EET?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@HankaHK Nemusí, aktuálně ani kdyby hotově vybíral a pokud má vše převodem, tak ani příští rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HankaHK píše:
Omlouvám se za vměšování
Ale mohu mít dotaz @regina Hero? Manžel je elektrikář OSVČ, ale nevybírá nic hotově, dává faktury a od firem i lidí si nechá posílat na účet, musí mít EET?
ne… nemusí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 @Regina Hero děkuji
, já právě myslela od příštího roku, už jsem klidnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero píše:
jak píše Jani… je to přeprodej, musíš mít i EET, pokud budeš prodávat za hotové…
Já to dělat určitě nebudu, spíš že zvědavosti se ptám. Zajímavý. A ještě zajímavější proč to můžou dělat už děcka od 15 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nás 3.a 4. vlna nemine. Jdu s dotazem, kdo už v tom jede a orientuje se, jaký systém pořídit, pokud možná zdarma? Věc se má tak, že 99% všeho máme převodem. Vyjma jednoho zákazníka, je to Němec, fakturuje se mu v eurech. Jenže on chce prostě platbu v hotovosti prostě přijede, převezme vyrobené zboží a zaplatí na místě v eurech. A to tak 3×-4× do roka. Není žádná provozovna, kam by lidé chodili nakupovat, nic. Takže potřebuji účinný systém zadarmo na maximálně 5 plateb za rok, ale v eurech. Tiskárnu mám. Existuje něco takového spolehlivého, co by mi nepřivodilo nějaké problémy a nemusela jsem platit další měsíční platby a výdaje? Děkuji
- Citovat
- Upravit
Zeptej se na FU, zda by byl pro tebe vhodny zjednoduseny rezim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak nás 3.a 4. vlna nemine. Jdu s dotazem, kdo už v tom jede a orientuje se, jaký systém pořídit, pokud možná zdarma? Věc se má tak, že 99% všeho máme převodem. Vyjma jednoho zákazníka, je to Němec, fakturuje se mu v eurech. Jenže on chce prostě platbu v hotovosti prostě přijede, převezme vyrobené zboží a zaplatí na místě v eurech. A to tak 3×-4× do roka. Není žádná provozovna, kam by lidé chodili nakupovat, nic. Takže potřebuji účinný systém zadarmo na maximálně 5 plateb za rok, ale v eurech. Tiskárnu mám. Existuje něco takového spolehlivého, co by mi nepřivodilo nějaké problémy a nemusela jsem platit další měsíční platby a výdaje? Děkuji
A nefunguje to náhodou tak, že když se vydávají faktury, posílá se jednou za měsíc, (dva, tři) kontrolní hlášení a tím to končí? Jakože žádné eet? Možná se pletu, moc do toho nevidím, ale třeba ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AlenaSu píše:
A nefunguje to náhodou tak, že když se vydávají faktury, posílá se jednou za měsíc, (dva, tři) kontrolní hlášení a tím to končí? Jakože žádné eet? Možná se pletu, moc do toho nevidím, ale třeba ne
Ne, nefunguje. EET je něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
O žádném systému zdarma nevím. Možná by šlo tyto platby brát jako „ojedinělé“, pak bys je evidovat nemusela. Ale pojem „ojedinělá“ platba je dost ošemetný. To neposoudíme bez konkrétních znalostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Zeptej se na FU, zda by byl pro tebe vhodny zjednoduseny rezim.
nebyl, jsem plátce daně
- Citovat
- Upravit
@Hanula1212 píše:
O žádném systému zdarma nevím. Možná by šlo tyto platby brát jako „ojedinělé“, pak bys je evidovat nemusela. Ale pojem „ojedinělá“ platba je dost ošemetný. To neposoudíme bez konkrétních znalostí.
to nejsou ojedinělé platby, to by asi neprošlo. Myslela jsem prostě, že já vím, kdy přijede, vždycky přijede, je tady dvě hodiny, převezme výrobek, pokecá, já vystavím fakturu, on zaplatí. Jsme doma v kuchyni, nepřijdu do styku v podstatě jako s běžným náhodným zákazníkem cizím. Že bych prostě zaregistrovala platbu, vytiskla mu to doma na tiskárně. Já fakt vystavím ty doklady na kusy, letos zatím tři třeba platby v hotovosti mám. Přiznám se, že platit třeba 500 měsíčně zase další peníze navíc jsou pro mě docela peníze a zbytečně, když jinak všechny platby jedou přes účty.
- Citovat
- Upravit
A máš nějaký účetní program? Třeba Pohoda to umí. Kódy vyjedou na faktuře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
A máš nějaký účetní program? Třeba Pohoda to umí. Kódy vyjedou na faktuře.
ne, nemám, v podstatě dávám všechno účetní, ta to zpracovává, v jakém progarmu účtuje, to nevím. Moje práce je specifická, prostě třeba měsíc něco vyrábím, nebo třebo i ta jedna věc trvá dva měsíce, pak vystavím fakturu, tu mám normálně vytvořenou v excelu. Tu pak vytisknu, dám zákazníkovi a druhou účetní. Fakt mám málo faktur, loni třeba 14 za celý rok, z toho 3 v hodotovosti. Fakturuju pak vyšší částky. No a teď do toho to eet blbé, nevím si s tím moc rady. Našla jsem nějaké aplikace, co se stáhnou do telefonu, tam se vystaví účtenka a pak se to pošle přes wifi do tiskárny a ta to vytiskne. Na podnikatel. cz- Mám trošku obavu, aby to jako bylo spolehlivé. Já ani nikdy nevystavovala žádné účtenky, na fakturu se napíše platba v hotovosti a je. Teď budu vystavovat účtenky, stejně si jí klient nevezme, vezme jen fakturu do svého účetnictví. Ještě navíc tedy fakturuju bez dph a v eurech. Takže totál nevím, co s tím.
- Citovat
- Upravit
@Hanula1212 Jinak já jako budu muset na ty faktury přepisovat kódy z účtenek?
- Citovat
- Upravit