Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Andýsek92 no a není to prostě jen, že si vynucuje pozornost? Že chce s tou hračkou pomoct? Mluví? Ono jak začínají, tak jsou prostě frustrovaní, že jim nerozumíme. Malá umí říct „chci to“ a stejně u toho ječí a dupe a vztekle ukazuje.. Já si myslím, že časem jí to přejde, až pochopí, že to stačí říct. Mě prostě příjde, že to co popisuješ je u většiny batolat naprosto normální. Znáš nějaké jiné děti, třeba z dřívějška? Já hlídávala, tak vím, že jsou i daleko horší..
Dej mu 2 krát přez ruce a zakaž mu hračky a řekni mu ze jestli se nepolepší tak nedistane žádné sladkosti a hračky
To neni období vzdoru ale tvoje nevýchova, je to dajan ![]()
@sfgh píše:
Dej mu 2 krát přez ruce a zakaž mu hračky a řekni mu ze jestli se nepolepší tak nedistane žádné sladkosti a hračkyTo neni období vzdoru ale tvoje nevýchova, je to dajan
fakan ![]()
@lujziana to neni drsný, znas přísloví OHYBEJ STROMEČEK DOKUD JE MLADÝ? to je normální výchova, dítě musí vědět co může nebo nemůže dělat, musi znát se hranice a máma je od toho aby vychovávala.
@lujziana nemá cenu na tyhle nepřihlášené nebo anonymní vtipálky reagovat. Každý ať dělá, jak uzná za vhodné. Jsou to batolata, zkouší hranice, zatím se o žádném vychování nedá mluvit.. Vysvětlovat, ukazovat a doufat, že z nich ty fakani nevyrostou ![]()
@fgh píše:
@lujziana to neni drsný, znas přísloví OHYBEJ STROMEČEK DOKUD JE MLADÝ? to je normální výchova, dítě musí vědět co může nebo nemůže dělat, musi znát se hranice a máma je od toho aby vychovávala.
Ano, ale proč používat zákazy (které dítě moc nepobírá) a plácání? Dítě v tomhle věku trest nechápe. Jako když bude lámat pastelky, tak jí je vezmu, ale nevezmu jí přeci i ostaní hračky, to nepobere ![]()
@Sibyla0 Každý člověk vnimá výchovu jinak a to že se můj nazor na vychovu neshoduje s tim tvým neznamená že jsem vtipálek a to že jsem tu anonymně neznamená ze hsem něco míň a nemám právo na svůj názor ![]()
@fgh píše:
fakan
trošku přehnané ne? zamysli se nad sebou nazývat dítě které neznáš tak sprostě…ano matka má vychovávat, ale výchovou se nerozumí za každou maličkost dítě bít…
@Lorr kdyz dostane mimino 2krát přez prsty tak to neni bytí ale určování hranic, nějak se musí začít. Ano a je to fakan
A vysvětlování je pořád na ho*no. O byti tu nebyka zmínka.
@fgh píše:
podle tvýho stilu výchovy bych musela maliho umlatit!!! Protoze za den toho udela tolik…
nerikam kdyz uz neni jina moznost taky placnu ale to uz musi byt!!!
@Lorr Nepatřím mezi lidi který by děcko mlátily za kazdou maličkost, to je druhý extrém. Prvni extrém je zmiňovaná autorka diskuse a jiné, NECHÁ MIMINO ABY OSTATNI TAHALO ZA VLASY, DO VSEHI MLATILO, A POŘÁD JENOM VYSVĚTLUJE “TO SE NESMI MILÁČKU“ A DĚCKO TERORIZIJE VŠECHNY ![]()
Fgh: na tohle nemíním reagovat ![]()
Jinak Ono to není vždycky tak hrozné, jen je toho dneska na mě moc a vše vidím víc černě než asi je. Když já mám hrozný strach, že to dítě vychovám špatně ![]()
@Sibyla0 Ona si třeba hraje s pejskem na provázku a když se mu do kolečka zamotá provázek tak s ním dvakrát hodí o zem a pak na nás
Já jí vždycky říkám at řekne pomoc a že jí moc ráda pomůžu a snažím se jí to ukazovat, že když po mě slovo pomoc zopakuje tak jí hned pomůžu, ale občas se dostane do takového stavu kdy nevím co s ní
Je to chvíle kdy má člověk to dítě vzít a strčit pod ledovou vodu
( to bych nikdy neudělala)
@fgh píše:
@Lorr Nepatřím mezi lidi který by děcko mlátily za kazdou maličkost, to je druhý extrém. Prvni extrém je zmiňovaná autorka diskuse a jiné, NECHÁ MIMINO ABY OSTATNI TAHALO ZA VLASY, DO VSEHI MLATILO, A POŘÁD JENOM VYSVĚTLUJE “TO SE NESMI MILÁČKU“ A DĚCKO TERORIZIJE VŠECHNY
extrém jsi ty nazývat dítě které neznáš fakanem… přišla si sem pro radu a né poslouchat jak je ve tvých očích neschopná…tečka…