Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
274
4.10.13 11:07

Ahoj holky :mavam:

Mám dotaz :think:
Včera jsem byla na hydrolaparce v Gennetu a zjistili mi ENDOMETRIOZU a PCO na jednom vaječníku. Dr. Mi říkal, že vidí možnost IVF, IVM a IUI(to slyšel přítel - já byla po narkoze trochu mimo)

Myslíte, že při mé diagnóze je na IUI šance? Na konzultaci jdu až za 14dní a zajímá mě jestli s tím máte některá zkušenost? :roll:

Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
5.10.13 07:17

@wlucinka ahojky, já mám taky endometriozu a byla jsem 3× na IUI, záleží na průchodnosti vejcovodů a na spermiogramu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
5.10.13 09:31

@Edit76 děkuji za odpověď :hug:
Byla jsi tedy 3 x a podařilo se? Já jen že samotnému IUI se nedávají moc velké šance, co jsem četla, tak jestli to máme vůbec zkoušet…
Nemám jen endometriozu ale i PCO - vodu ve vaječníku :think:
Vaječníky ale jinak průchodné - jeden s tou tekutinu…a přítel SPG v normě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
5.10.13 11:01

Rádo se stalo :) nám se bohužel nezadařilo, byli jsme domluvení s doktorem, že to zkusíme max. 3× a když to nevyjde tak půjdeme do IVF. Takže tento měsíc mě čeká 1.IVF :roll: Při IUI se uvádí 10-15% šance, takže nic moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.13 12:36

Obilňák

Ahojholky, jsem tu nová. Pročítám různé stránky a názory na endom.Min.týden jsem byla na obilnáku na laparce a bylo mi zjištěno jedno malé ložisko, nic tragického. Dále na Obilnák chodím do CARU a jsem tam spokojená, můžu se zeptat, v čem spočílaly vaše či známých atd. pochybnosti či nespokojenost? Byla jsem tam na prvním pokusu ivf, který sice nevyšel, ale do druhého se chceme pustit po laparoskopii, imunologii a hematologii. Chvílema jsem o Reprofitu přemýšlela a přemýšlím, jsou velmi úspěšní a šikovní, ale v čem jsou tak jiní??

• Citovat
  • Upravit
274
5.10.13 12:46

@Edit76. Jé, to je mi moc líto :hug: ale IVF určitě vyjde, budu držet pěstí!
A znas někoho komu při endometrioze IUI vyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
5.10.13 19:31

@wlucinka děkuji :hug: jsem ve skupině „Inseminace“ a tam za celou tu dobu otěhotněla jen jedna holka při IUI (bez endošky), jinak o nikom nevím :?

Anonymní- byla jsem na tom podobně, léčila jsem se na Obilňáku s enometriozou, dělali mi tam laparo, průchodnost vejcovodů a 3× IUI. Přečetla jsem hodně recenzí a diskuzí a rozhodla jsem se přejít do Reprofitu, kde mě tento měsíc čeká IVF.
A důvody? Je to úplně jiný svět, mnohem lepší a osobnější přístup doktorů (dokonce komunikuji se svým doktorem i e-mailem), hezké a moderně vybavené prostředí a jejich výsledky taky mluví za vše :) A to že jedna z pracovnic CAR na Obilňáku chodí taky do Reprofitu, mluví za vše ;) Nechci tu Obilňák pomlouvat, ale pár špatných zkušeností mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
6.10.13 14:50

@Edit76. Jen jedna a to neměla endosku? Hmm :think: to je dost málo…
A tobě lékaři doporučili, co by pro tebe byli nejlepší?
Samozřejmě si nechám poradit… :nevim: pokud řekne rovnou IVF, půjdem do něj hned! Pokud řekne že při IUI máme šanci zkusíme nejprve to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
6.10.13 18:31

@wlucinka jj, je to malá úspěšnost… :think:
Nám řekli zkusit max. 3× IUI a pak IVF :nevim: Endometrióza je zákeřná a navíc můj věk tomu moc nepřidává, takže už nechci ztrácet čas :cert: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
6.10.13 20:11

@Edit76 a můžu vědět, kolik ti je? :nevim: máš pravdu, nač čekat…kdy začínáš se stimulkou?
Na IUI se může jednou za dva měsíce? Nebo jak často? Četla jsem že při IUI mají spíš šanci páry, které jsou v pořádku! mám kamarádku, které se to povedlo napoprvé, ale ty byli oba zdraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
6.10.13 20:34

Ahoj holky, taky se přidávám do klubu :(
Akorát jsem v nemocnici, zítra okolo dvanácté mám zákrok :(
Doktorka mi řekla, že by bylo dobré dát tam po odstranění ložisek, gel. Ten gl se platí a stojí 2700 kč. Tak sem byla z té částky omráčená. Ale souhlasila jsem. Je to proti srůstům.
Měla jste to taky některá?

• Citovat
  • Upravit
290
6.10.13 21:46

@wlucinka bylo mi teď 37…zapni si nahoře podpisy :) Já měla ty 3 IUI hned po sobě, myslím že to není problém bez pauzy :) Já jdu teď ve čtvrtek pro léky a pro protokol do CAR, o víkendu bych to pak měla dostat a začít stimulovat :think:
@Kleofasek ahojky, tak vítej v endoklubu! Na zítra ti moc držím palečky, ať všechno dobře dopadne :palec: :palec: Ten gel jsem měla taky, věřím že to pomohlo :nevim: Drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
6.10.13 21:57

@Edit76 jé děkuji! Už to vidím…to jsem neznala! :hug:
Tak to už máš zachvilku… :srdce: neděsí tě ty injekce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
7.10.13 09:32

@wlucinka dobré ránko, není zač ;) Jj, už to mám za chvilku a právě ty injekce mě na tom děsí :roll: Já totiž nesnáším jehly, ani když mi berou krev, tak se na to nemůžu koukat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
7.10.13 12:38

@Edit76. :mavam:
A u IUI jsi si injekce nepichala? :think: Četla jsem na jiné diskuzi, ze když si připlatíš mají i takový, že to skoro necítíš…takový jako pera
A máš někoho, kdo by ti to pichal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital