Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Faninko , tchýni nepouštěj přes práh
Jinak teda já takové problémy s flekama nemám, možná má Šimon jinou stolici nebo to nejhorší chytne separačka - používím ty v roli od Popo.
Momentálně používám Marseillské mýdlo koupené na dovolené v Itálii, vyrobeno tamtéž, je to obrovská kostka, obsah mýdla 70% a pere dobře.
Jo a u kamarádky jsem nešťastnou náhodou uviděla OneSize biobalvněné Popolinky a zamilovala se do nich a objednala jsem si je.
Tak jestli je někdo používáte, tak mě prosím uklidněte, že jsem udělala dobře. Jen doufám, že mi taky neztvrdnou, tak jako Koaly ![]()
Pra:,–(ko , díky za radu ohledně tchýně, kéž by to šlo
CO se týče těch Popo biobavlna, též s tebou souhlasím…už jsem pořídila dva kusy, ale Ultrafit, nemohla jsem odolat. I když vím, že zhrubnou, tak to nikdy nebude tak jako u Tots nebo Imse…ať žije biobavlna! Akorát u nás schnou kolem 24 hodin. Děvčata, myslíte, že je možné, že by malému vadil ocet přidávaný do praní? Opruzeninky, puntíky na prdýlce měl naposledy ve 2. měsíci, ale tuhle jsem po dlouhé době zase prala s přidáním octa a malý se ten den na prdelce osypal, další praní bylo už bez octu. Nechci experimentovat, že bych to zase s octem zkusila…fakt nevím. Nejím a nepiju nic jiného než obvykle…tak možná ten ocet?
Faninko,
řekla bych, že to může být tím octem, když pak to bylo zas dobrý.
Pra:,–(ko,
taky se mi One Size Bio moc líbí mám čtvery, miluju je
jsou o moc jemnější než Koaly to je pravda, jo a dávám do nich ještě vkládací plenečky froté a ne bifroté (líp drží tvar a i když zhrubnou víc než bio tak jsou zas pod separačkou takže to je fuk).
Tak to jsem ráda, že jste s biobavlnou spokojené, snad budu taky ![]()
Faninko já ocet používám, máme strašně tvrdou vodu a nezaznamenala jsem žádnou reakci, tak nevím. A mažeš ho ? Já mažu Šimona při každém přebalování Bübchenem a je většinou v pohodě, akorát po větším množství mandarinek se mi nedávno oprudil.
Ahoj holky, vcera jsem koupila v Rossmanovi Real se znackou ESV…a Omnio je tam porad za 15,– ![]()
Klaris nevím, jestli už Ti někdo na Tvůj dotaz s bělidlem od Missivy odpověděl, ale já s ním mám jednu ne zrovna příjemnou zkušenost - a zcela opačnou než Ty. Prala jsem pro naše doufám, že už brzo příchozí miminko nějaké starší „poděděné“ světlounko zelené dupačky a byly na nich fleky. Tak jsem je namočila do studené vody do lavoru a ty fleky jsem dle návodu posypala tím bělidlem. Jenže jsem se asi 2 dny nedostala k tomu, abych je z té vody vytáhla a vyprala, a tak se stalo, že jsem vytáhla dupačky ne se žlutými fleky, ale s bílými
Prostě to bělidlo vybělilo i tu barvu!!!
Naštěstí jsou ty dupačky jednak starší a jednak takové „sametovější“, takže to na nich není moc vidět a při bližším pohledu to vypadá jako nějaké žíhání… ![]()
Jo to se mi stalo taky se solí od ULricha z modré plínky (doma šité) byla pěkně bílo-modrá
, vzala jsem si poučení propříště - barevné nezapomenout vyndat
rozhodně je tam nezapomenout do rána ![]()
Ahoj,
řekla bych, že jádro pudla bude v tom vygooglovaném odkazu, viz výše:
Jelikož prací prášek ukázal stejný bělicí účinek jako peroxoboritan sodný, musí v něm být tato nebo jiná sloučenina s podobnými účinky obsažena. Barvocitlivé (nestálobarevné) látky se proto nesmějí prát v těchto pracích prášcích , nýbrž v pracím prášku pro jemné praní, který nemá žádné bělicí účinky. To je také rozdíl mezi nimi.
To znamená, že perkarbonát a perboritan se zase tak lišit nebudou. ![]()
Jinak do soli schválně namáčím přes noc - a zatím dobrý.
Jo, a v Letenské drogerii je 6kg Aktivního kyslíku objednáno, už je to na cestě.
Nanka
Nanko díky (za tu objednávku). Zatím jsem nevydržela a koupila sůl z DM, abych měla alespoň něco.
Už jsem asi 2× prala v Qaltu, na to jak moc jsem nebo nejsem spokojená bych ještě pár dní počkala. Každopádně v poslední době už se mi to naše prádlo taky moc nezamlouvalo, proto jsem o minulém víkendu udělala akci „čištění pračky“. Bylo to asi po roce a půl provozu poprvé, sajrajty z ní lezly (myslím že to nebyly ani tak usazeniny z vody, jako spíš nějaké zbytky mýdla či co) - ale neposoudím, jestli tohle zanešení mohlo na praní mít vliv nebo ne. Každopádně čistit se budu snažit alespoň jednou za půl roku a to buď octem nebo deinkrustátorem od DG. Teď jsem to totiž dělala 3× po sobě - 1× octem na 60°, 1× DG na 60° a 1× DG na 40°. Až po té se mi zdálo, že už by mohlo být vyčištěno obstojně (už toho moc nevyteklo).
No a zpátky ke Qaltu. Je dost navoněný, asi jako většina běžných sypkých prášků, kupodivu ale můj přecitlivělý nos neprotestuje. Po vyprání prádlo nijak intenzivně nesmrdí - voní velice slabě.
Co mě dost překvapilo - že obsahuje optický zjasňovač. Na druhou stranu, když ho doporučuje ekologická organizace a má známku EŠV, tak to tak strašné asi nebude (včetně obsažených zeolitů).
Takže víc napíšu až po dalších praních, hodlám ho používat na světlé prádlo a to jenom někdy - prostě ho občas použít jako něco výkonnějšího než je mýdlo. Teď ze začátku v něm ale ještě několikrát vyperu po sobě, abych viděla výsledek.
Jo a teď vůbec nevím, jestli to tu neproběhlo, ale Popolini mají mýdlové ořechy za velmi dobrou cenu. Na V D jsou o nich dva články včetně tipů, na co všechno je lze použít a jak se dělá odvar. Dost lákavé......
Pimpa píše:
Jo a teď vůbec nevím, jestli to tu neproběhlo, ale Popolini mají mýdlové ořechy za velmi dobrou cenu. Na V D jsou o nich dva články včetně tipů, na co všechno je lze použít a jak se dělá odvar. Dost lákavé......
Pimpo, já to tu psala (alespoň myslím, že tady
to je tak když člověk sleduje diskuze na více serverech a pak neví kam co napsal
ty dizkuse mi nějak pak časem splývají
)
Ty ořechy od popo už mám doma - ještě jsem je nezkoušela, no nějak jsem se nedostala k tomu, abych vyzkoušela ty Miron
z www.orechy-na-prani.cz
No vidíš, vždyť já jsem to od tebe četla, jenže jedním okem tam, druhým ven…
.
Jsem zvědavá až je vyzkoušíš na reference. Na VD někdo psal, že je to vpodstatě jako sliz.
Ahoj,
asi budu mít hloupý dotaz, ale jak čistíte pračku? Nalijete např. do bubnu ocet a zapnete nějaký program? Kolik toho octu tam lijete? Ještě jsem tady narazila na existenci nějakého deinkrustátoru (snad to moc nekomolím…) - kde se to dá sehnat?
Diky za rady ![]()
Domi
domi,
já naleju 250ml octu do přihrádky na hlavní praní a peru (prázdnou pračku) na 90 stupňů.
Nanka
Nanko, díky za objednávku té soli od DG
A bude to v té drogérce normálně mezi zbožím? Nebo podpultovka
![]()
Příští týden jedeme na ekofarmu, tak snad to nebude vyprodané než se vrátíme ![]()
Domi, já mám ten deinkrustátor, je to od firmy Don Gemini (www.dongemini.cz), dá se koupit přes net nebo přes dealery.
Holky dnešek byl dost děsný, ráno začalo tím že se nám vylil záchod - celá koupelna a předsíň byla plná vody, obsah si domyslíte
Teprve před hodinou a něco přijela havarijní služba, samozřejmě jsem mezitím musela vypnout vodu v celém domě. Naštěstí se Natánek vydržel dlouho koukat na krtka když jsem likvidovala to nejhorší a pak jsme šli obzvonit sousedy a říct jim co se stalo a to bral jako děsnou zábavu a říkal jim „záchod“ a „voda“.
Tak mě napadlo - nemohly se ucpat stoupačky slizem
Umývám tím totiž WC.
Pimpo, ve Froschi jsou je taky optický zjasňovač a kdo ví, co ještě. Mám to tady ale na podobné účely jako ty - na prádlo, které fakt nejde slizem vyprat a jiné chuťovky. Na rozdíl od Qualtu ale dost intenzivně smrdí.