Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2672
15.3.12 10:05

Vše nej! Nic méně neboj aspoň se to zacne hybat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
30.6.13 16:51

Moje zkušenost s Endometriozou

Ahojky Holky,

chodila jsem na pravidelné kontroly k ženskýmu stím že mám nepravidelnou Ms a že se pokoušíme o mimíska už rok a nedaří se nám. Napsal mi léky clostík nepomohl :(, pak mi napsal pro přítele Spermiogram ten ukazal že přítel je v naprostém pořádku. Tak že bylo jasné že problém musí být někde u mě tak jsem jsi stala za tím že chci někam jinak kde se řeší neplodnost. Super vydupala sem jsi to poslal mě do Kadaně k paní doktorce. První navštěva první ultrazvuk a bylo vše jasné Endometrioza v největším stadiu :( okamžitá hospitalizace do Chomutovské nemocnice na Laparoskopi. Dnes sem 3týdny po zákroku mám 3 vpichy z toho jeden v pupíku, Endometrioza je pryč stehy venku a ted jezdím na injekce do břicha je to na dolečení. Ale už nemohu otěhotnět přirozeně čeká mě umělé oplodnění v září nebo v říjnu. Pan doktor u nás v Mostě nic na ultrazvuku nevyděl jsem zdravá a tahle to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
30.6.13 19:58

@lucius-11 a proč bys nemohla přirozeně otěhotnět? Odebrali ti vejcovody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
1.7.13 10:55

@lucius-11 Otěhotnění není vyloučené, ale je to ztížené. Těhotenství je na endometriózu nejlepší lék, proto se doporučuje otěhotnění pomocí IVF, co nejdříve. Já byla taky na laparce, kvůli cystě a když mě otevřeli, tak zjistili endometriózu IV. stupně. Za půl roku jsem podstoupila IVF a zadařilo se na poprvé. Za 14 dní slavíme rok :-)… Tak držím palce, hlavně to brát pozitivně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
1.7.13 12:47

Ahojky Holky,
vejcovody mi nevzaly ty mám v pořádku, ale endometrioza byla v tom posledním stadiu tak nevím ted chodím na 4 injekce do břicha je to prý na dolečení endometriozi, pak půjdu na odběry tak uvidím co bude dál, sem sama z toho paf vůbec nevím co mě čeká jsem šitá i zespoda mi říkala doktorka tak že mi dělaly neco i spodem, v na levé straně v tom pichu sem měla zavedený dren. U mě je problém že neprobíha ovulace a prostě nic se nezměnilo a pořád není :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
1.7.13 12:58

@lucius-11 Taky jsem měla v tom nejhorším stadiu.. chce to teď počkat, až se vám to vše zahojí i uvnitř, přece jen je to zásah do dělohy, museli rozrušit hodně srůstů a tak… Jste po zákroku krátce, uvidíte, že se vám i menstruace trochu upraví. Spíš bych teď hledala informace o nějakém dobrém centru asistované reprodukce v místě bydliště a obrátila se tam, pokud jste to už nedělala. Vše vám vysvětlí, co a jak, jak bude probíhat stimulace a podobně. Uvidíte, vše chce čas a dneska už doktoři dokážou pomoci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
1.7.13 13:06

Děkuji za rady ano jsem kratce na zákroku jsem byla 4.6.2013, a stehy mi vyndavaly 12.6.2013, ted jezdím do Kadaně k paní doktorce a ta se zabíva pravě tou neplodností a tammi vše zjistily, 1 injekci do břicha mám za sebou ted 17.7.2013 jedu na druhou a pak ješte 2 a pak mi pravě řekla že pujdu na krev a že mě pošle do nakého centra říkala že do Teplic tak uvidím co mě čeká. Děkuji za informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
1.7.13 13:10

@lucius-11 mě teda vypalovali jen 3 pidi ložiska, takže se to podchytilo…ale ani tak bych u tebe pořád nevylučovala přirozené otěhotnění :hug: Mysli pozitivně! Hlavní je, že se endo zjitila! Co šlo se odstranilo a třeba se teď zadaří ;) A když ne, tak v CAR určitě pomůžou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
1.7.13 13:29

Děkuji moc jste hodná :) a platila jste něco? já že nám paní doktorka řekla že jsi máme na poprvé připravit 5000Kč na naké leky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
1.7.13 13:39

@lucius-11 já právě jsem ten zázrak, který otěhotněl přirozeně ;) ač se to zdá jako kliše, ale byli jsme právě na dovolené a já konečně vypnula a nemyslela (tolik) na miminko.
Jinak v CAR je něco hrazeno pojišťovnou, asi záleží jaké léky a jaký bude protokol… Hodně holek se taky bavilo o genetice, imuno apod… je dobré si rovnou před pokusem zažádat i o toto…kdyby náhodou první pokus nevyšel, aby v tom nebyl zakopaný pes ještě někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
1.7.13 13:39

Tak ceny jsou všude různé, centra mají svoje ceníky, většinou se doplácí za nadstandartní léky a potom věci spojené se samotnou stimulací ale to vám určitě vše řeknou při první návštěvě. Já měla tu nejhorší endometriozu, tak jsem na nic nečekala a rovnou se do toho vrhla. Čekala jsem jaká to bude hrůza a ono párkrát píchnutí do břicha, rychlý odběr vajíček, zavedení a za 9 měsíců miminko :-).. Až jsem se divila, jak to šlo vše hladce… Držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
1.7.13 18:27

Holky já mám prý tak malinkatá ložiska endometriózy, že se to nedá nijak odstranit. Znamená to, že časem budu muset zase na laparoskopii? že se to bude rozrůstat? Doufám, že ne. Jsou malinkatá, ale IVF nám už 2× nevyšlo. :( A nikdo neví, proč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
1.7.13 20:03

@lentilkii co já jsem tak vyčetla na netu…tak ano…endometrioza bohužel roste… Ale to, že vám nejde IVF nemusí být endoškou… byli jste na celkových vyšetřeních???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
3.7.13 11:02

@roomci byli jsme na všem možném a nic nezjistili. :nevim:

Co obsahují ta vyšetření?

• chlap je vyšetřený komplexně
  • já: imunita, genetika, průchodnost vejcovodů nešla vyšetřit (ale to je stejnak u IVF fuk, ne?), laparoskopie
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
3.7.13 12:27

@lentilkii tak to máte zřejmě vše. Ještě se jezdí na hematologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí