Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To věřím, taky mi ho vždycky bylo strašně líto, jak u toho brečel, někdy až opravdu hystericky, jak ho to bolelo. Fakt hrůza. Ale u nás po té vláknině konečně kakání bez nervů, tak určitě všechno vyzkoušej, musí být něco, co mu pomůže.
@evap19
tak lepicol je až pro děti od 3 let..:( Tak jsem koupila tu Lactulosu.. Ale koukala jsem, že je to projímadlo.. nevrátí se problémy zpět, když to pak vysadíme?
@Lejaa toho jsem se taky bála. Ale zatím to musím zaťukat, že se to nevrátilo do starých kolejí, ale zlepšilo se to. Asi v tom hrála roli i psychika, že se pak už dcera prostě bála, že to zase bude bolet. Zklidnila se, už se toho nebojí a jde to celé líp ![]()
@Lejaa ne, nevrátilo. Ono když si přečteš, jak to funguje, tak to ani vlastně projímadlo jako takové není.
@Lejaa píše:
@evap19
tak lepicol je až pro děti od 3 let..:( Tak jsem koupila tu Lactulosu.. Ale koukala jsem, že je to projímadlo.. nevrátí se problémy zpět, když to pak vysadíme?
Já mám vyzkoušenou jenom tu Medicol Vlákninu pro děti, a ta není projímadlo, ani mi nepřišlo, že by v ní bylo něco, co by se nesmělo dlouhodobě. A je pro děti od 6 měsíců.
Paráda:) Bylo by super, kdyby to pak už bylo v pořádku.
Včera večer se zadařilo a dnes mám už radost, že posnídal plnou misku jogurtu smíchanej s přesnídávkou ![]()
Zatím jsem tu Lactulosu nedala, čekám co proběhne dnes a pak kdyžtak zkusíme.
Holky asi blbej dotaz, ale co třeba špenát? Nestaví?
![]()
@Lejaa To netuším. Ale pokud už doma lactulosu máš, dala bych ji. Dcera u kakání plakala, tekla krev a já byla ráda za každé bezbolestné vyprázdnění. Nečekala bych, že najednou pomůže jedna snídaně.
@1Luca
nečekám, že pomůže jedna snídaně, ale je to maličký pokrok, ze kterého mám radost, vzhledem k tomu, že jsem nebyla schopná do něj v poslední době dostat žádný jogurt a pořádně ani ovoce.. Uvidíme, jak bude/nebude kakat dnes a kdyžtak ji dám odpoledne.. Včera to měl večer nakonec takové poloměkké a ani jsem nevěděla, že kakal.. Tak ho nechci zase nějak prohnat.. Pokud bych ale viděla náznak, že dnes bojuje, tak ji dostane:)
Povidla + máslo! Osvědčené, zdravé, chuťově výborné. Naše holky si na to zvykaly několik dní, ale teď si o to denně vyloženě říkaj
Postup: lžičku másla mírně rozehřát, přidat lžičku povidel pokojové teploty (povidla nemusí být v lednici). Stolici můžete očekávat již první den max. násludující den
Ať se daří!