Dýně pro prcka do příkrmů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
chatwenna
27.2.13 21:18

@hofka Ale to jsem prave nevedela.. :))) Ted uz to vim :-D

• Citovat
  • Upravit
2760
27.2.13 22:04

Taky hledám čím obměnit příkrmy a dýně ted v Albertovi kolem 60lč za kg.. tzn cenově jako cukety.. my jíme mrkev, brambor, brokolici, cuketu a červenou řepu-to je ted hit..a levny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.2.13 22:12

@verrru A muzu se zeptat, jak skladujes cuketu? Mne to prijde hrozne neekonomicke koupit pokazde cuketu, kdyz ji chci malemu dat a vymyslet, co s tim zbytkem??? Da se zmrazit? Jaka je pak chut? A uz uvarenou nebo za syrova??? Ten samy dotaz mam i na repu, takze jakykoliv postreh uvitam :-D Diky :)

• Citovat
  • Upravit
5358
27.2.13 22:21

@chatwenna oboji jsem si navarila malinke davky do ikea nebo avent misticek a zmrazila. navic nacata cerstva cuketa tyden vydrzi, repa i broko dyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
28.2.13 06:46

@chatwenna ja bych zrovna cuketu nemrazila, to je jen voda, jako okurka. A co se tyce repy, tak ta se da koupit malinka, takze ji spotrebujes celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
28.2.13 08:33

@LLLL no, prave kvuli te vode, nevim, co s tim… :) takze zamrazit uz hotove???

• Citovat
  • Upravit
5980
28.2.13 08:38

@chatwenna Ja bych mrazila max uz hotove jidlo s jinou zeleninou, pripadne masem. Nevim, jak daleko jste s prikrmy. Ja delam normalne na dva dny, do lednice a kdyz nechce (stava se minimalne, mame otesanka :mrgreen: ) tak cele to jidlo i s miskou vrazim do mrazaku a vyndam za par dni. Takze udelat smes, mixovat a do mrazaku. samotnou syrovou ani varenou bych nedavala do mrazaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
28.2.13 12:54
@chatwenna píše:
@verrru A muzu se zeptat, jak skladujes cuketu? Mne to prijde hrozne neekonomicke koupit pokazde cuketu, kdyz ji chci malemu dat a vymyslet, co s tim zbytkem??? Da se zmrazit? Jaka je pak chut? A uz uvarenou nebo za syrova??? Ten samy dotaz mam i na repu, takze jakykoliv postreh uvitam :-D Diky :)

cuketu, mrkev, brokolici uvarim v parem( na paracku) a rozmackam vidlickou, necham na druhy den a zbytek do mrazaku-teple, a davala jsem zvlast po druzich a do tvoritek na led, ted uz prechazim do sklenicek od presnidavek-sni toho vice.. a repu jsem varila tak jak je, omytou, v hrnci v celku cca dve hodky-dva kusy, pak jsem oloupala a rozmixovala v robotu s trochou vody..a sup do mrazacku..maso mam uvarene a namrazene v kostkach, to jime zatim obcas.. brambory varim kazdy den cerstve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
28.2.13 12:55

Ještě někdo to dělá tak, že si nabalí čerstvou zeleninu do mrazaku a pak jenom vytahuje na vaření.. taky to možná zkusím, pač časově ta mražená není žádná úspora, ohřívám ve vodbí lázni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
28.2.13 16:07

Mam nabalenou cerstvou zeleninu v mrazaku, maso take cerstve na kostky, taham co potrebuju, restuju na masle nebo olivaci, varim a mixuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
9.1.15 22:32

Ahoj, obnovuji diskuzi. Je vhodna jako prvni prikrm maslova dyne, prosim? Nikdy jsem ji nejedla, ani nevim, jak chutna. Nebo radsi koupit tu hokaido? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
9.1.15 22:39

@evulkanov máslová dýně je moc dobrá - taková jeňoučká a mě osobně krásně voní, ale i hokaido je moc dobrá. Moje malá je baštila různě na střídačku a moc ji to chutnalo. Vařila jsem to v parním hrnci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
9.1.15 22:39

@evulkanov Ahoj, mě osobně a dětem taky chutná víc máslová. Přijde mi taková jemnější. Ale i hokaido papáme. A klidně ji dej hned. Já ji dávala hned po mrkvi ;) To není nějak alergení zelenina. A je sladká tak děti ji zpucují dost rychle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16181
9.1.15 22:41

@evulkanov Je sladká, já v chuti nepoznám rozdíl máslové od hokkaida. Hokkaido má tenčí slupku a líp se mi zpracovává, ale to je asi tak všechno, nebála bych se. Akorát jestli se jedná o úplně první příkrmy, zvážila bych prověřenost původu zeleniny. Teď u ročního už dusičnany neřeším, u pětiměsíčního jsem byla opatrná, a zrovna z dýně se mi jednou udělaly červené fleky na rukou, když jsem ji loupala, bylo to ze slupky, asi to něčím napouštěli, nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
9.1.15 22:43
@zrcadlo píše:
Teď u ročního už dusičnany neřeším, u pětiměsíčního jsem byla opatrná, a zrovna z dýně se mi jednou udělaly červené fleky na rukou, když jsem ji loupala, bylo to ze slupky, asi to něčím napouštěli, nevím :nevim:
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko