Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Připadá mi to ošklivé, každé jmeno zvlast je dobre, ale dve jména moc nechapu, dite se beztak oslovuje jednim (vetsinou prvním),tak k čemu to je?
@Prosimklid píše:
Připadá mi to ošklivé, každé jmeno zvlast je dobre, ale dve jména moc nechapu, dite se beztak oslovuje jednim (vetsinou prvním),tak k čemu to je?
Mne se libi obe a az bude velka, tak si vybere, ktete chce pouzivat ![]()
Mě se nelíbí ani jedno ze jmen - Berenika je jak z nějaké levné telenovely a Julie jak pro králíka
Ale to jsi asi slyšet nechtěla, že?
![]()
Jako Julie bude pokřtěná? Jestli jo, připadá mi to hezké. Pokud bude mít dvě jméno a ještě jedno ze křtu, tak je to dle mě moc.
@lusy.lus píše:
Jako Julie bude pokřtěná? Jestli jo, připadá mi to hezké. Pokud bude mít dvě jméno a ještě jedno ze křtu, tak je to dle mě moc.
Ano, jako Julie bude pokrtena a zaroven to bude jeji druhe jmeno, protoze mi prijde zbytecne dat diteti krtici jmeno a pak ho nechat upadnout do zapomneni ![]()
Ono k Berenice bude druhé jméno těžko ladit je to dost tvrdý jméno, jako druhý by se mi líbilo Anežka a nebo Klára
@ka2ka píše:
Ono k Berenice bude druhé jméno těžko ladit je to dost tvrdý jméno, jako druhý by se mi líbilo Anežka a nebo Klára
To nezni vubec spatne ![]()
Mně se z toho tedy líbí pouze Julie. Nejsem zrovna příznivcem dvou jmen, a tato dvě spolu se mi nelíbí.
Dlouhé. Chudák holka než se někde podepíše, navíc pokud máte delší příjmení.
Ale je to vaše dítě, vaše rozhodnutí. ![]()
Moda dvou jmen je desna. Zvolte si jedno. I kdyz.. Obe zneji jako jmena holky z privatu.
Nelíbí. Berenika je hrozný, je to jak beranice a v Julii vidím pořád tu žížalu.
Berenika neni skarede jmeno, v Ceskem kalendari je hromada o dost osklivejsich jmen a hrde je davaji, takze se neboj.
Je to dohromady moc dlouhe. Misto Bereniky bych dala neco kratsiho, kdyz uz musite mit dve. Nebo dejte druhe jednoslabicne ( pokud takove je, ja se ve svatych jmenech nevyznam).
Ahoj, s manželem jsme se rozhodli dát naší dceři dvě jména - Berenika Julie, jde o to, že jméno Berenika se nám líbí a jméno Julie je svaté, my jsme křesťani, takže jsme to tam chtěli nějak zapracovat
zajímá mě váš názor a jestli vás nenapadá ke jménu Berenika něco jiného svatého
děkuji