Ekvinovarus (pravá nožička)

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2271
25.5.19 16:42

A máš to opakovaně potvrzené? V jakém týdnu to zjistili? U syna nam to zjistili ve 30. týdnu, ale po porodu se zjistilo, že tuto vadu nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
882
25.5.19 17:13

@Adelka951 zjistili mě to na 2.screeningu..dokonce jsem zakriveni viděla bohužel na ultrazvuku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
25.5.19 19:14

Ahoj. Moje sestřenice se s tímto narodila. Teď už je jí přes 20 let. Tehdy to řešili konzervativně, měla sundavací dlahy na míru. Nevím, jak dlouho to trvalo, ale spravilo se to, pak měla ještě rehabka, na který se později vyprdla a je to znát. Tu postiženou nohu má slabší, ale jinak to nemá vliv. Hodně štěstí, ať se to u vás nemusí řešit operativně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
25.5.19 19:15

@Shierly děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.19 20:18

Na 3. screeningu mi to říkali také, dokonce se na to dívali dva doktoři a shodli se na tom, že to tam asi bude. Také jsem měla obavy a googlila a zjišťovala. Po porodu bylo všechno v pořádku :-) Byl to pro mě zbytečný stres :-(
Ono to dítě asi v bříšku může mít různé polohy a ohnuté nožky, jak je tam skrčené. Já jsem měla relativně malé břicho, syn se narodil po termínu a měl přes 3,7 kg.

• Citovat
  • Upravit
882
25.5.19 20:21
@Anonymní píše:
Na 3. screeningu mi to říkali také, dokonce se na to dívali dva doktoři a shodli se na tom, že to tam asi bude. Také jsem měla obavy a googlila a zjišťovala. Po porodu bylo všechno v pořádku :-) Byl to pro mě zbytečný stres :-(
Ono to dítě asi v bříšku může mít různé polohy a ohnuté nožky, jak je tam skrčené. Já jsem měla relativně malé břicho, syn se narodil po termínu a měl přes 3,7 kg.

Děkuji…jsem napnuta jak ksandy a taky bych si přála aby to bylo v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.8.19 17:10

Adelka 951

Ahoj, chci se zeptat, jestli ti rovnou rekli mate nejspis pes e. A co napsali do zpravy z UZ, ptz mne ted rekla dr. Ze ma mimco ztocene nozicky dovnitr, ale at si s tim ted n3delam hlavu ze to muze byt tim jak tam lezi ale nemluvila o zadn3 t3to vvv a na uz v 21. Nic videt n3bylo.Na zadnou kontrolu me taky n3pozvala, twk jsem z toho takova zmatrna a samozrejme mam strach…
Diky za odpoved…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
15.8.19 18:20

@VFilipi Ahoj, narodil se mi syn s pes equinovarus na pravé noze. Bohužel z ultrazvuku se nic nepoznalo, takže po porodu to byl pořádný šok.. Ale, tato vada může mít dvě formy. Buďto polohová, to je samozřejmě ta lepší varianta která se dá správnými cviky rozcvičit nebo vrozená. Tam je léčení trošku složitější, ale při výběru dobrého ortopeda se dá všechno hravě zvládnout a není čeho se bát. Bohužel, to jestli se jedná o pravý equinovarus nebo jen polohovy, vám řekne ortoped až po porodu. Náš syn má teď aktuálně 2 roky a kdo ho nezná, nepozná, že měl nějaký problém ;) Kdybyste měli jakékoliv otázky, tak napište SZ a jak říkám, není čeho se bát, jsou mnohem horší věci :)

Ještě doplním, že né vždy může mít doktor pravdu. Miminko může mít jen trošku zkoucenou nožičku a doktorovi se může zdát, že je něco v nepořádku. Takže pořád je tu šance, že se vám narodí úplně zdravé miminko bez vady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
15.8.19 18:46
@VFilipi píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli ti rovnou rekli mate nejspis pes e. A co napsali do zpravy z UZ, ptz mne ted rekla dr. Ze ma mimco ztocene nozicky dovnitr, ale at si s tim ted n3delam hlavu ze to muze byt tim jak tam lezi ale nemluvila o zadn3 t3to vvv a na uz v 21. Nic videt n3bylo.Na zadnou kontrolu me taky n3pozvala, twk jsem z toho takova zmatrna a samozrejme mam strach…
Diky za odpoved…

Ahoj, my jsme měli ve zprávě měli přímo equinovariozni noha, nebo tak nějak, ale doktorka v kolínské nemocnici se v údajných diagnozach výživa, skoro každému něco najde. Syn má úplně jinou, kterou na utz nezjistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.8.19 21:09

Holky, diiky za odpovedi.Jdu v utery jeste na kontrolni UZ(pres znamy)kde se jeste poradne podiva dr. a prodiskutujeme to. Porad verim, ze tam nas mrnousek je jenom nejak zmacklej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.8.19 08:55

@VFilipi držím palce ať je vše ok. Dejte vědět jak jste dopadli ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
16.8.19 22:06

@VFilipi ahoj,tady zakladatelka :) nám řekli že máme ekvi na 2.screeningu. Máme ho na prave nozicce (pridam foto)..malý měl sádru od narození..v 5 týdnech už to měl rovné..Teď budeme mít 2 měsíce.. ale stále máme sádru.. nemůžeme jít na nastrizeni achylovky, z důvodu vrozené anemie…
Neboj se toho onemocnění..da se to krásně zvladnout :) miminko je maličké a nevnímá to :) držím vám palce a dejte vědět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí