Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky a nevadí v těch ubrouskách ten šampón? Já bych se toho bála. Na malou mám šampón s mořskou solí, nebude to vadit? ![]()
Jo, Sonko, takhle jsem taky uvažovala, tak jsem tam šampon nedala a i bez toho je to skvělé.
Anka
Katinko,
ja sem nasla doma hromadu flanelu, tak sem ho nastrihala a obroubila na stroji- mam jich asi 40 a za hodku to bylo…takze i kdyz se to trepi, tak to zas takova drina neni. Kolik tech uterek clovek priblizne denne spotrebuje(na mimco?) nemam vubec predstavu…
carolin 31.tt
Jo holky a nedá se z těch éterických olejů udělat nějaky parfém? Nemáte nějaký receptík? ![]()
Soňka
oxana, ta soda zmakcuje vodu. aby to funovalo, musi sa najskor rozpustit soda vo vode a az potom pridat ocot. ked som to urobila opacne, besne to penilo a soda sa vobec nerozpustila.
co sa tyka mnozstva obruskov, ja som mozno moc uzkostliva, ale veru tych z obchodu miniem asi 3-4 na jeden pokakany zadocek. a to teda ide dost do penazi. takze si spravim asi zasobu 3×8 (lebo prebalujeme asi kazde 3 hodiny). este tu velkost mi prosim poradte.
Katinka, presne o tú penu mi išlo…
Vybuchovalo to dosť dlho ![]()
Obrúsky som tiež urobila, ale bez šampónu, keď som ich mala so šampónom, na záver som to zotrela vodou, alebo ešte jednorázovým obrúskom.Tiež ich miniem na jeden raz asi 4 kusy, jedno jednorázové balenie mi vydržalo týždeň.
Veľkosť: ja som urobila asi 15×15, asi…
Kostko, to jsem já s tou Missivou, koukám, že jsem se minule nepodepsala, dnes to napravím. Mně dealerka sdělila, že si sice mohu nechat poslat balík, ovšem musí být nad 1000 a platím stovku poštovné a i mám výrobky za dráž. Takhle mi dealerka dá slevu na registr. domácnost a přiveze mi to zdarma, kam řeknu a může to být i pod 1000. Ta dealerka je hrozně vtěrná, vůbec tenhle systém prodeje je děs, no ale zas nemusim nahánět pošťáky, ti si kolikrát usmyslí balík oznámit až za několik dnů, co ho dostanu. Tak volím to levnější.Zdravím Goody
teda dealerka o posílání balíků nevěděla toho moc, to s tou tisícikorunou a poštovným jsem se dočetla asi na jejich webu. Ona mi sdělila, že ale u ní je to za levnějc. Máš slevu nebo ne?
Téma ekologická domácnost a eko chování mě moc zajímá, jen občas nevím, jak na to.
Přidám svoje tipy:
čistění kuchyňškého odpadu - výlevky ve dřezu
nasypat do výlevky 2-3 lžíce soli a zalít asi decinkou vařící vody a nechat tak půl hodiny působit. Někdy tam leju horký ocet, když čistím konvici.
zázračný hadřík
Roztrhané punčocháče co bych stejně vyhodila porcuju na několik kusů a myju tím věci jako je vana, sporák, dveře, rámy atd. bez prášku a čehokoli, jen vodou. Struktura té punčocháčoviny to zvládá bez saponátu, mechanicky. Po zašpinění vyhazuju.
Mastnota z pánví
Mastné nádobí napřed vytírám starými novinami natrhanými na kousky. Neliju starý olej do výlevky, protože jsem si někde přečetla, jak náročný je proces čištění vody od olejů. Noviny dávám na hrubší mastnotu, na dočištění používám ubrousky.
Nevím, jestli je to to nejekologičtější, nebo si to jen tak myslím. Nejspíš taky tyto finty znáte i sami. Ale možná ne. Každopádně se tady ráda poučím.
Ahoj Goody, mám vše za cenu stejnou jako poradce (např. za 5 l Permonu gelu platím 879,– a ty jako reg. domácnost bys ho měla mít za 1 055), jen jsem zaplatila registraci, což bylo asi 400,–, ale jako dárek jsem měla skoro ve stejné ceně ten nápoj, Fytotonic. A po roce se platí prolongace 100,–. Poštovné si sice zaplatím 100,–, zas mě ale neotravují žádní dealeři
. Stojí to za uvážení, na svém webu mají i telefonní čísla, když tak se poptej přímo tam. U nás je to s balíkama v poho, když si objednávám, řeknou mi, kdy to můžu čekat. Zůstanu to dopoledne doma a zatím to docela vychází. Měj se.
Carolin píše:
Katinko,
ja sem nasla doma hromadu flanelu, tak sem ho nastrihala a obroubila na stroji- mam jich asi 40 a za hodku to bylo…takze i kdyz se to trepi, tak to zas takova drina neni. Kolik tech uterek clovek priblizne denne spotrebuje(na mimco?) nemam vubec predstavu…
carolin 31.tt
Carolin,
40 ti bude stačit až až ![]()
Já mám 20 a peru co tři dny s plínkama, a nikdy jsem je nevypotřebovala úplně ![]()
Ikdyž teda, ty čekáš malé nové mimi, tam budeš utírat zadeček častěji, takže kecám, 40 ti bude stačit tak akorát ![]()
Ed x
katinka píše:
oxana, ta soda zmakcuje vodu. aby to funovalo, musi sa najskor rozpustit soda vo vode a az potom pridat ocot. ked som to urobila opacne, besne to penilo a soda sa vobec nerozpustila.co sa tyka mnozstva obruskov, ja som mozno moc uzkostliva, ale veru tych z obchodu miniem asi 3-4 na jeden pokakany zadocek. a to teda ide dost do penazi. takze si spravim asi zasobu 3×8 (lebo prebalujeme asi kazde 3 hodiny). este tu velkost mi prosim poradte.
Já bych poradila velikost tak 12×12 cm (stačí čím menší tím líp se utírá zadeček) a taky doporučuji materiál FLAUŠ - je velmi jemný a velmi dobře se s ním utírá.
Těch 24 kusů ti bude určitě stačit, pokud by jsi chtěla mít jistotu,že jich budeš mít definitivně dost, udělej jich 30.
Ed x
sonka píše:
Holky a nevadí v těch ubrouskách ten šampón? Já bych se toho bála. Na malou mám šampón s mořskou solí, nebude to vadit?
Sonko,
šampon nevadí, ale musí to být dětský šampon, nebo tekuté dětské mýdlo, vhodné pro novorozence. Pokud možno nějaké na přírodní bázi, a až posléze, když je mimi větší může být i kosmetika Batole či Johnson a Johnson.
Pokud máš šampon s mořskou solí, určitě to nevadí
Co nevadí že jí dáváš na hlavičku, nebude vadit, že jí tím otíráš prdýlku a pokud se bojíš, tak ten šampon prostě vynechej, nebo ho dej malinko.
Ten šampon se přidává, aby to líp čistilo, ale i voda očistí krásně ![]()
Prostě přidej tam co uznáš za vhodné.
Ed
x
Tak si holky představte, že jedna pani na Mimibazaru prodávala bavlnené plenkové kalhotky za 8 korun jedny.Pochopitelně hned byly pryč.
![]()