Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kaczenka …jo jo zapojujeme vždycky to jen na chvilku vynecháme.
Ale zřejmě jestli to nebude lepší testy udělat nechám i na laktózu.
Jsem z toho unavená řešili jsem autismus a teď tohle…něž porodím druhé budu šedivá… ![]()
@papulka07 obávám se že ten režim jen s teplou vodou fungovat nebude, že je nutný ten glicerýnový čípek, ono jde o to aby jsi ho donutila se vypráznit ne že mu to půjde samo. Jinak trochu mírnější než čípek je přípravek EASY LAX, funguje oboje jen ten druhý se musí většinou objednat a je dost drahy. Doktorka mě přesvědčovala že když to 14 dní vydržím že budu mít klid, ale pořád jsem k tomu tu odvahu nenašla
on už takhle řve jen se mu přiblížím k zadečku a zpříjemnovat mu tak každé ráno je strašné.
Holky jsem taková ta akční matka co má vymodlené dítě a věnuji se mu ve šem tolik až se mi rodina směje a je to jako by se to otočilo proti mě, na dítě nekřičím, hraju si s ním ve dvou letech si se mnou maluje, nají se umí věci jako tříleté dítě, ale přestal mluvit a jako by komunikovat,tak jsem řešili PSA.. teď zácpa přesto, že jí tak zdravě jako nikdo, když se kouknu jen v mé rodině čím ty děti cpou, jen aby nemuseli stát u plotny…nebo MC donaldy a brambůrky a děti nic netrápí, začínám si myslet že moje dítě trpí asi mnou..!!
![]()
u nas pomohli rano,uvarene fiky,uvarila jsem je do mekka,odstranila tu stopku,nakrajela a ja na ne dala jeste lzicku ghee,odpoledne uz se mala vetsinou vykakala
Jo a kvůli VFA jsem s ním byla u psycholožky, naštěstí si to pár dní před tím rozmyslel a začal regovat adekvátně a pak se rozjela i ta řeč. Hele taky je docela malej a kluk a evidentně pod pečlivým dohledem, on z toho vyroste neboj. Jako sama jsem to nerada slyšela, ale u nás to platí.
Pokud sní to, co uvádíte, jakou má další den stolici? Co se stane, když k obědu krom tohoto jídla přidáte např. dvě hrsti uvařených těstovin (semolinových)? Dál mě napadá, šlo by ke snídani podat hrnek jogurtu s nastrouhaným jablkem a otrubami (vločkami) + ovocnou šťávu, kterou běžně dáváte. Jaká by byla stolice?
@sicinka1 …no holka…čípky znám řešila jsem to když byl malý, právě po těch antibiotikách to bylo strašné, nejdřív průjem a nechtěl jíst a pak když se najedl zátpa…a hrozně plakal když jsem mu ho dávala, a to jsem je podél půlila…no ale zkusím to glycerin nikoho jistě nezabil, ale bojím se, aby se mě pak nebál…když mu dělám nepříjemné věci…jsem fakt děsně uzkostlivá, musím se holt obrnit i já. ![]()
@SlaJa : jak kdy, tyto věci jíme normálně..otruby jsem jedla i já na pleť…a když má zácpu nepomáhalo to a pak to něco podpořilo třeba po 4 dnech měl nejdřív tvrdou šíšu kterou tlačil půl dne a pak průjem cca dva dny a pak zas nic a to se pořád jakoby opakovalo.
@papulka07 No mě se do toho taky nechce, ale něco udělat musím. On byl hlavně průjmové dítě, nepodávala jsem nidky žádnou vlákninu probiotika nic, nikdy netrpěl na nemoci, podle vyšetření nemá alergie a najednou se to takhle změnilo a stává se z to ústřední téma žití. Jinak u nás jsem zpozorovala že se to stalo poté co se mu výrazně zlepšilo porozumění, komunikace, prostě mu to najednou začalo samotnému vadit kakat. Ale co s tím netuším.
Ještě mě napadá, jestli mu nemohou dělat potíže ty ostré změny stravy, kdy třeba dva týdny jí stravu bezmléčnou, bezlepkovou. Možná to jeho střevu nevyhovuje.
Jinak podle popisu my řešíme to samé, když se vykaká po té zácpě tak je strašně mastné mazlavé, špatně se to umyje. Pokud pak má ten průjem tak vidím kousky nestráveného ovoce zeleniny a zbytek je páchnoucí voda. Já mám navíc dítě nežravé, ale to trvá mnohem déle už asi od roka půl, takže stravovat ho tak jak to popisuješ tak nejí nic. V situaci kdy nekaká třeba pět dní tak sní za celý den, trochu ovoce,jeden rohlík , vypije nějaké štávy a tak půl litru mléka.
Příspěvek upraven 25.05.12 v 15:17
..trošku se obávám jestli to fakt nemůže být spojené s tím adměrným pitím…
Všude ka přijedem jsou z toho všichni paf koli toho vypije..?? A myslím si, že má pediatrička tomu možná ani nevěřila když jsme jí to množství říkala.. Budu se holt muset snažit nějak to řešit. Mám velký problém, že bydlíme dohromady s tchýní a ona jak není zvyklá že malý pláče jakmile chci vytrvat a nedat mu napít ona přijde s tím co mu jako děláme a proč mu nedáte když chce…viď Martínku poď babička ti dá napít…když jsem se ohradila půl roku se s námi nebavila a na to taky nemám sílu. Tak mi držte palce.
@SlaJa :je to novinka měl to jen dvakrát a spíš mi přijde že mu to pomohla…než jsem s tím začala byla jsem u Mudr. že mi brečí ze spaní a ta mi dala homeopatika STRAMONIUM, ale v té knížce psali, že by ho mohlo bolet bříško a po dietě byl pláč pryč…myslím, že mu to spíš prospělo. Kakal každý den a několikrát a jak se říká voňavé hovínko, oproti předešlému. Možná se vyčistil a nemá teď potřebu tak často…a já jsem jen netrpělivá, že si myslím, že musí kakat každý den.
@sicinka1 , pokud má nekakání v hlavičce jako blok, tak pomůže jediná věc. Naředit stoličku natolik, aby ji neudržel a to dlouhodobě. My jsme to právě také zažívali. Nebránila bych se laktulose (vláknina na recept). Nám v gastroporadně napsali Forlax (roztok) - není to moc známé ani mezi lékaři a nehradí ho pojišťovna. Hlavně nebrat projímadla a ty čípky se mi zdají taky jen jako občasné řešení.
Problém je v tom, že ta dlouhodobá zácpa může natrvalo roztáhnou střevo nebo způsobit inkontinenci stolice, kdy řídký obsah obtéká kolem tuhého…
Příspěvek upraven 25.05.12 v 15:21