Ekologická domácnost

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
294
9.3.05 23:40

Tak jsem dnes prala hodně pokaděné plíny a do předpírky jsem zkusila dát lžíci sody s vodou a musím říct, že na šedesát jsou plíny téměř bez skvrn, což normálně nebývá. Takže v tom hodlám pokračovat. Ten odkaz na stránky greenpeace je opravdu výborný. Díky.
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
10.3.05 16:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
11.3.05 13:44
Šárka píše:
Sice ne všechny mají třetí stupeň (ten je potřebný pro recyklaci), ale „pišišvoři“ ve vyhnívacích nádržích si na fosforu dost pošmáknou. :)
Zato zeolit je balast na kterém si vylámou zuby. Ono se z fosforu v pracích prášcích udělalo tak trochu „náboženství“ a bude ještě nějaký čas trvat než zvítězí zdravý rozum a chladné hlavy.
Berte to i tak, že bez fosforu by nebyl život. V každém z nás je ho dost a dost. :)

Doma pereme ve Forsilu Exclusive nebo Baby. U mě je to s výběrem prášku jednoduší, protože je v práci vyrábíme a tak mám dokonalý přehled o jejich kvalitě a složení. :D

Zdenek

Tak to uvítám tipy :D. V čem je tedy dobré (a ekologické) prát? Moc díky.
Karolinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
17.3.05 11:36

Mám dotaz, přírodní mýdlo je žlučové mýdlo?Používáte někdo toto mýdlo v pračce? Jak to dávkovat? Předpokldám, že bych to rozpustila ve vodě, ale nevím kolik. poradí někdo?
Díky, Mich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
17.3.05 12:03

Dneska je toto téma v Sama doma - ČT1 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.05 12:38

Ahojky všichni,
my pereme v prášku Don Gemini a jsem moc spokojená. Vyrábí ho Česká firma, mají na stránkách vysvětlené složení a myslím, že se jim daří vymýšlet ekologické náhrady těch chemických hrůz. Vyrábí i přípravky do myček, na nádobí, .. atd. Navíc cena je v pohodě. Jestli chcete, mrkněte na: http://www.dongemini.cz/!
Zdravím, Dášík.

• Citovat
  • Upravit
534
17.3.05 21:48
Veronika6 píše:
Ahoj mamky ekoložky :D ,
už delší sháním dobrý prostředek na ucpané odpady.............
Nemáte ekologickou radu?Díky, Veronika

Vyzkoušené to nemám. Je to návod z netu, tak kopíruju:

Čištění odpadu - výlevky
Prevence: 1)Nasypat do výlevky 2-3 lžíce soli a zalít asi decinkou vařící vody a nechat tak půl hodiny působit. Někdy tam leju horký ocet, když čistím konvici. 2)Jednou týdně smíchejte jeden hrnek (125ml) jedlé sody s jedním hrnkem (250ml)soli. Nalijte čtvrt hrnku (60ml) této směsi do výlevky. Poté do odtoku nalijte nádobu vařící vody a na závěr vše spláchněte studenou vodou. Pokud tuto metodu opakujete jednou týdně, tak se váš odtok neucpe a zůstane bez zápachu.
Při ucpání:
Nalijte do výlevky čtvrt hrnku (60ml) jedlé sody a pak do ní nalijte ještě půl hrnku octa(125ml). Výlevku uzavřete do chvíle, kdy přestane syčení a pak přelijte vařící vodou. V případě neúspěchu použijte spirálu, která je k dostání ve většině obchodů pro řemeslníky. Pozor, při špatné manipulaci může poškodit potrubí.

Karolinka a Eliška (7m + 15d)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.05 22:56

…a co třeba ekologický šampon na mytí vlasů? Vajíčko nechte odstát na pokojovou teplotu, namixujte s pivem a medem a tím si myjte vlasy. Je to dobrý šapmon i kondicioner zároveň. Oplachuje se vlažnou vodou, jinak vám zůstanou na hlavě míchaná vajíčka :wink:
 Camel

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.05 09:51

Ahoj Dášíku, strašně moc ti děkuju za ten odkaz na Don Gemini. Zdravím Goody

• Citovat
  • Upravit
1754
18.3.05 14:35

Michi - prirodni mydlo jsem take chtela pouzivat, ale hodne lidi me varovalo, ze tim rychleji znicim pracku. Zabarvuje buben an sedo a ucpava pracku. Tak jsem si to radeji rozmyslela a pouzivam ho pouze na rucni prani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
23.3.05 21:12

Ahoj všichni, je to problém se na emimčo dostat.
UUUž peru v indickém oříšku, i když mi zůstalo nějaké to kilčo prášku a flaška aviváže, nechce se mi to používat. Né do vyčištěné pračky. Oříšek opravdu pere. Zatím jsem vyvářela, prala světlé a barevné a chystám se prát svetry. Jde z něho udělat i šampon, jar, mycí prostředek.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.05 08:13
Pampeliska píše:
Sonko, prosim te, jake „prirodni mydlo“ jsi pri vyrobe jaru pouzila? Zrovna mi dochazi jar, tak si rikam, ze je to idealni prilezitost zacit pouzivat nejaky nature-friendly :) No a prave nevim, jake to mydlo bych mela pouzit.Holky, diky za rady!

Ahojky, tak to mýdlo byl normální Jelen. Na něm taky píšou, že je ekologický - tedy že nezatěžuje vody. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.3.05 08:33

k čemu je WC kachna

Tak jsem konečně poznala, jak nás masíruje reklama. Na záchod používáme léta WC-kachnu, je přece navržena speciálně pro tento účel- nedám se odradit ani tím, že moc nefunguje a stejně musím s vodním kamenem bojovat růčo, až po loket v míse.
Minulý týden jsem to zkusila s octem, nalila jsem ho tam večer a ráno jsem jen lehce zaštouchala štětkou a záchod se leskne jak sváteční servis!!! Proboha, k čemu ty kachny jsou? A k čemu jsem já měla mozek???
Taky se někdy přistihnete při takovém civilizačním nesmyslu?
Zdraví
 Anka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.3.05 09:10

orisek

Tak pro Pražáky- oříšek prodávají v Albiu na Smíchově. Stefinko, díky, že jsi na to upozornila. Na letáku jsem si přečetla, že by měl ekonomicky být stejně výhodný jako cokoliv jiného, ne-li výhodnější. Myslíš, že to tak bude? Já do toho asi půjdu, jen co mi dojde Ecover.
Jinak chci ještě reagovat na Zdeňkovy komentáře- je to poučné, ale řekla bych, že bude velký rozdíl mezi práškem jen „bez fosfátu“ a opravdovým ekologickým prostředkem. Není to tak?
Ahoj
Anka (jsem shnilá se přihlásit)

• Citovat
  • Upravit
2304
24.3.05 12:21

Ekonomie x ekologie
Spočítala jsem si, že u nás za rok spotřebujeme cca 18 kg pracích prášků při praní obden a cca 100 g na jednu pračku.
Za kolik se dá prát:
Nejlevněji - cenové bomby - 500 Kč za rok
Průměrně - nejpoužívanější prášky - 1100 Kč za rok
Dětské prášky - Lovela 1800 Kč, Mimino 1450 Kč, Sensa 1200 Kč
Indický oříšek přes net 900 Kč + poštovné.
Ekologické prášky jsem nepočítala, protože neznám jejich dávkování.
Můžeš Anko napsat jak by mi to vycházelo s Ecoverem? A kolik stojí oříšek v Albiu?
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný