Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
nebo jestli zvolíme klasické Savo či missivácké medium nás taky nemusí dealer hodinu přesvědčovat…to mě na nich nejvíc štvalo, že si tu dealerskou přednášku nemůžou ušetřit, oni vlastně dělají z člověka blbečka - ale radím překonat to. Podporovat tu českou Missivu s jejich permonem - je to furt menší zlo než podporovat velké koncerny chrlící ty klasické persily. Tak snad už opravdu končím
Petra
nekončím.........
to mi přijde lepší podpořit malého českého vynalézavého výrobce, který vyrábí veškerou svou produkci přírodě přátelskou, at už má prodejní metody jakékoliv, než velký koncern co má vše neekologické a jen tři jako ekologické nebo ekologické jen částečně
slavný ecover ať se jde zahrabat, na český mozky nemá, když ty své zeolity neumí nahradit… ![]()
Petra, snad už dnes opravdu naposledy
Odpověď pro Ejku :
Tady je odkaz na ten deníček, ale je hlavně o látkových plenách http://emimino.cz/modules.php?…
Navíc je tu založená diskuze : látkové pleny, tak se mrkni.
Kačkač
Ahoj Ejko ještě je tu diskuze o bavlněných plínkách https://www.emimino.cz/modules.php?… a tam je taky odkaz na Edin článek, jinak hledej Štěstíčka č. tuším 74.
Stefinka
Už jsem Gemini objednala, děsně se těšim. To poštovný to trochu prodraží, ale při větším balení se to líp rozpočítá. Až to vyzkouším, dám vědět.
Chápu argument Missivy, že je to dražší a taky asi protože je použití jejich drogerie složitější, chtěj to lidem nejdřív vysvětlit. Normální komerčák by po takovém prášku asi nešáhl v obchodě, to je jasný. Ale proč - když se jim zájemce přihlásí sám - na něj musej poštvat nějakýho kecálka a tím toho zájemce odradit, to teda nechápu. Opravdu tím asi pár lidí odraděj. Škoda, už jsem byla částečně rozhodnutá to zkusit, ale ještě se tam platí nějakej vstupní poplatek, jestli se nepletu. To mě zase zabrzdilo. Petro - jaké jsou ty ceny, prý jsou různé, když jsi registrovaná domácnost a nebo to bereš od dealera.
Jedna rada pro ty, kdo rádi luxujou (
) : do hadice vysavače můžete kápnout pár kapek éterického olejíčku, třeba citron, eukaliptus, borovici nebo tea tree, krásně to provoní byt a potlačí smrádek z vysavače a většina olejíčků desinfikuje vzduch. Zvlášť vhodné pro ty, kdo mají chlupatou domácí zvěř a pytlík do vysavače nemění každý den. Dávám tak 3 - 4 kapičky.
Stefinko, už jsem to našla na plínkách! Jsi poklad, diskuze o plínkách, už ji jdu pročítat, jak ses nakonec rozhodla!!! jsem také zrovna v situaci, že váhám mezi popolini a bambinomio
nevim, jak se rozhodnout…Petra
Petro, u toho potoka by to byla určitě paráda, ptáčci, travička… jenom by mi asi umrzly ruce
. Musela bych mít vyhřívaný rukavice.
Koukám že používáš Hadka a někde jsi psala i Weledu, že jo. Obojí znám, ale mám ještě jeden tip - supertip a to LOGONU (dealer nejsem !!!). Je to bezvadná kosmetika, levnější než Weleda a řekla bych že možná i lepší. Jsem s ní prostě velice spokojená. Některý části výrobků maj i v bio kvalitě. Kdo má zájem ať se mrkne na www.logona.cz . Jenom tady na netu nemaj všechno, co se u nich dá koupit. V Praze mají vzorkovou prodejnu a tam maj další věci, třeba kosmetiku Fitne z himalájské soli (super věcičky - třeba deo krystaly) , nebo přírodní mýdla z rýžového oleje - lahůdka.
Pimpuro, zrovna jsem tu, no vstupní poplatek není nutný. Mně zaregistrovali jako registrovanou domácnost zdarma a ty ceny těch základních složek které já platím jsou přibližně baj očko
permon U 119 Kč/0,5 l
permon M 119 kč/0,5 l
permon E náhradní nápln asi 65 Kč
dražší je bělidlo asi necelé 200 Kč (náhradní náplň)
Nadávkuješ složky do sebe podle momentálního typu a intenzity ušpinění a šoupneš k prádlu do bubnu, to složení každému vyhovuje jinak. Ted prý mají enzymy začít dávat jakou součást permonu U. Víš co mě napadlo? Na serveru www.plinky.cz ta paní, která prodává plínky, tam uvádí, že na dálku prokonzultuje a nabízí i missivu a pošle to balíkem! To kdybych tehdy věděla, hned bych jí napsala a vyhnula bych se dealerce v přímém kontaktu.
Počáteční investici jsem měla asi 800 korun a prala jsem cca necelé dva měsíce, nedošlo mi všechno, jen permon U a E, belidlo zustalo, permon D nepouzivam. Problém je ten, že to nepere když je zanesená pračka od klasických prášků, musí se to napřed vyčistit třeba tím deinkrustátorem.
Musím letět. Petra
Petro , mám nějaké kalhotky koupené i darované od bambinomio a jiných značek a staré 4covky, které se stále ještě chystám přešít na tvar jednorázovek. Na nové mimi bych koupila popoliny. Mám jednu plenku darovanou styl bambinomio a přiznám se, jsem asi leňoch na skládání. Co se týče kolik toho vydrží, tak asi bambinomio víc, ale už mám i předpis na to jak si ušít další plenky, tak popoliny. Vzájemně to prý nejde kombinovat. Bambinomio mají plenky a kalhotky až do 20 kil určitě.
Oříšek jsem koupila přes net na adrese www.saproz.cz a pouze si musím koupit nejlépe žlučové mýdlo, což asi až se dostanu někam do velkého města. V Praze v jednom obchodě je ten oříšek i levnější. Aviváž už nepoužívám žádnou, do máchání pouze olejíček.
Na plísně, viry, baktérie a jiné potvory včetně hubení škůdců a zálivky kytek a domácího léčení (místo antibiotik a jiných dobrůtek) používám citrogrep z lékárny. Má to bohatý příbalový leták.
A teď vás určitě šoknu , prolízání zahraničních netů a Ed mě dovedli k používání pracích vložek a jsem z toho úplně vedle a jsem nadšená uživatelka.
Stefinka
Petro, té možnosti na plínkách jsem si všimla, ale zapomněla jsem na to. Ale Gemini už je na cestě, tak kdyžtak až mi to dejde. O něco bych tě poprosila, jestli budeš moct. Zeptej se té paní, za jaký ceny to posílá. Ty je můžeš porovnat, já ne. Zase aby to nebylo nějak zbytečně dražší.
Našla jsem jeden odkaz, jsou tady rady do domácnosti, i jak na různé škůdce: http://www.greenpeace.cz/…y/index.html
Stefinko, o citrogrepu jsem už sem tam něco zaslechla, jestli je to tak mnohostraně použitelné, tak se na to podívám v lékárně.
Chtěla jsem začít vyzvídat, co to jsou prací vločky a jak to pere, až jsem si na poslední chvíli všimla, že to jsou vložky
.
Taky myslím, že Missiva přichází o spoustu zákazníků kvůli tomu svému podivnému způsobu prodeje. Dealerka říkala, že by to za tu cenu nikdo nekoupil, kdyby to bylo na krámě vedle ostatních prostředků - ale to nezná nás, ekomamky! My bychom to koupily, že jo a nepotřebujeme hodinu dealerem být přesvědčovaný, jestli zvolíme persil nebo permon!
Určitě sem napište, jak se vám osvědčí ten Gemini na praní. Jednou možná dám Missivě vale, i když mě láká vytrvat to, že dělají neparfémované verze produktů. Ten krkolomný počátek s dealerkou jsem vydržela a teď už je to v pohodě co se týče nákupu, ona mi to doveze, kam si řeknu. Doma máme don gemini čistič Wc a strašně moc mi vyhovuje, lepší jsem nikdy neměla. Voní jemně, ne tak agresívně jako jiné a má hustou konzistenci, je výbornej.
Jestli máte někdo zkušenosti z Gemini a Missivou, napiště srovnání!
Petra