Dvouletý se neumí soustředit

Anonymní
7.1.19 20:19

Dvoulety se neumi soustredit

Dobry den, umi se vasi dvouletaci soustredit? Sednout si a skladat puzzle, malovat, skladat lego? Nas totiz ani nahodou, jen beha od jednoho ke druhemu. Slozi dva dilky, nakresli dve carky a tak to cely den pokracuje…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
7.1.19 20:21

Ne, v tomhle věku fakt nevydržel skládat puzzle, nebo si chvíli malovat. Teď mu budou 4 a vydrží u něčeho sedět dokud to nedokončí, ale musel k tomu dozrát :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
7.1.19 20:24

Videt dvouleteho trpeliveho asi fakt nejde, je to normalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 20:26

No kdyz on si ani sam nehraje, ale vubec. Kdyz si s nim nehraju ja tak jen chodi od niceho k nicemu..,,

• Citovat
  • Upravit
37136
7.1.19 20:29
@Anonymní píše:
No kdyz on si ani sam nehraje, ale vubec. Kdyz si s nim nehraju ja tak jen chodi od niceho k nicemu..,,

To je taky normální, málokterý dítě si v tomhle věku dokáže cíleně delší dobu hrát, malej vždycky akorát vytahal všechno co našel, udělal bordel, chvíli se v tom plazil a pak šel dělat bordel jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
7.1.19 20:30

Moje dcera to umi, vice mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
7.1.19 20:32

Synovi byly v září dva, je to jak kdy, u malování většinou chvíli vydrží, když má náladu, tak i u kostek nebo autíček. Ale třeba knížky jsou horor, dcera už v necelém roce vydržela prohlížet a poslouchat vyprávění podle obrázků, ale se synem jsem i teď ráda, že prohlídnem dvoustránku s bagrama, víc nedá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.1.19 20:33

Dle profesorky Vágnerové se dítě na počátku školní docházky dokáže soustředit cca 7-10 minut.
Takže co z toho vyplývá? Se soustředěností mívají problém i děti v první třídě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
7.1.19 20:33

Tak my máme trpělivého dvouletaka, co zvládá jednoduché hry (domino, obráceně pexeso) dokončit. Lego vydrží skládat určitě půl hodiny, modelíny také. Malování ho ale třeba nebere vůbec. Kde se ta trpělivost projevuje a co mne těší nejvice, že se dítě zvládne samo obléknout bez nějakého odbihani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 20:34

Ono kdyz s nim prohlizim knizku to vydrzi i 15 minut. Ale beze me ani minutu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.19 20:36

@Cuddy a to si hraje sam nebo vyzaduje u toho spolecnost? To zavidim u nas je to scifi:)

• Citovat
  • Upravit
30971
7.1.19 20:36
@Anonymní píše:

Tak ať chodí, v mezičase, kdy se mu nevěnujes, ať si dělá, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.19 20:37

@Cuddy vsak ja ho nechavam, musim navarit, uklidit atd. Ale prave se mi zda divne ze se sam nicim nezabavi…

• Citovat
  • Upravit
6879
7.1.19 20:37

Memu synovi budou za necely mesic 2 roky a ano, umi se soustredit, kdyz neco zacne (drevene vkladacky, vykreslovani zvirat podle sablon, lego apod.), tak to dokonci a prijde se pochlubit, nebo si nas zavola na misto cinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
7.1.19 20:39
@Anonymní píše:

Měla jsem ( v jeho 2letech) a mám doma to samé :mrgreen:
teď jsou mu 3,5 a někdy si i sám hraje, dělá s modelinou, maluje, staví, kouká na pohádku.. taková světlá chvilka, která se věkem a trénováním prodlužuje :mrgreen: :pankac:
Ale v jeho 2letech naprosto stejný jako váš.
Pomohlo mi prostě ho zapojit do domácích prací.

Šla jsem uklízet tak vyfasoval prachovku, hadřík nebo smetáček. Potřebovala jsem uvařit „myl“ plastový nádobí, hazel zeleninu do hrnce atd..
Potřebovala jsem vyprat nandaval pradlo do pračky apod. Já si udělala své i když to trvalo déle, ale on se zabavil a já neměla nervy, že nevím co s ním.
Ps: úklid a vše okolo mu zatím zůstal atraktivní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect