Eliška + František?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1247
4.7.17 14:47
@lauraka píše:
Ufff, dalsi Eliska, to snad ne. A Frantisek to je mineno vazne? Takove otresne staromodni jmeno?

Srandovní když si představíte miminko v zavinovačce se jménem František :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.7.17 19:13

Elišku už ne, naprosto přeeliškováno kolem nás, pro mne jedno z nejhorších jmen. A František se mi také nelíbí - jinak vše pěkné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.17 19:34
@LadyBrigit píše:
Srandovní když si představíte miminko v zavinovačce se jménem František :D

Fanoušek :) proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
4.7.17 19:42
@LadyBrigit píše:
Srandovní když si představíte miminko v zavinovačce se jménem František :D

A mně se to zase moc líbí, vždyť to jméno v podstatě zní jako zdrobnělina, takže i v základním tvaru, když se řekne něžně „Františku“, tak je to moc milé a přijde mi to mnohem jemnější, než třeba „Oliverku, Maxmiliánku apod.“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
4.7.17 20:12

U nás teď třeba jedni dali Antonína - Toníka, Toníčka… A taky to vzbuzuje reakce :-d Že se to nedává a tak… Přitom jsou to hezká jména Fanoušek, Franta, Toník,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.7.17 20:30
@Sova Klára píše:
U nás teď třeba jedni dali Antonína - Toníka, Toníčka… A taky to vzbuzuje reakce :-d Že se to nedává a tak… Přitom jsou to hezká jména Fanoušek, Franta, Toník,…

Tonda je moc hezký jméno :potlesk: pár malých Tonicku znám. Pro mě je úlet třeba Lojza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
4.7.17 20:41
@Sova Klára píše:

Jo, herec Ivan Trojan má čtyři syny - Václava, Františka, Antonína a Josefa. Pro mě to jsou krásná jména s tradicí. Ve světě když jsem kdekoliv řekla, že jsem z ČR, tak padala jména Václav Havel a Antonín Dvořák, takže pro mě jsou to i velmi reprezentativní jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
4.7.17 22:07
@terien píše:
Tonda je moc hezký jméno :potlesk: pár malých Tonicku znám. Pro mě je úlet třeba Lojza.

Pro mě je úlet i Tonda, pro mě jedno z nejškaredších jmen. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
4700
4.7.17 22:18

Dle mého názoru by neměl člověk vybírat jména rozumem, ale naslouchat tomu, co za jména chtějí mimina. Ač to pro někoho zní divně.

Se divím tomu, kdo vybírá jméno dle jeho libozvuku a aktuální módě a krutě si tím láme hlavu, že raději rovnou nedá holkám jména První a Druhá. :nevim: Bylo by po starostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.7.17 22:44
@zrcadlo píše:
Jo, herec Ivan Trojan má čtyři syny - Václava, Františka, Antonína a Josefa. Pro mě to jsou krásná jména s tradicí. Ve světě když jsem kdekoliv řekla, že jsem z ČR, tak padala jména Václav Havel a Antonín Dvořák, takže pro mě jsou to i velmi reprezentativní jména.

docela mě to zaujalo, že Trojanovi volili tak archaická jména :think: Ale kluky mají jako lusk, moc pěkný, okatý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
7.7.17 09:05
@Anonymní píše:
Budeme mít dvojčátka, ale pohlaví zatím nevíme, máme tyto návrhy:
H+H: Eliška+Anežka (po babičkách), Julie a Stela, Rozálie a Berenika
H+K: Eliška+František, Berenika+Dominik, Anna+Filip
K+K: Jakub+Filip, Filip+Dominik, Jakub+Šimon, František+ DominikPište prosím, která spojení se vám nejvíc lidí, popř. navrhujte jiná :srdce:

Z Vašeho výběru se mi líbí nejvíce:

(H+H) Julie+Stela,
(H+K) Eliška+František,
(K+K) Jakub+Šimon

Moje návrhy pro inspiraci:

(H+H) - Klára+Barbora; Lucie+Julie; Aneta+Adéla; Sabina+Simona; Veronika+Nikol, Iveta+Šárka, Kristýna+Karolína
(H+K) - Lucie+Lukáš; Tereza+Tomáš; Markéta+Martin; Nikol+Dominik; Veronika+Dominik, Jakub+Kristýna, Šimon+Stela
(K+K) - Jakub+Jan, Dominik+Daniel, David+Damian, Matyáš+Tobiáš, Štěpán+Šimon, Jáchym+Jonáš, Lukáš+Tomáš

Ještě Vám dám jednu radu na závěr. Vyberte jména pro své děti jen podle sebe a co se líbí Vám a rozhodně se nikým dalším neraďte a už vůbec ne tady. Každému se líbí něco jiného a tady ty diskuze Vám můžou určité jméno zprotivit a později budete nešťastná z toho, že jste ho nedala, dejte jen to, co se líbí Vám a partnerovi a také jak to srdíčkem cítíte, že to tak je správně. ;) :srdce: Pokud byste se řídila příspěvky v diskuzích, tak pomalu nedáte žádné. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze