Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
V obchodě jsme si objednali zboží za více než tři tisíce. Celkem čtyři položky, z nichž prostěradlo přišlo špatný rozměr. Telefonicky jsem se s paní domluvila, ať zboží pošlu poštou na výměnu, že mi náklady s tím spojené uhradí. To boužel není pravda, protože ochod vám dopravu neproplácí, ani když zboží vracíte z důvodu jejich chybné zásilky. Zboží jsem poslala tedy na náklady prodávajícího (proč bych měla platit za jejich chybu! ), ale to se jim nelíbilo. Poštovné nás stálo 160 Kč. Zboží vůbec nepřebrali a poslali ho zpátky na naši adresu. Manžel byl pěkně vytočenej, když se s paní nedalo rozumně domluvit po telefonu a pořád si mluvila svoje. Takže zboží si budu muset nechat a přešít, protože náklady na vrácení už by převýšily hodnotu zboží. Neraději bych vrátila vše, už jen z principu nenechat vydělávat takové firmě. Čekala bych vstřícnější jednání, obzvlášť když šlo pouze o výměnu. Již si v obchodě nikdy nic neobjednáme!!!
Dobrý den Vážená paní bylo pěkné kdyby jste uvedla celou záležitost na skutečnost. Volala jste na prodejnu, kde mě paní prodavačka předala a dohodly jsme se že chyba byla opravdu na naší straně, aby jste zboží zaslala na prodejnu s tím, že až Vám zboží vyměníme zašleme Vám skutečné náklady, které jste za poštovné uhradila. Jenže Vy jste tak neučinila a zaslala zboží na dobírku a jelikož to nikdo nevěděl a žádné zboží na dobírku jsme si neobjednali, tak ani prodavačky na prodejně nepřevzaly zásilku. Na našem e-shopu je přesně popsáno v obchodních podmínkách jak se má postupovat při vracení zboží, výměně či odstoupení od kupní smlouvy:-). Je mi líto, ale Vy jste se těchto pokynů nedržela a zboží jste zaslali na dobírku-,když jste jej chtěli vyměnit-tudíž chyba je opravdu zde na Vaší straně a Váš pán mi vyhrožoval, že mi podpálí obchod-mám to nahrané a věřte, že ještě dnes jdu odpoledne na policii nahlásit vyhrožování Vašim pánem-hovory máme monitorované z důvodů, aby jste nemohli tvrdit, že jsme něco porušili-či udělali špatně. A moc mě mrzí, že když Vy uděláte chybu s tím odesláním zboží na dobírku-tak ještě nám vyhrožujete podpálením obchodu a vyhrožováním-urážením??? Pište prosím aspoň tady pravdu. A určitě tu zveřejním zápis u České policie-nemám ráda, když někdo tu píšete co není pravda s pozdravem Janďourková Majitelka obchodu!!!
ÁÁ koukám, že s paní Janďourkovou jsou neustále problémy, ťeď se tomu už jen směju, ale když si vzpomenu na ty „tahanice okolo“…Tento obchod nedoporučuji, nikdy víc! Posílají nekvalitní zboží z Polska. Když chcete vrátit zboží, paní nedrží sliby, co vám dá ohledně vrácení zboží, takže vy s něčím počítáte-druhý den je to úplně jinak, nakonec vám posílá urážející emaily, nebere telefony, komunikace probíhá strašným způsobem, jen za to, že vrátíte zboží do 14.dnů, na což máte ze zákona nárok. A peníze za vrácené zboží nečekejte na účtě do 30 dnů! Telefonáty, emaily, nic na paní nezabírá, jedině „Předžalobní výzva“ a poté se svých peněz konečně dočkáte!
A vzkaz pro paní majitelku: Nikdy a nikde jsem neviděla a nezažila, aby se majitelka obchodu vmísila do konverzace, o čem si tu maminky vypraví, tj. své zkušenosti, takovým stylem! Tohle diskuze je pro maminky s miminky a né, aby si tady paní majitelka obhajovaly svůj obchod a ještě vyhrožovala jiné mamince zápisem u policie! Jistě si všichni uděláte obrázek samy…
Hmm tak to teda čumím to je docela mazec, paní majitelko klobouk dolů, sice všude píšu jak nesnáším když někdo lidi sráží dolů kvůli pravopisu, každý děláme chyby a tady na emiminu je mi to jedno pokud ovšem příspěvky nepíše majitelka obchodu, která ho ještě brání. To si děláte legraci ne? Hrubka na hrubce a jak a napsala nick. kočárky maminky si tu debatují mezi sebou a vy nemáte právo sem lezt a urážet je nebo jim vyhrožovat policíí. V nejbližší době si chci také otevřít svůj e-shop a jsem ráda, že se mohu poučit s Vašeho chování, neskutečné. Naučte se podnikat. ![]()
Dobrý den, paní katulinko nick se vždycky psal nick-tudíž nechápu, v čem jsem udělala chybu a pokud tu někdo někoho chce urážet, tak se to asi tady může, že??? i když to není pravda??? jsem ráda, že si chcete otevřít e-shop aspoň poznáte, že jsou lidé různí a že se nezavděčíte všem a že pokud Vás někdo bude chít neoprávněně pošpinit jako to dělá žena od mého bývalého partnera-tak to jde i pod jiným jménem nickem atd-přeji Vám upřímně aby jste se obrněla silnými nervy-tak jako to už v dnešní době dělám i já. S pozdravem AJ
@Alena Janďourková píše:
Dobrý den, paní katulinko nick se vždycky psal nick-tudíž nechápu, v čem jsem udělala chybu a pokud tu někdo někoho chce urážet, tak se to asi tady může, že??? i když to není pravda??? jsem ráda, že si chcete otevřít e-shop aspoň poznáte, že jsou lidé různí a že se nezavděčíte všem a že pokud Vás někdo bude chít neoprávněně pošpinit jako to dělá žena od mého bývalého partnera-tak to jde i pod jiným jménem nickem atd-přeji Vám upřímně aby jste se obrněla silnými nervy-tak jako to už v dnešní době dělám i já. S pozdravem AJ
Klobouk dolů před Vaší trpělivostí
Já už bych vybouchla mnohem více. Vedeme s manželem také eshop. Začali jsme na mimibazárku a můžu říct že to co jsme tam zažili za peklo tak již nikdy více
Co jsme s užili urážek ze strany nakupujících, jedna nakupující nás i okradla a i přesto nás v diskuzích označila za podvodníky kteří ji nevrátili peníze a neposlali ani zboží (přitom dámička dostala zpět peníze ale zboží na vrácení neposlala). Nojo, ono pošpinit někoho jde strašně lehce, nikdo totiž nebude zkoumat na čí straně je pravda a jestli Vám někdo schválně neškodí. Takže přeji hodně úspěchů a trpělivosti. Za měsíc se nám narodí mimčo, potřebuji ještě pár věcí dokoupit, jdu se podívat k Vám na eshop, hezký den ![]()
Dobrý den, strašně moc děkuji
-jsem ráda, že to znáte a chápete, jaktěžké je obchodovat a člověk by byl sám proti sobě odhánět zákazníky. Akorát mě moc mrzí jak jsem krátká na nepravdivé pomluvy a že s nima člověk nic nenadělá. Jenže pomluvou či nepravdivou špatnou reklamou se nikdo nezabývá-prostě je to napsané a je to tak a ani 10 let mé práce a spousty spokojených zákazníků nic nezmění-pomluva je prostě snažší. Ale já se nenechám odradit vůbec nikým-práci mám ráda nade vše a dělám ji již přes 10 let -vzala mi skoro vše, ale nedám se
s pozdravem všem Janďourková Alena
@Nepřihl.katulink píše:
Hmm tak to teda čumím to je docela mazec, paní majitelko klobouk dolů, sice všude píšu jak nesnáším když někdo lidi sráží dolů kvůli pravopisu, každý děláme chyby a tady na emiminu je mi to jedno pokud ovšem příspěvky nepíše majitelka obchodu, která ho ještě brání. To si děláte legraci ne? Hrubka na hrubce a jak a napsala nick. kočárky maminky si tu debatují mezi sebou a vy nemáte právo sem lezt a urážet je nebo jim vyhrožovat policíí. V nejbližší době si chci také otevřít svůj e-shop a jsem ráda, že se mohu poučit s Vašeho chování, neskutečné. Naučte se podnikat.
To by mě teda zajímalo, ve kterém příspěvku má paní Janďourková samou hrubku?? ![]()
Na Krokodýlku jsem našla za pěknou cenu přebalovací komodu a říkala jsem si, že před objednáním ověřím reference. Přeci jenom, když jsem v obchodních podmínkách našla tohleto (nejen že to není příliš česky, ale i fakticky jsou tam věci, nad kterými se nedá než zakroutit hlavou..), nad seriózností obchodu jsem zaváhala:
Každá objednávka je závažná. Pokud si u nás objednáte zboží NA DOBÍRKU, a z nějakého důvodu si balík nevyzvednete, požádáme Vás o vrácení nákladu na zásilku na základě ústavy občanského zákoníka, který říká, že každá objednávka přijatá elektronický, telefonický nebo e-mailem je závažná (Občanský zákoník § 544-545, zákon č. 40/1964 Sb).
Po přečtení recenzí na heuréce a diskuze zde každopádně aspoň vím, že obchod funguje - snad vše proběhne OK ![]()
Dobrý den, obchod nemůžu doporučit paní majitelka je příjemná jen když nakupujete ale nedej bože že se něco stane na reklamaci!!! Paní majitelka je pak nepříjemná až arogantní a snaži se reklamace neuznvat a nedc ani protokol o opravě. Jinak veškerý zboží je z Polska tak i ta kvalita podle toho odpovídá. S pozdravem Běla
Pro vsechny kdo by tam chtel nakupovat!!!
Pokud si zbozi objednate, pani Jandourkova je velmi vstricna a ochotna, dokonce reaguje na mobil a zvedne ho.
Pak je ovsem zasilka v prodleni a nastava ze strany zakaznika prekerni situace…
Majitelka se vymlouva ze zbozi odeslala, cislo zasilky vsak ani po nekolika urgencich nikdy nedodala. Vymlouva se ze ridi, ze se rozvadi, ze je na policii, ze mela volno, ze byvaly pritel bla bla bla, ze zasilku odeslala a ze byla poskozena, ze byla mimo… Porad neco. Pry jsem si ji mela i vyzvednout osobne a jet z Prahy do Trutnova… Nevim proc bych to delala ve 21. Stoleti, kdy existuje nekolik dopravcu. V kazde pripade je to nesmysl tahat pres pul republiky detsky nabytek, kdyz nemam auto a mimino mam na krku.
A Asi jsem z jineho sveta, kdyz jsem si dovolila byt rozcilena…
Pani mi ted pise na mobil, nekolikrat mi vola. Obtezuje me… Urazi, je velmi neprijemna a vlastne mi rika, ze jsem byla neprijemna prvni tak si to zaslouzim( proc vlastne ne, kdyz si dovolim chtit vedet kde je moje zasilka za 6500 po trech tydnech profesionalniho mlceni ze strany prodejce).
Neuveritelne, ze ja, platici zakaznik, mam byt a vlastne jsem ta spatna. V zivote jsem se nesetkala s necim podobnym a pokud mi pani Jandourkova zase napisete, nebudu se k Vasi osobe vyjadrovat. Naopak Vam doporucim vyhledani odborne pomoci, jelikoz kdo lze, ten krade a pokud nezvladate svou praci, tak ji nedelejte.
Takze mile maminky, tato OTRESNA ZKUSENOST me donutila se i zaregistrovat na tuto stranku a pokud mozno vsechny varovat, NEKUPUJTE od krokodylka v Trutnove.
Ovsem pro ty, kteri si libuji v adrenalinovych zazitcich… Mozna naopak.
![]()
Vse jsem neprpcitala…obchod je v Trutnove, casto tam jezdim, takze jsem tam nakupovala. Pravda, veci z Polska, ale to jsou dnes vsude
Koupili jsme tam postylku a omylem nam dali jinou. Vymena prpbehla naprosto v pohode s tisicem omluv. Jinak kram je cisty, vonavy, veci levne, kvalita odpovidajici, muzu jen doporucit ![]()
Dobrý den, musím reagovat na tento mail-toto zboží objednávala Vaše maminka a bohužel jste se mezi sebou zřejmně nedomluvily, jelikož Vaše maminka říkala, že pojedete do Špindu na silvestr, což je od nás kousek a že se pro zboží zastavíte-tudíž nikdo Vaši objednávku neodesílal. A po novém roce se Vaše zásilka ihned vyexpedovala, ale bohužel došlo k částečnému poškození matrace a tudíž se zásilka k Vám nedostala. Minulý týden v pátek mě o všem informovala Vaše maminka, které jsem zdělila, že zásilku znovu odešlem a jen chtěla vědět, zda zásilka do pátku tohoto týdne dorazí a to jsem ji slíbila na 100% a také svůj slib dodržela s tím, že zásilku si zítra Vaše maminka převezme. Nevím o jakém manželovi tu píšete, ale jsem slečna a vdaná jsem ještě nebyla, tak jen pro Vaši informaci. Jinak Vám přeji pěkný nový rok a slušné jednání a úctu k druhým lidem s pozdravem Janďourková
Pani Jandourkova.
Vase lhani a nesmyslne vymysleni vymluv mne nebavi. Kdyz jste kontaktovala moji matku ve 23:35 pred nekolika dny, tak jste ji sdelila, ze zasilka byla expedovana 30.12., mne bez auta sdelujete, ze jsem si mela jet vyzvednou baliky vazici nekolik desitek kilogramu sama a to na Silvestra. Ostatne situace, ze obvolavate sve zakazniky ve vsedni den pred pulnoci je pomerne bizarni i pro zdrave uvazujiciho jedince dnesni spolecnosti.
Uz se s Vami vazne nechci bavit, s takovou arogantni kravou (ne, toto neni urazka, jen demokraticke sdeleni vlastniho nazoru a konstatovani skutecnosti), ktera me serve za to ze si neco objednam a chci zaplatit, ve svem zivote nechci byt v kontaktu.
Pokud odeslete co mate, nevyuziji paragrafu 53 obcanskeho zakonniku a ani paragrafu 638, kdy dle zakona naprosto nejsem povinna Vam hradit ani postovne, jelikoz jste zasilku neposlala do 4 dnu jak slibujete na vlastnich webovych strankach.
Ostatne si zbozi radeji poridim a prodam pres internet dal, nez abych se s tak psychicky labilnim, arogantnim a histerickym blbem kdykoli jeste musela bavit. A to i pres fakt, ze cekam na nabytek pro dceru od 19.12. a byla jsem nucena poridit si ho jinde, tam kde me neservali, ze k nim jdu utratit penize a vse dodali v case, ktery slibili.
Budete-li pokracovat v kontaktovani me osoby, ci osob me blizkych a to v nocnich hodinach, kdy je naprosto nevhodne kohokoliv kontaktovat na soukromem cisle, obratim se na pravniho zastupce a vyvodim z cele situace pravni nasledky.
Uzijte si penez zaplacenych za zbozi objednane, ktere poslete a dejte me i moji rodine pokoj.
P. S. Pro vsechny zakazniky… Pokud mate s pani Jandourkovou jakykoliv problem, osobne nesnasim podvodniky a lhare, rada pomohu ci poradim. Rozhodne rada nejvetsi zni, jejimu obchodu se vyhnete obloukem, radeji si pridejte par stovek a poridte si kvalitni vyrobek, ne polskou nabodobeninu s polskym navodem. A hlavne si najdete vsechny recenze na internetu. Podivejte se, ze nekolik recenzi na portalu Heureka je zahadne smazano (kazde pod jinym jmenem), z duvodu opakovaneho zadani stejnym uzivatelem, nebo smazany z duvodu poruseni pravidel portalu Heureka ( zamestnanci obchodu totiz nesmi davat recenze). Rozumny clovek si udela obrazek sam.
Dobrý den, očekávám kontakt od Vás na Vašeho právního zástupce, jelikož celou tuto záležitost bude dále řešit-můj právní zástupce, který bude kontaktovat toho Vašeho, z důvodů sprostého nařčení, urážek a pomluv s pozdravem Janďourková.
Ps: Očekávám kontakt na Vašeho právního zástupce do dvou dnů-to jest do 14.1.2014,v případě, že tento kontakt nezašlete, předám celou záležitost neprodleně mému právnímu zástupci, který Vás bude kontaktovat z výše uvedených důvodů.