Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pimpuro, v pohodě, taky bych si s missivou nezalévala zahradu, ale někdo to tak dělá. Můj závěr je takový, že Zeolit je dosti nevyzpytatelný a v nadměrném množství není neškodný, jak se traduje. Tak se měj. Petra
Pimpuro, hodně (na mě) je parfémovaný akorát prášek do myčky, všechno ostatní je jenom decentně. Spokojená jsem zatím moc - s tekutým pracím práškem, práškem do myčky, deinkrustátorem. Prádlo je mnohem měkčí a přijde mi i čistší. Aviváž mají, ale nezkoušela jsem ji a ani nebudu, v tomhle mi vyhovuje Ecover nebo ji nedávám vůbec. Ještě jsem pořídila univerzální čistič, ale zatím jsem ho ještě nevyzkoušela, ale budu referovat ![]()
Petro - zbytečně jsem se hádala o něčem, co za to nestojí. Omlouvám se, asi to způsobyly dny před…
Musim říct, že dokavaď jsem ten sypký prášek sypala do kaslíku v pračce, sice jsem si všimla, že v něm ulpívá, ale až teď, když jsem ho dala v kapesníku přímo do pračky, mě vysloveně bouchlo do očí, kolik ho tam zůstalo. Budu to ještě konzultovat s kamarádkou, která ho taky používá - jestli jí to taky tak zlobí.
Dianko - tu aviváž Ecover mám taky, dávám jí velice málo, na ručníky třeba vůbec. Krásně voní, asi bych se jí taky nezbavovala.
Ty prášky Gemini jsou enzymatický všechny, i ty tekutý? Myslím že jsem to na netu nevyčetla. Někde jsem kdysi zaslechla, že enzymy taky možná škoděj, je to pravda nebo další blud? Třeba na ecoveru je napsáno, že je bez enzymů. Poslala jsem na tohle dotaz na tu rosu, ale ještě mi neodpověděli.
Ecoverové aviváže dávám půl víčka a stačí to. Taky se mi moc líbí vůně:)
Jinak enzymy tam jsou, taky jsem tuhle informaci kdysi někde potkala a hloubala jsem nad tím. Došla jsem k závěru, že problém bude asi v tom, že ty enzymy jsou vyráběny pomocí GMO. Tuším, že Sanosan obsahuje taky enzymy, ale je tam psáno, že ne z GM zdrojů. Ale je to jenom moje domněnka, možná, že škodí jinak.
Dianko , nemáš na mysli SODASAN? Koukám na Biosféru, tam ho mají a u sypkého prášku je tahle věta: Neobsahuje optické zesvětlovače, enzymy ani jiné pří:,–(y na petrochemické bázi.
Ach jo, kdo tomu má rozumět......
Jasně, že Sodasan už mi to nějak nemyslí
Měla jsem tu někde letáček, kde to bylo pěkně rozepsané, až ho najdu, dám vědět.
Ahojky, ekomamky! Moc Vás prosím, přečetla jsem celou Vaši diskuzi, spoustu věcí jsem si poznamenala, omrknu Vámi pochválené firemní stránky, zkusím éterické olejíky do máchání místo aviváže(mám nějaké od firmy JUST, používala jsem je ale hlavně jako přídavek při masážích, do prádla mě to fakt nenapadlo
)Jen jsem buď přehlídla nebo nějak prošvihla: Vy jste tuto diskuzi zahajovaly na základě nějakého deníčku od Ed , nemohly byste mi říct pod jakým názvem se skrývá?Zajímaly by mě postřehy o plínkách a eko radách pro mimča, jenže jsem střevo
na hledání na Emiminu a v deníčkách jsem to zatím neobjevila.Díky Ejka
Děkuji za prima tipy. Já do teď pouze třídila odpad a přeze všechna odrazování, že to sypou na jednu hromadu a na stejný smeťák, se držím a do komunálu dávám jen to nejhorší, s čím fakt nevím kam
Ale připadám si jako největší frajer
, neboť v našem bytovkovém kontejneru jsou běžně plastovky (nezdrclé), kartony, krabice a pod. Přitom barevné konťásky jsou za rohem, inu venkov… A jednou když jsem nesla „tříděnej“ a potkala mě udivená sousedka cože to mám?
(kelímky od džogurtů, igelity, plastovky) ahááááá muhehe, neměla slov ![]()
Veronika
Tak jsem pátrala na netu o škodlivosti enzymů a nikde nic. Pouze to, že fungují do 40 °C.
Našla jsem ještě zajímavé stránky, možná že z nich něco tu už bylo, ale přece. Jsou to obecné rady, ale vždycky užitečné.
ahoj holky, díky moc za „zeolitovo-fosfátovou smršť“!
strašně ráda se přiučím a nemám moc času brouzdat po netu, ale emimino si neodpustím ![]()
já teď používám na praní prášek ecover+ na nádobí, místo aviváže ocet. chtěla bych vyzkoušet DonGemini, jakým způsobem se dá koupit? tajně doufám, že i jinak než přes dealera - ty nerozdýchávám.
ecover se mi taky špatně rozpouštěl ve vaničce, takže ho sypu do bubnu a žádné stopy po něm nenajdu.
jinak s octem při mytí dávejte trošku pozor. on je sice fajn a ekologický, ale např při silnější koncentraci nebo opakovaném používání může zanechat na některých dýhách šedý nádech. upozorňoval nás na to dodavatel dveří -Sapeli, že na ně ocet rozhodně ne!
jinak já jsem tď potřebovala pohubit mšice na kytkách v bytě a našla jsem nějaký bioprodukt s čekankovým olejem. jediný problém, že se v tom musí ty mšice fakt „zkoupat“, pak se udusí, takže ještě nevím, kde ty kytky nastříká, abychom se doma neklouzali ještě půl roku. asi je budu muset snést všechny do vany a to mě klepne, mám jich hafo.
Cami
Cami , teď právě se chystám DonGemini objednat, koukni se na stránky http://www.dongemini.cz/ .
Ecover jsem v posledních dnech zkoušela dát do bubnu pračky v kapesníku a docela hrůza - takový hrudky mi tam zbyly. Když jsem ho nasypala doslova pod prádlo přímo do bubnu, tak to bylo lepší. Takže teď zkusím ten Gemini a uvidím. Právě že dealera bych asi nepřežila, tak Missiva má zatím smůlu. Uvidím v budoucnu.
Ahoj holky, na mšice a takovéhle škůdce je nejlepší levandulový éterický olejíček. Já jsem použila jako základ sprchovací olej od Hadka, do toho přikápla deset kapek tohoto čistého éterického oleje, naředila do lavoru, omyla kytku a puklice utekla. Kytce to neuškodí nebojte.
Koukněte se také na www.plinky.cz, tam jsou plínky a různý jiný věci, který by ušetřily světu hodně odpadu, když bychom to praly v ekoprostředcích, a přitom poskytují dítěti i matce zdá se vyborný komfort.
Pimpuro, nejpříjemněji na dotyk se mi zdá prádlo vyprané v mýdle, jak říkáš, u potoka, to by byla krása. Já ráda peru v mýdle, ale je to časově náročný, protože to nejde do pračky, ale musí se ručně. Enzymy se mi zdají velmi dobré, může se díky nim dávkovat méně pracího prostředku. Myslím, že když se to s nimi nepřehání a dávkují se opatrně, tak si s tím příroda poradí, akorát nesmějí přijít na vlnu a hedvábí, protože by ten materiál zničily.
Ještě něco - Dianko, píšeš, že DonGemini je hodně parfemovaný. Je to velkej smrad, nebo dá se ta vůně nějak popsat? Já moc parfemovaný věci nesnesu, tak abych nakonec netrpěla.....Díky