děcka papaj
![]()
- Citovat
- Upravit
emocuc.polymorf píše:Mahja píše:Jeee, tohle ta moje opice nežravka umí takyKaty2 píše:Máme to vykutálená dítka.
No, na zabití.
![]()
![]()
to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Jen jsem si já sama kousla do párku a ona vrhla
![]()
![]()
Nebo na ní otevřít pusu s jídlem, to jsem zkusila jednou, když se pídila, kam zmizelo rajče. Otevřela jsem pusu, když mi ho páčila ven, a ona vrhla
![]()
Jako děti jsou některý fakt sviňáci přes to jídlo. Gratulujte si všechny, co vám děcka papaj
![]()
Holt, každé je jiné…
Od mého bráchy nejmladší by zase zťapala, co může. Oni před ní jídlo schovávají! Já se jen děsím dalšího jídlo, co mu mám vymyslet, aby jedl… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim si, ze to neni rezimem.
Je to v diteti.
Porad dokola bych podavala jidlo, a urcite bych mu jako nahradu za obed nedala UM… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si myslím, že režim moc nepomůže…já byla podobný dítě…do roka a půl jsem pila jen MM a nedostali do mě žádnej příkrm…pak doktoři MM mamině zakázali a rvali do mě cosi na podporu chuti k jídlu…nic nezabíralo a já měla v první třídě v 7mi letech 15,5kg. jedla jsem tak, že mamka vařila a mě k tomu všemu musela udělat třeba palačinku, protože to co uvařila pro ně jsem nejedla…a z tý palačinky jsem snědla 3 sousta a nazdar. nad jídlem jsem brečela, zvracela…nesvedli se mnou nic v ozdravovně, ve školce ani teta, co dělala v jeslích a děsně se kasala, že to se mnou naši neumí…když jsem nahodila jí i zeďf…tak pochopila!
![]()
jediná rada je…najít něco, co mu chutná a dávat jídlo zábavným způsobem…mě jako malou bavilo mamce pomáhat vařit a u toho jsem zobala… ![]()
a naše děti mi to teda trochu vrací…taky dělaj s jídlem vofuky, ale je zase třeba baví „žebrat“ jak jíme my, tak se hlasitě a ručně dožadujou toho, co máme na talíři a neodradí je ani pálivá omáčka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit