Endometrióza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
15.10.15 17:03

@Veverka X vlastně víš…:)

Až teď si plně uvědomuji, co to vše obnáší mít endo čert vem bolest s tou bych se naučila žít, ale ta neplodnost..pořád jsem doufala, že se nám to povede třeba po té laparce ale nic…čekat jsem už nechtěla…

Holky a kde všude vám tu endo našli? A zkušíte nějakou samoléčbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
16.10.15 17:10

@Lentilanek ahoj, tak mě endošku našli na střevech, vaječnících, vejcovodech. Měla jsem teda laparo a odstranili mi jeden vaječník i vejcovod a ještě kousek z druhé strany. Měla jsem prý zamořené celé břicho a to jsem šla jen s cystou a zůstala jsem na sále 3, 5 hodiny. Podstoupila jsem hned po zotavení hormonální léčbu, stimulaci a ivf. Na první pokus to vyšlo i když jsem měla jen 2 vajíčka. Teď máme zdravého a moc šikovného Kubíčka. Endoška se mi už zase ozvala a začala se rok po porldu opět činit. Uvidíme co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.10.15 21:20

@lucie.edgar Ahoj,
mám radost, že se Vám Kubíček podařil, tak brzo… taky v to doufám :). Ta endo se vrací strašně rychle. Po laparce jsem měla pouze první MS bez bolestí u 4 už to bylo jako před tím. Nejvíc mě trápí ten gauglesův prostor (střevo..) co ti k tomu střevu řekli?
Já vím jen to, že je to prý nejhlubší forma endo na kterou hormony skoro nepomáhají, nedá se odstranit, protože by propálili střevo…děsím se že to třeba může skončit i vývodem… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
17.10.15 11:34

@Lentilanek doktorka mi řekla, že pokud to nebude akutní, tak mě na další operaci nepošle právě skrz velká rizika. On to ani kvůli tomuhle nechce moc nikdo operovat. Příští týden jdu na kontrolu, tak se modlím, ať se ta endoška nezvětšila. Jinak nic mi k tomu moc neřekli. Je to hrozná nemoc a doktor co mě operoval, tak se hrozně omlouval za to co musel vše odstranit. Že jsem mu teda dala :mrgreen:
Kdyby to mělo zajít nějak šíleně daleko, tak bych si nechala odstranit ten zbytek vaječníku i vejcovodu a brala bych hormony. Kubíčka už mám, takže takhle bych se toho zbavila. Nemenstruovat. Mě se dělají ještě srůsty abych toho neměla málo. A to jsem byla do 30let úplně bez problémů, žádné záněty, operace…nomjo, jednou to přijít muselo a teď musím bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
17.10.15 12:02

Ahoj, holky! endo je priserna; mela jsem taky rozsahly nalez v Douglasove prostoru a vyhrozovali mi vyvodem… svuj pribeh jsem napsala uz vyse. novinkou je, ze jsem po 10 mesicich prestala kojit v noci, cili jsem se obavala navratu menzesu. jeste pred nim jsem zacala brat Evellien. nejsem moc rada, ze do sebe cpu zas nejakej sajrajt, ale vsechno lepsi nez ta hruza. snasim ho dobre a je mi fajn. snad to neni na dlouho a odhodlame se k dalsimu diteti. preju vam, aby ta mrcha odesla a uz se nikdy nevratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
20.10.15 15:10

@lucky one Já teď beru Visanne. Žádná výhra, ale věřím, že pomůže. Pilulky ubývají pomalu, ale určitě se dočkáme. Půjdeme po něm do IVF.

A Ty bereš Evellien bez pauz, abys neměla MS? Já mám Visanne brát kontinuálně a mám z toho trochu strach, i když věřím, že bude v boji s endo účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
20.10.15 15:27

@Veverka X Já jsem brala taky Evellien teď po porodu, ale musela jsem ho vysadit, protože jsem měla menstruaci skoro 3 týdny v kuse místo toho, abych ji měla méně. Ještě mám 2 balení, tak zkusím teď po půl roce znovu a uvidím jak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
20.10.15 15:40

Ja jsem brala po prvni laparoskopii taky visanne, ale dostala jsem ms, tak mi nasadili Synarel, docela drahy lek, ktery pusobi primo v mozku a ten mi hodne pomohl, endo to hodne oslabilo, takze pri druhe laparoskopii nasli jen jizvy. kdyz jsem mela potom dostat ms, ale uz jsem byla asi 14 dni tehotna, mela jsem priznaky, jako by se endo zase probouzela. takze ted jsem jeste rada za zastavu cyklu, protoze se bojim, ze vyhubit se to snad uplne neda… beru Evellien bez preruseni a snasim ho dobre, nastesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
20.10.15 15:57

@lucky one Díky :). Já měla po laparce dekapeptyl a ten jsem snášela špatně, tak právě z toho důvodu zkoušíme radši Visanne, když se endo vrátila. Snad to na mě bude fungovat. Už jsem přemýšlela, jestli jsem nebyla zbabělá a neměla jít znovu do dekapeptylu, ale nechtělo se mi. Kromě vedlejších fyzických příznaků jsem měla i permanentně špatnou náladu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
20.10.15 16:23

Ja mela regulerni prechod - navaly horka, kazdou noc propocena kosile, rybnicek potu mezi prsama.. ale delala jsem si z toho srandu, protoze jinak mi prestaly vsechny ty hruzy s bolestma a krvacenim z konecniku. labuz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.15 22:48

Moje zkušenost po laparo taky endometrioza a hned mi řekl pán doktor na ivf ale já zatím žádné hormony nezkusila stojí to něco holky?

• Citovat
  • Upravit
2528
21.10.15 09:49

Já jsem měla Synarel půl roku(umělý přechod). Ten je hodně drahý, ale mě celý platila pojišťovna, takže jsem nic neplatila. Vím jen, že stojí kolem 3.000,– jedna lahvička na měsíc. Přáznaky jsem měla návaly horka, což byl masakr, ale naštěstí nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
6.11.15 12:21
@lucie.edgar píše:
Já jsem měla Synarel půl roku(umělý přechod). Ten je hodně drahý, ale mě celý platila pojišťovna, takže jsem nic neplatila. Vím jen, že stojí kolem 3.000,– jedna lahvička na měsíc. Přáznaky jsem měla návaly horka, což byl masakr, ale naštěstí nic jiného.

Děkuji moc za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
7.11.15 16:59

Včera jsem byla na kontrole :zed: Endometrická cysta :( je to zase zpět :zed:. Mám to na střevech, takže operace je u mě možná pouze jen v nutnosti a byla jsem upozorněná, že pokud k tomu dojde, tak budu muset mít hooodně dobrého operatéra aby nedošlo k nějakému porušení střev :,( no hrozný. Musám doufat, že se to nebude zhoršovat. Musím chodit na kontroly po půl roce a příště mi nasadí nějaké hormony. Uvidíme. Všem držím palečky, aby se té potvory zbavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
7.11.15 17:18

@lucie.edgar ahojky, a jakým způsobem vám tu endom. kontrolují?? mně bylo řečeno, že jinak než operací se zjistit nedá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí