Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
472
24.3.05 12:33

Ecover k dostání v Country life

minulý pátek jsem byla nakupovat v country life v Nerudově v Praze (myslím že se tak jmenuje, vede z křižovatky Vodičkovky a Spálenky směrem k Národní) a ejhle, co tam neměli - komplet Ecover výrobky, tak jsem si s pohankou a tím vším hned koupila prášek na vyzkoušení, akorát nevím, kolik to stojí „normálně“, každopádně pro lidi v poklusu, kteří nikdy nemají šanci vyzvednout na poště dopis natož balíček, je to fajn, že se to nemusí nahánět poštou a objednáváním přes dealera.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.3.05 18:25

domácnost a ekologie

Ahoj Stefinko a všichni ostatní co mají rádi přírodu,

já používám výrobky clubu 21 (missiva) dá se tam bez problému objednat vše od praní až po leštidlo na boty. Do drogerie už vůbec pro nic nechodím. S těmito výrobky jsem moc spokojená. Jestli máš zájem tak se podívej na net www.missiva.cz tam najdeš pár základních informací. Bohužel tam není kompletní nabídka všech výrobků.Pokud budeš potřebovat nějaké informace tak se na mě můžeš obrátit.
 Kafka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
26.3.05 10:08

Stefinko, já to spočítám, ale dej mi čas. Ecover jsem měla tekutý, myslím, že vyjde pekelně draho, ale já jsem co se peněz týče špatná hospodyňka- ekonomka (nepamatuju si ceny…), takže to budu muset prověřit.
Oříšek stojí v Albiu tuším 600 Kč (balení o 700g). Z letáku opisuju:
„Při přepočtu na jedno praní se jedná o cenově velmi příznivý prací prostředek: z našeho balení o váze 700g můžete při sorávném dávkování a používání vyprat asi 100 dávek prádla. To znamená asi 5.90 Kč na jedno praní!“
Pa
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
29.3.05 14:54

Indický oříšek je trochu oříšek :lol: , protože jsem si odvykla prát s mýdlovými prostředky.
Musí se používat namáčení nebo předpírka a všechno prádlo poprvé vyprat s přídavkem sody, jinak žloutne. To jsem neudělala a bílé už nemám bílé. Samotný oříšek na skvrny nebo zmazané oblečení dětí taky nestačí. Není to jak jsem byla zvyklá - šoupnout do pračky, nasypat prášek, nalít aviváž a zapnout.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.3.05 15:43

Zdravím všechny přírodymilné maminy. Tak jsem se kvůli téhle diskuzi zaregistrovala na eMiminu a mám na vás dotaz - jaké kdo máte zkušenosti (co se pracích prášků týká) s Missivou a DonGemini? Zatím peru v Amway a Radosti, ale uvažuji o tom, že změním značku, protože Amway není česká a Radost obsahuje hodně zeolitů, jak tu o nich psal Zdeněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
30.3.05 16:52

Re: domácnost a ekologie

Kafka píše:
Ahoj Stefinko a všichni ostatní co mají rádi přírodu,já používám výrobky clubu 21 (missiva) dá se tam bez problému objednat vše od praní až po leštidlo na boty. Do drogerie už vůbec pro nic nechodím. S těmito výrobky jsem moc spokojená. Jestli máš zájem tak se podívej na net www.missiva.cz tam najdeš pár základních informací. Bohužel tam není kompletní nabídka všech výrobků.Pokud budeš potřebovat nějaké informace tak se na mě můžeš obrátit.
 Kafka

Ahoj,nejen Kafko,
pozvala jsem si dom prodejce Missivy, nechala mi tu týden jejich prospekty, ceník atd. Způsob prodeje MLM a taky třeba zaregistrování s povinnou koupí Fytotoniku mě dost odrazuje. Jaksi mi to říká, že ty výrobky asi nejsou úplně ready, nebo je tam něco nekalého. I když samozřejmě jsem si lehce ověřila udělení značky Ekologicky šetrný výrobek (nemají ho teda na vše. Můžeš sem, Kafko, nebo někdo , kdo máte zkušennosti, prosím, uvést něco víc ze svých praktických zkušenností? Nejen praní a čištění - tam mě zajímá hlavně dávkování - jak to vychází, ale taky jestli používáš jejich kosmetiku. Nebo mi napiš na MichiVK@email.cz. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
30.3.05 17:20

A ještě jeden dotaz. Někdo tu psal o čistícím programu (?) R A Y P A T H nebo tak nějak. Můžete o tom napsat něco bližšího - hlavně praktické zkušennosti? Na jejich stránkách nic moc není.
Díky, mich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.05 18:45

Stefinko, takže oříšek v podstatě zklamal?
Radka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.05 20:22

Ahoj Dianko a Michi, Missiva je dobrá. Je to náročné překonat ten jejich nedostupný způsob prodeje, taky se mi to od začátku nelíbilo, třeba ten jejich server je takový tajemný a připadá mi, že ze mě dělá debilku, ale vytrvala jsem a nelituju. Musím ale trpět s upovídanou dealerkou :-). Kdyžtak to po registraci u dealera jde zboží posílat i poštou, ale to jsem zatím nevyužila. Mají i neparfémované verze těch pracích a uklízecích prostředků, a bude i změkčovač do pračky. Kosmetiku Missiva nepoužívám, neboť nějak nevidím rozdíl mezi touto a drogérijní. (Mám radší přírodní od Hadka nebo Weledy). Ale pozor, je potřeba mít dokonale čistou pračku, aby to dobře fungovalo. Ten Don Gemini ještě vyzkoušený nemám, ale chystám se na to, hlavně ten prášek do myčky a deinkrustátor by mě zajímal, ale docela k tomu mám důvěru! Narozdíl od tý tajuplný a nedostupný Missivy si mě tohle Gemini hned získalo. Co je český, to je hezký :-). Budu referovat. Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.05 20:26

Praktické zkušenosti s Permonem zde:

http://www.rodina.cz/…se/prisp.asp?…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.05 20:47

Ahhoj,
protože se tady schází maminky ty většinou nemají čas doma vyrábět eko prostředky tak přidávám taky svou trošku. Přípravky Frosh jsou od jaru, univerzálního mycí ho prostředku přes tekutý písek, záchodový gel až k prášku na praní a z97% odbouratelné v přírodě, používá m je už 3 roky a jsem spokojená. Koupitje lze už i v Tescu a Hypernově a většině drogerií.
 Ahoj

• Citovat
  • Upravit
2304
30.3.05 21:24

Oříšek mě nezklamal, jen jsem to musela pořádně vyzkoušet. Do jednoho krátkého pracího cyklu dám sodu, odstředím, pak dám druhý krátký s oříškem, vymáchám, odstředím. Takhle jsem dneska vyprala i vlnu a překvapilo mě, jak krásné barvy jsou u některých kousků.
Sodu budu dávat do každého praní jen dokud nepřeperu všechno prádlo co se pralo v běžných prášcích. Potom jen u znečistěného prádla.
Aviváž nedávám žádnou, jen když se mi zachce 4 kapky éterického oleje.
Už vidím rozdíl oproti běžným práškům, prádlo není tvrdé.
Přemýšlela jsem, jestli na praní zkusím i něco jiného, ale dokud mám oříšek tak ne a pak u něj asi zůstanu.
Teď ho dávám 6 polovin slupek + do druhého pytlíčku 6 polovin slupek z úředchozího praní (zdál se mi málo odmydlený).
Kouknu na odkazy a jen co se dostanu do většího města podívám se po výrobcích Frosh.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.05 21:47

Ahoj ekomaminky. Missivu jsem nikdy nezkoušela, tak nemůžu hodnotit. Ale jednou jsem narazila na internetu na jakousi diskusi o ekodrogérii, jeden z diskutujícíh psal, že posílal do Missivy opakovaně dotaz, jestli ani jednotlivé složky jejich výrobků nejsou testované na zvířatech, a oni mu vůbec neodpověděli. (Je to asi častá praxe, že finální výrobek se netestuje a to se napíše na obal, ale jednotlivé části se testují vesele a o tom se samozřejmě nikde nepíše). Takže tohle mě od této značky odradilo. Jinak používám ECOVER a jsem absolutně spokojená, oproti komerci má daleko nižší dávkování. Pokud máte možnost dojet si do velkoobchodu Country life (je to kousek od Berouna), může si tam nakoupit každý, jedinou podmínku měli utratit dva tisíce. Což není problém :D .

• Citovat
  • Upravit
157
5.4.05 21:57

DonGemini

Uf, tak jsem si dala práci a dopídila jsem se toho, že zeolity jsou silikáty (no, chemie nebyla zrovna můj koníček :) ) DonGemini teda neobsahuje ani fosfáty ani zeolity. Jdu do něj a budu refarovat. Mimochodem, když se člověk pročte jejich stránkama, stane se z něj odborník na praní :lol: :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
5.4.05 22:11

Dianko a nevíš co to jsou qiny? Myslím tak se to píše. nebo jak se toho dopídit? Díky. Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný