Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Už jsem si našla tvůj příběh, no zažila jsi toho dost…
a moc gratuluju k holčičce ![]()
Díky
v tvém případě by to asi chtělo taky tu kolonoskopii… já jsem byla v iscare, jsou dobří. ale trvalo asi 2 měsíce, než mě vzali.
@Pavaa12 Tak tohle vůbec neznám. Já mívala brutální křeče v kuse 2 dny v době menzesu. Potom už to šlo. Ale nemohla jsem vůbec fungovat bez prášků. Teď co jsem po operaci, těhu a porodu, tak měsíčky vydržím bez jeiného prášku. Sice se mi tam zase udělala nová cysta nedometria, ale je zatím malinká, takže zatím oktorka bude jen sledovat. Budu držet palce ať ti všechno dopadne dobře.
Operace jsem se bála taky jako ty. Nikdy jsem na žádné nebyla až teď poprvé. A opět se bojím další, která 100% přijde
Držím palce.
Já to tam asi nenapsala úplně. Samo v době menstruace do sebe většinou valím ibalgin po 4 hodinách, ale na ty velký bolesti mi stejně nezabere. No a to vyprazdňování je kapitola sama o sobě - dokousaná, doškrábaná bolestí na wc…
Jak kdyby mi tam mělo něco rupnout. Měla jsem jedno mimoděložní těhot., a to když mi ruplo, tak to bylo proti tomu, co zažívám na wc nic.
Tak uvidím. Tyhle měsíčky se nerozjely tak katastrofálně, práškama se to zvládalo, tak jsem návštěvu doktora odložila, ale nejraději bych už začala něco řešit…moc díky za odpověď, člověku se hned uleví, když si může o tom s někým pokecat, kdo má možná něco podobného. Taky přeji, ať ti vše dopadne ok, abys už na žádnou operaci nemusela!!
@DMdi Já jsem ještě chtěla reagovat na Tvůj příspěvek. Sama řeším, kudy se vydat a co udělat. Problém je, že mám kromě endometriózy ještě PCO, takže nemám běžně ovulaci. Mám pocit, že jsem v pasti. Na jednu stranu se obávám, že léky budou mít špatný vliv na endometriózu, na druhou stranu bez nich je má šance skutečně nízká. Co bys v tomto případě radila Ty?
@Pavaa12 Mrzí mě, co prožíváš. Souhlasím s holkami, že to může být endometrióza. No ale s těmi antibiotiky mě napadlo, jestli nemáš opravdu ještě nějaký jiný velký problém, nějaký zánět v těle. Zkusila jsi lékaře poprosit třeba o nějaká základní krevní vyšetření? Tím bych navrhla začít.
A jinak já jsem se laparoskopie hrozně bála, ale nakonec to pomohlo hlavně psychicky. Našla se endometrióza, dostala jsem léky na zastavení cyklu a hlavně celkově vím příčinu, proč jsem měla velké bolesti.
Krvácíš i mimo cyklus? To jsem měla já a myslím, že to s endometriózou souviselo.
Děkuji moc „Veverko“, ani nevíš, jak jsi mi pomohla.(jasně i ostatní holky!). Jsem objednana na čtvrtek ke gynek., ale vzdala jsem to, protože teď po 3 atb je tento měsíc lepší, ne dobrý, ale lepší, menzes se dala s práškami vydržet. Tak jsem chtěla ještě počkat, ale na druhou stranu vím, že něco už musím začít, ale jsem už tak pořád unavená, že mi začíná být všechno i tak nějak jedno - asi depka a tak. Takže si k tomu doktoru zajdu na tu krev a poradím se. ještě jednou moc díky!!! ![]()
Já jsem před operací měla i když do mě doktor sáhnul hnědý fuj. Doktor mi vysvětlil, že je to to endometrium. Teď nic takového nemám.
@Veverka X Prosím tě, jaké máš prášky na zastavení cyklu? Podařilo se nám miminko po IVF a další neplánujeme, tak bych to taky tak chtěla vyřešit tím zastavením měsíčků. Co to pro tebe znamenalo? Myslím tím, jen ti dala prášky nebo ještě něco jiného? Já teď ještě kojím, ale už se chystám přestat, tak bych to chtěla začít nějak řešit. Abych pořád tu potvoru nekrmila ![]()
@lucie.edgar Já jsem dostala Decapeptyl, byly to injekce, ale myslím, že by bylo lepší pro Tebe nalézt něco šetrnějšího. Tohle mi dala hned po laparoskopii. Je to lék, který způsobí umělý přechod. Má spoustu vědlejších účinků. Měla jsem normálně příznaky klimakteria a další nežádoucí účinky - návaly horka, špatně jsem spala a bolela mě hlava. Navíc odvápňuje kosti. My se o ďěťátko stále snažíme.
@Veverka X Já jsem měla sprej a potom injekce. To jsem dostala taky po laparu a byla to příprava na ivf. Také jsem si prošla 9 měsíců umělým přechodem s příznaky návalů…hrůza
,ale nakonec se vše povedlo na první pokus což mi řekli doktoři, že je to zázrak ![]()
Teď máme doma 11.měsíčního Kubíčka zdravého jak řípa ![]()
Jen mi doktorka zjistila, že se mi zase dělá jedna cysta endometrická
, tak jsem chtěla právě něco na zastavení měsíčků.
Zkusím se potom poptat u doktorky jak tu mrchu aspoň nějak pozastavit.
Držím palečky, ať se vám to prďolátko taky povede a VYDRŽ!!
@lucie.edgar Děkuji za podporu. My se už snažíme přes dva roky. Pro mnohaleté snažilky to asi tak hrozně nezní, ale my už to úplně dobře neneseme.
Já nevím, jak na tom jsem s endometriózou. Lékařka tvrdí, že byla opravdu malá, že je to po decapeptylu vyléčené. Říkala jsem jí, že ten vaječník cítím, ale ona je prostě přesvědčená, že tím to není.
U nás je problém i PCO. Já se opravdu bojím, zda ty léky na ovulaci nemají na endometriózu vliv, jenže bez nich není ovulace. Je to začarovaný kruh.
Držím palce, ať s doktorkou něco vymyslíte, aby se ta cysta zastavila a nejlépe zmizela.
Ahoj holky, snad nebude vadit když sem vmáčnu svůj dotaz ![]()
V červenci jsem dobrala prášk, y kterymi jsem na půl roku zastavila MS, po vysazení normálně do týdne dorazila, proběhla jako dřív… teď jsem měla dostat 10.8. ale MS stále nic
včera jsem odpolende dělala test, ale bohužel negativní
má někdo podobnou zkušenost??? Děkuji
Anonymní, podobnou zkušenost sice nemám, ale radila bych chvíli vydržet. Tělo může být po té půlroční pauze trochu zmatené a MS se kvůli tomu může opozdit. Nebo to mohlo vyjít. Na Tvém místě bych zkusila udělat test zítra ráno. Držím palce
.
Mám taky pocit, že to nevyšlo, bolí mě břicho a vše co k PMS patří
ale je to všechno nějak intezivnější ![]()
No uvidíme co víkend přinese ![]()
Děkuji a přeji taky hodně stěstí ![]()
Já bych taky ještě vydržela. Hlavně v klidu a nestresovat. Drž se a přeju ať to vyjde.