Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4672
28.1.14 13:41

@Neili jo to je přesný, taky jsem se pořád sledovala, skoro každý měsíc dělala těhotenský test, měla těhotenské příznaky hned po styku atd. Pořídili jsem si i psa, abych na to furt nemyslela. Ale jak na to máš sakra nemyslet?!? Teď někdy jsem tu četla deníček o holce, který doktoři řekli, že ona přirozeně neotěhotní no a taky už má mimino - rozváděla se, stěhovala, potkala nového a najednou nedorazila MS. Jo a nebo naši sousedi - 2 děti z umělého a pak třetí přirozeně. Ona šla k doktorovi s tím, že krvácí a že má asi rakovinu a on že ne, že je těhotná. Jako nevěřila tomu až do porodu. Nebo známá - doktor jí řekl, že ona nikdy přirozeně neotěhotní, takže mají kluka z IVF a teď otěhotněla stejně jako já - bohužel pak potratila, ale otěhotněla ;) A takových příběhů je! Takže hlavu vzhůru. Zkus se něčím zaměstnat, neměřit teploty, sexovat jen když je chuť, choď cvičit, pařit atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.1.14 15:10

Tak to máš pravdu. Naší sousedce řekli, že přirozenou cestou nikdy neotěhotní, sice maji dvě děti z umělého a třetí neplánovaný přirozenou cestou ;) a málem z toho měla šok :).A přesně jak píšeš, od loňského listopadu jsem začala dvakrát do týdne chodit cvičit a při tom si krásně vyčistím hlavu :) a na léto začínáme plánovat dovolenou a co vše podniknem. A věřím, že jednou to vyjde, musí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
28.1.14 15:12

@Amálie21 jj, naplánuj pořádnou dovolenou, zaplať tučnou zálohu a vsaď se že neodletíte :DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
30.1.14 20:35

Ahoj holky. Mohla bych se za vámi připojit do diskuze? Čtu vaše příspěvky a nabíjí mě to energií, protože vím, že v tom nejsem sama :-) je nás spoustu :-(
Už rok a půl se snažíme o miminko a pořád nic… Před 4 měsíci jsem byla na laparoskopii a tam mi zjistili endometriózu 1-2 stupně. Vejcovody ovšem průchodné, cysty nebyly. Partner má spermiogram v pořádku. Po clostilbegitu jsem měla i vajíčka 2 cm a i přesto nic. V pondělí jsem objednaná do Repromedy do Brna. Má s nimi někdo zkušenost? Nevíte co mě čeká? Nějaký postup? Kdy začnu se stimulací? jak dlouho se čeká na odběr vajíček a následné IVF? Miminko bych si už moc přála a bojím se, aby to vůbec vyšlo. Vždy když jdu ke gynekologovi 13.DC tak mi říká jak jsem pěkně přichystaná… a vždy zklamání. To na to má ta endometrióza takový vliv? Moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
11.2.14 09:18

endometrióza

Ahojky
ráda bych se přidala do diskuze. Už před třemi lety mi byla diagnostikována endomterióza rektovaginálního septa, tedy ta nejhorší varianta co může být. Bohužel žádný lékař se nechtěl do operace pustit s tím, že je velmi složitá a nebezpečná. Máte někdo zkušenosti s touto diagnózou a případně i jejím vyléčením, tedy myslím endometriózu třetího stupně.
Snažíme se o miminko už čtyři roky a nikdo mi na 100% neřekl zda mi nález endometriózy způsobuje to, že se nám nedaří otěhotnět, jsem po 10 IUI a 2 IVF bez otěhotnění.
Je vůbec někdo komu se i přes endometriózu tohto stupně podařilo otěhotnět? Díky moc za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
20.3.14 15:27

Měla jsem endom. cystu na vaječníku a doktor mě strašil, že přirozenou cestou a bez odstranění cysty nikdy neotěhotním. A nakonec jsem po roce otěhotněla přirozeně a po 19m od porodu jsem nečekaně otěhotněla podruhé. Všechno je možné, u mě hodně pomohla psychika. Jeden gynekolog od Apolináře mi řekl, že se nemám nechat zatím operovat, že pak vznikají rizika srůstů a že zná hodně žen, které otěhotněly s endom. No a měsíc na to se to podařilo. Držím všem palce, ať to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
24.3.14 18:08

Ahoj holky muzete my nekdo poradit mam slaby bolesti pod brisku a starsne vodovy vytok :oops: tak ze mam upne mokre kalhotky je to bez zapachu jen me fakt trochu boli bricho dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.6.14 11:55

Ahoj, taky mám endometriozu 3. stupně. Přišli mi na to minulý rok náhodou na sále, když jsem šla na operaci s cystou. Odstranili mi levý vaječník i vejcovod a část i pravého a bohužel přirozeně jsem nemohla už otěhotnět. Ale hned jsem nastoupila léčbu hormonální, prošla jsem si umělým přechodem a stimulací.
Ve Zlíně jsem byla na IVF, kde získali 2 vajíčka v dobré kondici která jsem si nechala zavézt. Jedno se mi uchytilo a teď jsem v 8. měsíci těhu. Říkali, že je to zázrak na poprvé.
Neklesejte nikdo a věřte. Hlavně žádné stresy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.14 12:02

Ahoj také trpím endomrtriozou těžká dorma první operace byla v roce 2011 kde se pokusili oddstranit co se dalo. zasahlo mi to snad všechno co se dalo.pak léčba hormonální antikoncepci. dalsi operace v roce 2013 kde objeveny opět oba ložiska emfometriozy a i ta stará poté na pul roku uměle vyvolany přechod po skončení jsme se snažili o mimi a porad nic byly jsme tedy objednaný na uměle oplodnění na které už nepojedeme jelikoz mi DR. potvrdil těhotenství. proto nestracejte naději občas pomůže na to tolik nemyslet a půjde to. každopádně vám přeju at jste brzo těhotné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
10.9.14 12:35

Ahoj, taky bych Vám ráda sdělila svojí zkušenost a třeba to někoho uklidní nebo pomůže. Taky mi po roce marného snažení o otěhotnění byla laparoskopicky diagnostikována endometrioza 1-2 stupně…především na pobřišnici…čili nic tragického. Viditelná ložiska vypálili. V centru mě poslali na imunologické vyšetření, protože u těchto lehkých endometrioz není ani tak problém s cystama, srůstama v břiše a tak…nicméně se často spojuje s imunologickými poruchami plodnosti ať už jako příčina nebo následek. Jinak jsem měla vše v pořádku…i manžel. No a zjistili mi, že mám pekelně zvýšenou buněčnou imunitu proti spermiím i plodovým obalům zárodku…po poněkud komplikovanější léčbě imunity (ale to spíše kvůli bohužel nekompetentnímu imunologovi) jsem si po pročtení vědeckých článků vydupala i zastavení cyklu na 3 měsíce, pro zahojení i miniaturních ložisek, které při laparoskopii nebyly viditelné. V centru se tomu bránili, že je to zbytečné a poprvé jsem jim uvěřila…výsledkem bylo neúspěšné 1.IVF Před druhým mi na to naštěstí kývli a s výsledkem jsem v šestém měsíci těhotenství. Takže závěrem…samozřejmě, že jsou ženský, které otěhotní i přes endometriozu. Každá jsme jiná. Mě bohužel vadila i ta lehká…mám to potvrzený z pracoviště reprodukční imunologie. Tak být tebou, tak bych chtěla imunologické vyšetření…aby se zkontrolovalo, jestli ta endoška nesouvisí i s imunologickým problémem. Abys zbytečně nevyčerpávala pokusy, peníze a hlavně nervy a naděje. Je dost vědeckých článků, který tvrdí, že přítomnost i lehké endometriozy výrazně snižuje kvalitu dozrávaných vajíček v břiše…což se u nás u první IVF potvrdilo - do transferu nepřežilo jediný embryo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
19.2.15 10:48

Ahojky holky, tak včera mi doktor Pichl decapeptyl depot na utlumení funkce podvesku mozkoveho. Mám endo a vaječník je napadeny a při ivf které jsme chtěli v březnu by nereagoval na stimulaci. Za Měšic dostanu ještě jednu tuto injekci a snad pokud zabere a vaječník bude lepší, tak jdeme do ivf. Mate prosím někdo zkušenost s takovou léčbou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.2.15 09:31

Vaše zkušenosti s endometriózou

Zdravím Vás, ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti s endometriózou.. Již rok mě trápí bolesti podbřišku, nejsou pravidelné, ale občas je cítím docela hodně..např. někdy jen při obyčejném sednutí mě hodně píchne v oblasti podbřišku, jindy bolesti cítím, i když nemám měsíčky, anebo více jak týden 14 dní před měsíčky. Také pro mě začalo být nepříjemné chodit „na velkou“, když mám měsíčky - není to vždy, ale projevuje se to tím, že když se snažím zatlačit - hodně mě píchne opět v podbřišku.. občas se mi to stane i mimo cyklus. Také se mi stává (opět ne pravidelně), že cítím tlak a bolest v podbřišku při sexu, občas velké píchnutí. Bolesti jsou nepravidelné, někdy menší, jindy větší. Byla jsem na gynekologii s tímto problémem a mám 4 měsíce brát Orissu pupalkový olej - nyní již dobírám poslední.. Doktorka mi právě řekla, že by to mohla být endometrióza, že mám (až to doberu) svůj stav sledovat a popř. mě pošle na laparoskopii. Co se týče teď doby, kdy beru ten pupalkový olej, tak mi přijde, že menstruační bolesti jsou minimální (předtím mě občas úplně vyřadily z normálního fungování), nicméně pořád se mi stává trochu to s tím vyprazďnováním, i při sexu sem tam bolest a občas ji i tak běžně pociťuji.. Chtěla jsem se zeptat Vás, které tato nemoc trápí a máte ji diagnostikovanou, jestli máte stejné příznaky.. Moje maminka je z toho, jak se říká „na mrtvici“ a chce, abych tak či tak na tu laparoskopii šla.. Ještě bych asi měla říct, že antikoncepci neberu (asi 3 roky) a že měsíčky nemám zrovna moc pravidelné, kolikrát i po 37 dnech a trvají někdy i déle jak týden. Měsíčky jsou někdy takové, že začnou a pak se na den dva zastaví úplně a pak zase začnou.. Už se mi i stalo, že jsem krvácela po sexu a poté zase nic.. To je asi vše.. Děkuju předem za Vaše odpovědi.. Přeju pěkný den :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
21.5.15 09:37

@madola ahoj,podle příznaku je velká pravděpodobnost, ze to endoška je. Každopádně na laparo jdi, maminka ma pravdu. Nic to není, věd mi. Taky jsem se bala, ale není to bolestivé. Minimální zásah do těla. A budeš MIT jistotu, jinak se totiž endo nedá odhalit. Nenechá to dojít daleko, endometrioza roste každým cyklem, mohla by ti způsobit neplodnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
21.5.15 09:38

To s tou přerušovanou menses mám taky a mám endometriozu. Nevahej a jdi. Držím palce a pak nápis, jak jsi dopadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
9.6.15 17:53

moje story

Ahoj, kolegyně!
už dlouho chci někam popsat svoje zkušenosti s endometriózou a dodat všem ženám, které tato nemoc trápí, odvahu. Moje problémy trvaly asi 6 let do diagnózy. Po dobu braní HA byly mírnější (bolest v kostrči), ale přesto dost strašné. Absolvovala jsem 2× mobilizaci kostrče, mnoho rehabilitací a cvičila jsem asi 4 roky Mojžíšovou na pánevní dno poctivě každý den. Výsledek za moc nestál a vysloužila jsem si od jednoho gynekologa a jedné rehabilitační i prášky na hlavu.
Přelom nastal po vysazení HA, kdy se cca po půl roce problémy rozjely naplno. Měla jsem strašné bolesti a krvácení z konečníku - nejdřív jen při ms, pak i během cyklu. Nová gynekoložka měla podezření na endom., šla jsem na LS a podstoupila jsem sygmoideoskopii. Na LS vypálili pár ložisek na pobřišnici a odsáli cystu na vaječníku. Ve střevu nenašli nic. Už pár dní po operaci jsem měla stejné problémy znovu a gynekoložka a gastroenterolog si mě přehazovali jako horký brambor. Byla mi nasazena léčba Visannem, který ale nezabíral, tak jsem si začala do nosu stříkat Synarel, který naštěstí do 2 měsíců cyklus zastavil. Během těch 2 měsíců jsem zjišťovala, co mi je, vyslovilo se mnoho diagnóz od celiakie po rakovinu střeva a Crohnovu chorobu. Změnila jsem gynekoložku a gastroenterologa a konečně jsem se dostala po 8 měsících utrpení na kolonoskopii, kde potvrdili už ustupující zánět střeva. V Motole na gynekologii hned na UZ (!!!) našli velké ložisko endom. na rektovaginálním septu. Po půl roce na Synarelu (báječném půlroce) jsem šla znovu na LS s tím, že mi možná budou muset udělat umělý vývod, když budou řezat do střeva. Naštěstí bylo ložisko mrtvé po hormonální léčbě. Pak mi ještě hrozili s tím, že pokud se mi nepodaří otěhotnět do 3 cyklů, budu muset na IVF. Díky bohu se nám to povedlo hned napoprvé, ani jsem ms neměla. Teď mám 8m holčičku a ms zatím nikde, hodně kojím.
Chtěla bych Vás všechny povzbudit - u mě to vypadalo naprosto beznadějně, přemýšlela jsem i o tom, že si nechám vzít dělohu (ve 27 letech). Nakonec vše dobře dopadlo. Nevzdávejte to. NIKDY!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí