Dýně Hokaido

Napsat příspěvek
Velikost písma:
544
17.7.12 22:22

KDE KOUPIT

Ahoj,
holky kde se dá sehnat? Ted v tudle dobu?
MÁTE NĚKDO ODKAZ.–že by ji třeba někdo posílal, nějaky bio obchod–netový..nebo něco podobného. Prostě kde dyni hokaido sehnat?
V marketech jsem ji neviděla.. :roll:
všem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
17.7.12 22:27

Budes muset jeste pockat, jeste nejsou zrale. Aspon teda u nas ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
17.7.12 22:30

Já ji koupila v Praze v bio obchodě v Arkádách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
17.7.12 22:38

Dneska jsem jí viděla v Kauflandu. Země původu - ČR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
17.7.12 22:40

My budeme mít asi brzo zralé-v Poděbradech, jestli to máš blízko. Nicméně v Albertu jsem ještě před 2 měsíci kupovala máslovou dýni, drahá ale moc dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.7.12 23:50

@Naděje Známá kupovala nedávno tuhle dýni v Brně, tuším na Zelném trhu (nebydlím tam, takže asi tak) a prý docela levně - kilo za třicet korun. Ale jelikož bydlíš daleko předaleko (koukala jsem na profil a fakt se dobře zasmála), tak nevím, jestli jsem ti nějak pomohla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.7.12 07:29

A co místo toho patizón? Je to nejběžnější druh dýně u nás a zrovna zrají, tak jsou všude k dostàní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
18.7.12 07:36

Já jsem ji včera viděla v makru, zemi původu tda nevím, ale kus za 39,90 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
18.7.12 08:30

@Amabilis77 TED JSEM SE ZAS ZASMÁLA JÁ… :mrgreen: :mrgreen: no jo..musela jsem dát neutral místo pobytu, právě kvůli někomu z mimina. :zed:

Holky já sem ze sev. čech.

@masinka9 no Poděbrady to mám nejméně 80 km..myslíš, že by se to dalo případně poslat? Já jako klidně koupím. :mrgreen:

V marketech co tu máme, k vidění zatim není a ani si nejsem jistá, jestli jsem ji někdy viděla. Jo, že mívaj tu obr dyni kolem bláznivýho svátku to jo..ale tuhle hokkaido sem nezaregostrovala tady u nás.- :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
18.7.12 11:56

Holky kdy tyhle dýně dozrávají? Tady u nás ji nikde neprodávají, ale mám jich te´d plnou zahrádku, ale jak poznám kdy už bude? :think: když ani nevím, jak velká by měla být :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
18.7.12 14:13

@monika32 co jsem se dočetla na jedné stránce…TAK TY STOPKY MAJÍ BÝT USCHLÉ. Pak snad jsou zralé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
18.7.12 15:07
@monika32 píše:
Holky kdy tyhle dýně dozrávají? Tady u nás ji nikde neprodávají, ale mám jich te´d plnou zahrádku, ale jak poznám kdy už bude? :think: když ani nevím, jak velká by měla být :mrgreen:

Já myslím, že je to jak s cuketama - když jsi spokojená s velikostí, utrhneš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
18.7.12 21:57

Hokkaido se trhá až když je plně oranžová a stopka zasychá. Pak vydrží ve sklepě i několik měsíců. Loni jsme sklízeli nejpozdější cca v listopadu a vydržely do dubna. Letos se jim hodně daří, tipuju že za měsíc už zkusím první utrhnout. Poslat samo můžu, nejmenší mívají kolem kila
@Naděje zkusím se ti ozvat, až budou, nicméně pokus máš možnost, zkus spřízněnou prodejnu Zdravé výživy anebo farmářský trh. Ale nejdřív na konci léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
18.7.12 22:05

@masinka9 prodejnu ze zdravou výživou, to tady ani snad nemáme.. :P trhy farm byvaj 20 km od nás, na ně se taky nějak moc nedostanu..
Když si vzpomeneš..ozvi se, budu ráda. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monnaa
1.8.12 19:55

zelená dýně hokaido

Prosím Vás, nevíte někdo, jak poznám že je odruda - zelená dýně hokaido uvnitř zralá? Jestli má být oranžová nebo svetlá - bílá.

Předem děkuji za odpověď
Monika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport