Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Falko ![]()
Ja mela orgametril. Pribrala jsem diky nemu (asi do 5 kil behem 5-6 mesicu), mela jsem takove ty navaly horka, co byvaji v prechodu. No vysledek byl, ze u mne velice dobre zabral na loziska endosky. Nejenom ze zastavil tvorbu jinych, ale i ty existujici hodne zmensil - asi na desetinu jejich puvodni velikosti. Podle Dr.to neni pravidlem, mela jsem stesti, ze jsem na nej tak hezky zareagovala. Na orgametril tesne navazovalo IVF, to si v CARu zesouladili ![]()
V pátek budu IVF probírat s Dr., ale myslím, že mi řekne ať se ještě teď snažíme přirozeně, když mám těsně po laparce a vejcovody i vaječníky jsou OK… To je šílené rozhodování… Jinak jak nemám srůsty tak mě endo vůbec nebolela, ani MS nebyla vůbec silná, spíš naopak…
Ano je to rozdíl, když má člověk opravdu už nesnesitelné bolesti, že nemůže ani sedět, po každém mensu to bylo horší a horší nebo když moc chce mimi.Oboje je naprd. Moje nejlepší kamamrádka jde dnes na druhou kontrolu, mají krátký protokol, píchá si injekce teď čtvrtý den. Oni se snaží vlastně už 4roky od svatby. U nás, kdyby nebylo úmrtí tchýně a já nešla do nemocnice a rozhodli se s manželem, že to budem zkoušet, tak kdo ví jak by to bylo, endoška by si zatím krásně rostla. Jinak mě to bolívá opravdu dost, myslím si teda, že hodně vydržím, ale porod byl hrůza. Jak se mi ten přirostlý vejcovod k děloze pnul. Rodila jsem předčasně a doktoři neudělali před tím ultrazvuk (sice jsem to u příjmu říkala, ale měnila se směna)a pak když jsem jim to během porodu řekla, tak začal frkot, ale na císaře už bylo pozdě. Hlavně, že to dopoadlo dobře a rarach se tu na mě teď směje
.
a jeste otázka da se otehotnet v umelem prechodu?ja myslim ze ne ne?beru ten orgametril a synarel..podle me to musim prvni vysadit..to mi taky gynek.zapomnel rict..
není:Dtak asi ne:Da to pak pri ivf vam vysadi ten umely prechod a hned daji hormony na pichani do briska??:Dnebo nechaji oboji..jeste 21dní a asi se to dovím:Djsem nervozni ach jo..
DÍKY:)jinak jsem založila novou diskuzi kde jsem priblizila svuj problemek.. ![]()
Takmi to nedalo a musím se přidat
Nojo, endomrcha nás sbližuje, i když je to taková potvora.
Pro avm3 i ostatní: mě dr. tvrdí, že přes těhu se mi cysty zatáhnou-scvrknou a buď přestanou růst nebo dokonce zmizí. Při porodu by mohly pak odejít zároveň s mimi. Co bude pak si dokážu domyslet - buď budu v pořádku a nebo mi odeberou zbytek špatné tkáně ![]()
A také musím něco podotknout k růstu endo.cyst každý měsíc o něco víc. Není to pravidlem. Dřív jsem každého půlroku ležela v nemocnici, protože ty bolesti se nedaly vydržet, nemohla jsem asi chodit, uf. První operace i druhá - cysty velké přes 7cm! Takový tenisáky v břiše, joj. Po druhé operaci baštím vit. E. nedám na něj dopustit. Sice se mi měsíc od operace (bylo to jen odsátí krve, nechali tam obal cysty! aby mi vůbec zůstala nějaká vaječníková tkáň) opět cysta naplnila do rozměru 21mm. Ale! Nezvětšuje se-už je to víc jak rok. Věřím tomu, že mě chrání to Ečko. ![]()
Ahoj holky takvidim ze je to v hodně pripadech stejny taky jsem takova kde vidím endoska tak tam lezu, moje endoska ani nevím kterého stupně je jelikož nechci jít zase na laparku aby mi řekli co a jak, já jsem podstoupila laparku v listopadu tam mi bylo řečeno ze je VŠE v pořádku a ze je teď nejlepší doba na otěhotnění, v lednu jsme šli do caru VŠE bylo v poho spermie,atd akorát já jsem trosku zazlobila Nemela jsem všechny vysledky v poho zvýšeny prolaktin alergii na spermie a pry nedochází k ovu no chtělo se mi brecet,ale upravili se to léky a v březnu stimulace měla jsem krátký protokol puregonem v Peru slusna zalezitost.no zvládla jsem to sice nebyla úroda luxusní ale dalo se to.nastal odběr a pak kultivace a icsi i když byli spermie v poho radši jsme to zaplatily aby byla jistota,no v den transferu mi zavolali ze nemám jezdit jelikož se embrose nevyvyji no byla to hrůza rozbrecela jsem se jak malé díte a nebyla jsem schopna slov,pak uz jen nastala návštěva v caru doporučil mi podstoupit imunologie a genetiku to mám ted VŠE zasebou a čekám na vysledky pry ted podstoupí dlouhý protokol tak jsem zvědavá ....................
Jo a u me je nejhorší ze po porodu kdyby se uz endoska nevrátila tak jsem nejšťastnější ty bolesti které zazivam při ms nepřejí ani svému nepříteli složí me do postele a bez léku na bolest nemám šanci fungovat ![]()
MINKA22 píše:
Jo a u me je nejhorší ze po porodu kdyby se uz endoska nevrátila tak jsem nejšťastnější ty bolesti které zazivam při ms nepřejí ani svému nepříteli složí me do postele a bez léku na bolest nemám šanci fungovat
Mě se bohužel asi půl roku po porodu vrátili, na lalparku se zase jít nechce. Je to hrúza, přesně jak píšeš bez prášků si ani neškrtnu. Jenže s malým prostě fungovat musím. Takže beru HA, vždy alespoň 3měsíce vkuse at je MS co nejmíň, ale jsem z ní nevrlá, pořád špiním, je mi zle a mívám migrény, prostě to nejsem já, hrazně mě to ovlivňuje. Můj Dr. říkal, že nic jiného není, takže je musím brát pořád a to mě stojí 850,– na dva měsíce. Musíme bojovat s tou potvorou
.
Nevěš hlavu, miminko se určitě podaří a pak bude na chvíli klid, budou jiné starosti a hlavně radost z mimi.
roomci píše:
Ahoj holky, vím, že podobná témata tu jsou, ale jsou stará a neaktivní, proto jsem tuto diskuzi založila.Deset měsíců se snažíme o mimi, poslední 3 měsíce stimulace clostilbegytem (reakce výborná ale těhu nebylo). Minulý týden jsem byla na laparoskopii, vejcovody OK-průchodné, vaječníky OK. ALE zjistili mi malá ložiska endometriozy- endometrioza 1. stupně.Ty vypálili. U svého Dr. jsem ještě nebyla, jdu tam v pátek, ale jsem jak na trní…jak se bude dál postupovat.
Na netu jsem našla poradnu, kde na můj dotaz o přirozeném početí rázně odpověděli: není možné, pomůže jedině IVF.
Proto jsem se chtěla zeptat, jestli se někdo z vás také nepotýká s touto nemocí.
Omlouvám se za sloh.
Ahojky. Já mám taky endometriozu a to dokonce 3. stupně. S manželem jsme se snažili přirozeně 2 roky, než mi tuhle nemoc zjistili. Po laparoskopii jsem se rozhodla jít na IVF. Byla to pro mě konečně nějaká pozitivní záležitost, trochu jistoty, že se to povede. Není totiž nic horšího, než ta psychika při dalším a dalším neúspěchu. Otěhotněla jsem na podruhé po KET. Ale bohužel se embryo špatně vyvíjelo, takže jsem musela jít na potrat. Dost mě to vzalo. Říkala jsem si, že už to zase zkusíme sami. Mezitím jsme si vystrojili svatbu. No a 3 měsíce po svatbě, když se přirozeně nedařilo, tak jsem šla opět na KET s tím, že to asi nedopadne takhle dvakrát za sebou, že by to byla náhoda a štěstí. No, a ono to dopadlo a jsem teď skoro v 5. měsíci těhotenství. Takže hlavu vzhůru a určitě je lepší absolvovat IVF, než se trápit! ![]()
Mijunkaa píše:MINKA22 píše:Mě se bohužel asi půl roku po porodu vrátili, na lalparku se zase jít nechce. Je to hrúza, přesně jak píšeš bez prášků si ani neškrtnu. Jenže s malým prostě fungovat musím. Takže beru HA, vždy alespoň 3měsíce vkuse at je MS co nejmíň, ale jsem z ní nevrlá, pořád špiním, je mi zle a mívám migrény, prostě to nejsem já, hrazně mě to ovlivňuje. Můj Dr. říkal, že nic jiného není, takže je musím brát pořád a to mě stojí 850,– na dva měsíce. Musíme bojovat s tou potvorou
Jo a u me je nejhorší ze po porodu kdyby se uz endoska nevrátila tak jsem nejšťastnější ty bolesti které zazivam při ms nepřejí ani svému nepříteli složí me do postele a bez léku na bolest nemám šanci fungovat.
Nevěš hlavu, miminko se určitě podaří a pak bude na chvíli klid, budou jiné starosti a hlavně radost z mimi.
MINKA22 píše:
Myslíš si že je dobrý. Brát antikoncepci v kuseJestli je to řešení určitě bych do toho taky šla já mám bolestivou ms jak blázen a ke všemu 7-8 dni takže
Mijunkaa píše:MINKA22 píše:Mě se bohužel asi půl roku po porodu vrátili, na lalparku se zase jít nechce. Je to hrúza, přesně jak píšeš bez prášků si ani neškrtnu. Jenže s malým prostě fungovat musím. Takže beru HA, vždy alespoň 3měsíce vkuse at je MS co nejmíň, ale jsem z ní nevrlá, pořád špiním, je mi zle a mívám migrény, prostě to nejsem já, hrazně mě to ovlivňuje. Můj Dr. říkal, že nic jiného není, takže je musím brát pořád a to mě stojí 850,– na dva měsíce. Musíme bojovat s tou potvorou
Jo a u me je nejhorší ze po porodu kdyby se uz endoska nevrátila tak jsem nejšťastnější ty bolesti které zazivam při ms nepřejí ani svému nepříteli složí me do postele a bez léku na bolest nemám šanci fungovat.
Jestli je to dobré nevím, ale řekl mi to tak můj Dr. Čím míň MS, tím líp. Dělá to tak i má kolegyně z práce, 3měsíce HA v kuse, takže je MS jen 4× do roka a endoška nemá tolik šance se rozrůstat.