Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
157
5.4.05 22:17

jé, tohle slovo jsem tam taky někde zahlédla :) ale nepamatuju se kde… Navedeš mě? Se po tom pak popídím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.4.05 23:11

Našla :)
takže qiny=sequestranty (sekvestranty), což je např. kyselina citrónová, vinná, různé octany, citráty, fosforečnany a bůhvíco ještě.
Pak jsem ještě našla tohle "…speciální kyselý sekvestrant pro účinnou demineralizaci bavlněných a směsových textilií… tekutý Sekvestrant pro eliminaci katalytického poškození celulózy při peroxidovém bělení, speciální spektrum účinnosti pro železo a těžké kovy… Sekvestrační a dispergační přípravek pro alkalickou předúpravu bavlny a směsí pro zabránění tvorby inkrustů a redepozice nečistot.
Stačí? :lol:
ALe qiny bych neřešila, když máme gemini :D technologie pokročila, tak budeme využívat to vymakanější, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.05 08:06

Pimpuro, missiva chvílemi nereaguje totiž na žádné dotazy :-), dokonce na mě nereagovali ani když jsem se hlásila jako nový zákazník, opravdu zvláštní firma. Na serveru nemají ani ceník ani složení výrobků, také mne si nezískali… Ale známí jsou s jejich výrobky spokojeni, tak jsem se rozhodla poslat objednávku. Ale když jsem ji poslala, tak se mi ozvali s tím, jaké je prý moje reg. číslo. Tak jsem řekla, že žádné nemám, načež mě odkázali na dealerku a balík mi odmítli poslat. Dali mi kontakt na ukecanou paní, která měla tendenci mě o všem přesvědčovat :-), čemuž jsem se zrovna chtěla vyhnout… :-). Don Gemini naopak si mne hned získal a i zásilka přišla rychle a poštovné bylo přesně tolik, kolik zaplatili na poště, nic navíc. Zatím jsem zkoušela čistič WC a jsem moc spokojená. Pak mám ještě deinkrustátor a prášek do myčky, ty jsem ještě neotestovala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.4.05 08:07

pardon, podpis :-) Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.4.05 08:11

Ale ta missiva je fakt dobrá, myslím výrobky, mám systém Permon, Celestinu, Troubelín a Medium. Příště si to vezmu v neparfémovaných verzích. Tak ahoj do třetice Petra

• Citovat
  • Upravit
168
6.4.05 11:21

Ahoj holčiny,

tak to že missiva nereaguje mě fakt strašně mrzí, takže jsem se rozhodla že je tam trošku popoženu.
Teď jsem v práci tak se tu nemůžu moc rozepisovat, ale slibuju, že se Vám napíšu (snad dneska večer) jak missiva funguje a jak se nejlépe dostat k jejich výrobkům. Nechci Vás odradit nějakým dlouhým povídáním. To se totiž lidem, kteří vědí jak na tom je naše přírodá zrovna říkat nemusí. Ono totiž strašně záleží co ten člověk o té firmě ví. Já výrobky používám už několik let a jsem i zaregistrovaná. Všichni tu klidně můžete mít výrobky za nákupní cenu - pokud se zaregistrujete což je jediná podmínka, jinak jsou výrobky dražší o 30%. Nic tím neriskujete nebudu Vás tlačit k tomu aby jste to rozšiřovaly. Jinak používám všechny výrobky a jsem moc spokojená. Bohužel se ta registrace dá udělat jen na základě osobní schůzky, ale trvá to cca 20 min.
Takže pokud máte nějaký dotaz tak sem sním nebo můžete napsat na kfoktova@seznam.cz

Kafka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.05 12:19

Ahoj holky, ráda si o Missivě něco přečtu, ale po pravdě takovýhle způsob prodeje mě naprosto odpuzuje :-(. A s tím Ecoverem jsem spokojená a je běžně dostupný v prodejnách zdravé výživy. Jen v tom velkoobchodě je podstatně levnější. Nám loni, když jsme tam byli, dali ještě 5-ti% slevu, která nám bezpečně zaplatila benzín, ale pravda jeli jsme z Prahy, což je kousek.
Ještě je tady k sehnání jedna značka - Sodasan, ale je dost drahá. Mám z ní jenom sprej na okna - ten Ecover nemá. Nemáte někdo nějaké zkušenosti? :?: Hlavně by mě zajímal „jar“ na nádobí, strašně ráda bych sehnala nějaký opravdu nedráždivý, v rukavicích mít nechci a ze všeho mám ruce dost vysušený, jako stará bába. Tak díky za případný tipy. :?:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.4.05 13:59

O ecoveru jsem jednu dobu také uvažovala, ocenila jsem jejich server, že mají vypsáno i složení, ale nestačila jsem se divit, prací prášek má složení následující:

Ingredients: 15 - 30 %: zeolite, chlorine free bleach. 5 - 15 %: plant based non-ionic tensio-active, surfactants. < 5 %: plant based soap, enzymes (guaranteed non gmo). Other ingredients: soda, salts, silicate, citrate, polypeptides, bleach activator, natural lavender fragrance, biodegradable complexing agent, cellulose derivatives.

Takže má v pracím prášku zeolity (zeolit je také pěkný prevít v odpadních vodách), to bych u takové firmy nečekala!!! Tak jsem ráda za tu Missivu a Don Gemini. Petra

• Citovat
  • Upravit
2304
6.4.05 14:40

Qiny jsem objevila ve složení nějakého prášku … ach jo skleroza … že je to místo fosfátů, tak proto jsem se ptala. Dianko díky za vysvětlení. Petro takže zeolity jsou taky fuj? A co ty quiny? Už je člověk z toho celý nejistý a zblblý :lol: .
Mně taky odrazují systémy, kde potřebuji dealera, abych se tam dostala, pokud to není můj kamarád. Zkušenosti s 80% dealerů jsou takové, že jsou až nepříjemní a taky, jsem typ co si chrání soukromí. Takže já se napojuji, když už, přes dobré známé.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.4.05 17:38

Stefinko, ty qiny jsou šetrné, vyčetla jsem, že to nahrazuje jak silikáty (neboli zeolity) tak fosfáty. Příkladem je firma Jako se svou řadou Don(to zde čtu, nemám vyzkoušeno). Novinkou této firmy je iontová řada Don Gemini, tu budu zkoumat, neboť prý je „novogenerační“ a třeba je desetkrát lepší než missiva, kterou ted mám a musim se doprošovat dealerky. Platí se u Missivy i papírová kartička, katalog a víčka na lahve :-). Naopak ta firma, co vyrábí to gemini - jeví se mi jako příjemná a seriozní, nápady jsou z hlavy dvou inženýrů, mají to patentováno a mají samé nadšené reference z velkých prádelen, když jsem prošla jejich server. Že to je i hodně šetrné na prádlo, si ty prádelny pochvalují. Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.4.05 23:49

Teda Petro, píšeš že zeolity (neboli silikáty) jsou prevít v odpadních vodách. Nebudu se s tebou o tom v žádném případě hádat, neboť chemii rozumím asi jako koza petrželi. Ale koukala jsem na ten Sodasan, což je poměrně hodně drahá drogerie a vypadá, že je opravdu ekologická (používají BIO suroviny) a silikáty mají ve složení také. Je mi divné, že by to tam ty firmy dávaly, pokud by to bylo takové svinstvo.....

Ekologický prací prášek vhodný pro děti a alergiky
Speciálně vyvinut pro choulostivou a citlivou pokožku. Důsledně se zříká problematických složek jako jsou optické zesvětlovače, enzymy, konzervanty a parfémy. Výborně odstraňuje špínu,šetří vlákna a zachovává zářivé barvy. Vyrobeno ze surovin z kontrolovaného ekologického zemědělství na bázi rostlinných mýdel. Hlavní složkou je Bio kokosový a Bio palmový olej pocházející z Fairtrade projektů firmy SODASAN. Prostředek neznečišťuje odpadní vodu a je plně odbouratelný.

Složení: Více jak 70% rostlinné Bio mýdlo jako aktivní mycí substance, 10%-30% silikáty proti zšednutí barev a proti korozi, 5%-10% polyasparaginová kyselina ke změkčení vody, 2%-5% citráty k rychlému vázání vodního kamene ve studené vodě

:?: :?: :?:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.4.05 10:10

Pimpuro, no tak posuď sama. Po vyprání odejde do vody 10 až 30 procent dávky toho prášku ve formě zeolitu, který je ve vodě nerozpustný. Jednak tedy zanáší řeky, čističky a pod. A pak, je to vlastně iontoměnič a v přírodě na sebe váže těžké kovy. Jenže tento jev je vratný a když se nějak změní poměry ve vodě, tak se zas ty kovy uvolní,a to může být velký ekoproblém.

Podrobněji o chemikáliích v pracích prostředcích na této adrese:

http://www.ekoznacka.cz/…me032003.asp

www.ekoznacka.cz jsou tam i oceněné firmy a výrobky

Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.4.05 12:23

Petro, je mi líto, ale já jsem na těch stránkách nic o škodlivosti zeolitů/silikátů nenašla. Všude se hovoří pouze o škodlivosti fostátů.

Zato jsem se dočetla definici značky Ekologicky šetrný výrobek - Značka vypovídá o tom, že daný výrobek je ve své kategorii ekologičtější, než ostatní obdobné výrobky (např. vodou ředitelná nátěrová barva mezi ostatními nátěrovými barvami apod.).

Na stránkách www.ceu.cz/esv je mezi firmami používajícími značku Ekologicky šetrný výrobek zařazena i Missiva. Tak mi to připadá, že s tou ekologií to nebude zas tak žhavý, když jsou pouze ekologičtější, než ostatní obdobné výrobky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.4.05 11:49

v cem prat

Tak děkuji za odkaz na Don Gemini, stránky se mi moc zamlouvají, i ceny jsou příznivé.
Já jsem si pořídila oříšek a po třech praních (2×pleny a jednou ložní) jsou zkušenosti dobré. Jen mi přijde, že to zrovna nevoní, takže ten levandulový olej se rozhodně hodí. Skvrny předpírám.
Nevím už kdo se ptal na eko-jar, já jsem moc spokojená s Ecoverem s měsíčkem a čímsi, ruce jsou celkem v poho. Ale já používám jaru opravdu jen na hodně mastné.
 Anka

• Citovat
  • Upravit
2304
13.4.05 13:51

Ahoj ekomamky,
zítra má být v Sama doma pár minut na téma ekologické praní. Doufám to stihnu a skouknu.
Prala jsem teď nuceně v romovce a šlo to s oříškem báječně. Sáhla jsem si na tu vodu a fakt, je „mazlavá“, i když bez mydlinek.
Pravda pravda, oříšek má zvláštní vůni. Mně naštěstí nesmrdí. Do ručního máchání se mi nechtělo nic přidávat, do automatky si dávám citronelu. Manželovi nevoní, ale snese to, mně naopak báječně voní.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný