Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
10.11.15 13:18

Budu ti držet pěsti, aby ti léčba aspoň trochu pomohla.Jak už jsem psala i víš, tak pak jsem rok na doporučení té samé kolegině brala kontryhel. Právě proto, aby se mi srovnala menstruace, udělala výstelka a začala jsem ovulovat.Ale fakt jsem ho pila rok než se nám zadařilo. Celý ten rok sem měla bolesti při menstruaci, ale byly menší než před laparkou. A co je nejdůležitější začít žít život jinak. Věnovat se sobě masáže, nějaké cvičení, kosmetika, cestování atd. Člověk tímhle zkrásní a navíc vyčistí i mysl a přestane doufat, že každá soulož může vést k vytouženému miminku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.11.15 13:51

@DMdi ty jo kontryhel? Tak ten mi tu endošku právě naplno rozjel…
tady je jasný příklad, že každýmu zabírá něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 14:13

@DMdi Díky ;).

Jinak já si myslím, že Visanne by mohlo být účinnější než běžná antikoncepce právě z toho důvodu, že by endometrium nemělo vůbec růst. Myslím, že při běžné antikoncepci by prostě narostlo a pak se jen neodlučovalo, když bych ji brala bez pauzy. Takhle si to představuji já, ale jak jsem psala, nejsem doktor.

Zkusíme všechono možné a uvidíme. Teď zkoušíme tohle, pak IVF, do kterého vkládám opravdu naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.11.15 14:23

Taky jsem věřila víc Visanne než antikoncepci. Pač mi ta moje gynekoložka nabídla tenkrát změnu, ale vnitřně sem si říkala, že to bude lepší s Visanne. Vždy si stejně jako ty hledám podklady a pak jednám intuitivně. Něco na doporučení, něco si sem tam vymyslím sama, ale je důležité věřit, že to co děláme je pro nás správně…Věřím, že sis našla dobrou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.11.15 14:26

Mallorca

Já na Kontryhel nedám dopustit, ale vím, že prostě některým kámoškám, co ho zkoušeli nevyhovoval. Prostě zkoušet, zkoušet, zkoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 14:46

@DMdi Díky, já přesně věřím, že tohle bude fungovat. Jen mě znepokojuje, že nemám vyšetřenou imunitu, ale to snad půjde před IVF zařídit ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.11.15 14:59

@Veverka X bez imunologie bych na ivf nešla…
@DMdi mně na 100% vyhovoval gynex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 15:51

@Mallorka Já s Tebou souhlasím ;). Test si vydupu. Díky, že jsi mě v tom ještě utvrdila :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.11.15 18:36

@Veverka X určitě, jsem taky ráda, hlavně dej pak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
13.11.15 13:13

Holky, co jste užívaly na endo také Visanne, poraďte prosím.

Už druhý týden s tím slabě krvácím. A mám bolesti jako při MS, jsou sice mnohem slabší, ale zkrátka je mám.

Doktorce jsem kvůli tomu samozřejmě volala a ta tvrdí, že je to normální a že mám v užívání pokračovat. Mně se to ale vůbec nezdá, mám z toho pocit, že léčba asi moc nefunguje :nevim:.

Máte některá, prosím, podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
13.11.15 16:59

@Veverka X
Ahoj, užívala jsem Visanne tři měsíce a po celou dobu jsem špinila, bolesti jako na MS jsem neměla, ale divný pocit, že TO každou minutu dostanu ano, je to nepříjemné, ale mě léčba zabrala, tedy podle výsledků krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
16.11.15 11:23

@cokdyby Děkuji moc za odpověď. Pocit, že budu mít MS, mám také, ale to mě ani tolik netrápí. Spíš se bojím, aby to fungovalo, když pořád špiním a sem tam mě bolí i ten zasažený vaječník.

Trochu jsi mě uklidnila alespoň tím že léčba fungovala :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1390
20.11.15 21:57

Ahoj všem,
akutně sháním gynekologa v Praze, který se zabývá endometriózou, někoho kdo se bude opravdu snažit mi pomoci. U Apolináře mě vyřadili, že prý mi nemůžou pomoci. Mám ještě poruchu srážlivosti krve a po vsanne mi nebylo dobře, měla jsem spoustu vedlejších účinků. Moc díky za jakékoli rady a doporučení(p. s.mám dvě zdravé děti, podle lékařů prý zázrak:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
21.11.15 18:16

@petra.k podle nich je vše zázrak :-). My dle nich taky neměli nárok na dítě… asi tak 4%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
24.11.15 08:36

@petra.k My máme taky zázrak :mrgreen: Nejsem z Prahy, takže neporadím :nevim: Našla jsem na stránkách endometriozy kontakt na lékařku, která se věnuje ženám s endometriozou, tak snad ti to pomůže:

Mudr. Hana Hrušková, Všeobecná fakultní nemocnice Praha, Apolinářská 18, praha 2. Nevím jestli jsi u téhle lékařky byla, ale je tam psáno, že poskytuje komplexní péči o pacientky s endometriozou. Hodně štěstí a snad jsem aspoň trošičku pomohla. Já s tím taky bojuju. Už zase mám endometrickou cystu a jsem z toho hotová :zed: Myslela jsem, že mi těhu pomůže a ono nic. Dostanu teď hormony, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí