Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
holky kde se dá sehnat? Ted v tudle dobu?
MÁTE NĚKDO ODKAZ.–že by ji třeba někdo posílal, nějaky bio obchod–netový..nebo něco podobného. Prostě kde dyni hokaido sehnat?
V marketech jsem ji neviděla.. ![]()
všem díky
Budes muset jeste pockat, jeste nejsou zrale. Aspon teda u nas ne.
My budeme mít asi brzo zralé-v Poděbradech, jestli to máš blízko. Nicméně v Albertu jsem ještě před 2 měsíci kupovala máslovou dýni, drahá ale moc dobrá.
@Naděje Známá kupovala nedávno tuhle dýni v Brně, tuším na Zelném trhu (nebydlím tam, takže asi tak) a prý docela levně - kilo za třicet korun. Ale jelikož bydlíš daleko předaleko (koukala jsem na profil a fakt se dobře zasmála), tak nevím, jestli jsem ti nějak pomohla ![]()
A co místo toho patizón? Je to nejběžnější druh dýně u nás a zrovna zrají, tak jsou všude k dostàní
Já jsem ji včera viděla v makru, zemi původu tda nevím, ale kus za 39,90 ![]()
@Amabilis77 TED JSEM SE ZAS ZASMÁLA JÁ…
no jo..musela jsem dát neutral místo pobytu, právě kvůli někomu z mimina. ![]()
Holky já sem ze sev. čech.
@masinka9 no Poděbrady to mám nejméně 80 km..myslíš, že by se to dalo případně poslat? Já jako klidně koupím. ![]()
V marketech co tu máme, k vidění zatim není a ani si nejsem jistá, jestli jsem ji někdy viděla. Jo, že mívaj tu obr dyni kolem bláznivýho svátku to jo..ale tuhle hokkaido sem nezaregostrovala tady u nás.- ![]()
Holky kdy tyhle dýně dozrávají? Tady u nás ji nikde neprodávají, ale mám jich te´d plnou zahrádku, ale jak poznám kdy už bude?
když ani nevím, jak velká by měla být ![]()
@monika32 co jsem se dočetla na jedné stránce…TAK TY STOPKY MAJÍ BÝT USCHLÉ. Pak snad jsou zralé.
@monika32 píše:
Holky kdy tyhle dýně dozrávají? Tady u nás ji nikde neprodávají, ale mám jich te´d plnou zahrádku, ale jak poznám kdy už bude?když ani nevím, jak velká by měla být
Já myslím, že je to jak s cuketama - když jsi spokojená s velikostí, utrhneš ![]()
Hokkaido se trhá až když je plně oranžová a stopka zasychá. Pak vydrží ve sklepě i několik měsíců. Loni jsme sklízeli nejpozdější cca v listopadu a vydržely do dubna. Letos se jim hodně daří, tipuju že za měsíc už zkusím první utrhnout. Poslat samo můžu, nejmenší mívají kolem kila
@Naděje zkusím se ti ozvat, až budou, nicméně pokus máš možnost, zkus spřízněnou prodejnu Zdravé výživy anebo farmářský trh. Ale nejdřív na konci léta.
@masinka9 prodejnu ze zdravou výživou, to tady ani snad nemáme..
trhy farm byvaj 20 km od nás, na ně se taky nějak moc nedostanu..
Když si vzpomeneš..ozvi se, budu ráda. ![]()
Prosím Vás, nevíte někdo, jak poznám že je odruda - zelená dýně hokaido uvnitř zralá? Jestli má být oranžová nebo svetlá - bílá.
Předem děkuji za odpověď
Monika