Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky ![]()
Mám dotaz ![]()
Včera jsem byla na hydrolaparce v Gennetu a zjistili mi ENDOMETRIOZU a PCO na jednom vaječníku. Dr. Mi říkal, že vidí možnost IVF, IVM a IUI(to slyšel přítel - já byla po narkoze trochu mimo)
Myslíte, že při mé diagnóze je na IUI šance? Na konzultaci jdu až za 14dní a zajímá mě jestli s tím máte některá zkušenost? ![]()
Děkuju ![]()
@wlucinka ahojky, já mám taky endometriozu a byla jsem 3× na IUI, záleží na průchodnosti vejcovodů a na spermiogramu ![]()
@Edit76 děkuji za odpověď ![]()
Byla jsi tedy 3 x a podařilo se? Já jen že samotnému IUI se nedávají moc velké šance, co jsem četla, tak jestli to máme vůbec zkoušet…
Nemám jen endometriozu ale i PCO - vodu ve vaječníku ![]()
Vaječníky ale jinak průchodné - jeden s tou tekutinu…a přítel SPG v normě
Rádo se stalo
nám se bohužel nezadařilo, byli jsme domluvení s doktorem, že to zkusíme max. 3× a když to nevyjde tak půjdeme do IVF. Takže tento měsíc mě čeká 1.IVF
Při IUI se uvádí 10-15% šance, takže nic moc ![]()
Ahojholky, jsem tu nová. Pročítám různé stránky a názory na endom.Min.týden jsem byla na obilnáku na laparce a bylo mi zjištěno jedno malé ložisko, nic tragického. Dále na Obilnák chodím do CARU a jsem tam spokojená, můžu se zeptat, v čem spočílaly vaše či známých atd. pochybnosti či nespokojenost? Byla jsem tam na prvním pokusu ivf, který sice nevyšel, ale do druhého se chceme pustit po laparoskopii, imunologii a hematologii. Chvílema jsem o Reprofitu přemýšlela a přemýšlím, jsou velmi úspěšní a šikovní, ale v čem jsou tak jiní??
@Edit76. Jé, to je mi moc líto
ale IVF určitě vyjde, budu držet pěstí!
A znas někoho komu při endometrioze IUI vyšlo?
@wlucinka děkuji
jsem ve skupině „Inseminace“ a tam za celou tu dobu otěhotněla jen jedna holka při IUI (bez endošky), jinak o nikom nevím ![]()
Anonymní- byla jsem na tom podobně, léčila jsem se na Obilňáku s enometriozou, dělali mi tam laparo, průchodnost vejcovodů a 3× IUI. Přečetla jsem hodně recenzí a diskuzí a rozhodla jsem se přejít do Reprofitu, kde mě tento měsíc čeká IVF.
A důvody? Je to úplně jiný svět, mnohem lepší a osobnější přístup doktorů (dokonce komunikuji se svým doktorem i e-mailem), hezké a moderně vybavené prostředí a jejich výsledky taky mluví za vše
A to že jedna z pracovnic CAR na Obilňáku chodí taky do Reprofitu, mluví za vše
Nechci tu Obilňák pomlouvat, ale pár špatných zkušeností mám…
@Edit76. Jen jedna a to neměla endosku? Hmm
to je dost málo…
A tobě lékaři doporučili, co by pro tebe byli nejlepší?
Samozřejmě si nechám poradit…
pokud řekne rovnou IVF, půjdem do něj hned! Pokud řekne že při IUI máme šanci zkusíme nejprve to…
@wlucinka jj, je to malá úspěšnost… ![]()
Nám řekli zkusit max. 3× IUI a pak IVF
Endometrióza je zákeřná a navíc můj věk tomu moc nepřidává, takže už nechci ztrácet čas
![]()
@Edit76 a můžu vědět, kolik ti je?
máš pravdu, nač čekat…kdy začínáš se stimulkou?
Na IUI se může jednou za dva měsíce? Nebo jak často? Četla jsem že při IUI mají spíš šanci páry, které jsou v pořádku! mám kamarádku, které se to povedlo napoprvé, ale ty byli oba zdraví…
Ahoj holky, taky se přidávám do klubu ![]()
Akorát jsem v nemocnici, zítra okolo dvanácté mám zákrok ![]()
Doktorka mi řekla, že by bylo dobré dát tam po odstranění ložisek, gel. Ten gl se platí a stojí 2700 kč. Tak sem byla z té částky omráčená. Ale souhlasila jsem. Je to proti srůstům.
Měla jste to taky některá?
@wlucinka bylo mi teď 37…zapni si nahoře podpisy
Já měla ty 3 IUI hned po sobě, myslím že to není problém bez pauzy
Já jdu teď ve čtvrtek pro léky a pro protokol do CAR, o víkendu bych to pak měla dostat a začít stimulovat ![]()
@Kleofasek ahojky, tak vítej v endoklubu! Na zítra ti moc držím palečky, ať všechno dobře dopadne
Ten gel jsem měla taky, věřím že to pomohlo
Drž se ![]()
@Edit76 jé děkuji! Už to vidím…to jsem neznala! ![]()
Tak to už máš zachvilku…
neděsí tě ty injekce?
@wlucinka dobré ránko, není zač
Jj, už to mám za chvilku a právě ty injekce mě na tom děsí
Já totiž nesnáším jehly, ani když mi berou krev, tak se na to nemůžu koukat ![]()
@Edit76. ![]()
A u IUI jsi si injekce nepichala?
Četla jsem na jiné diskuzi, ze když si připlatíš mají i takový, že to skoro necítíš…takový jako pera
A máš někoho, kdo by ti to pichal?