Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@twix-ka a neprochladla si? Mě takhle pobolívá podbřišek, když „ofouknu“…
Každopádně bych ještě mohla doporučit pupálkový olej v kapslích po tom se mi ulevilo ještě v době, kdy jsem měla endošku rozjetou na plný obrátky, takže ho pro jistotu zobu i teď…každopádně je to pěkná mrcha, tahle diagnóza a moc držim palce ![]()
@roomci já měla takové bolesti při ms, že 8 brufáčů za den byl klasickej počet, teď se to s tím nedá srovnat (teď si max vezmu jeden paralen a je to fuč…). Každopádně jsem to měla rozlezlé všude možně, srůsty kam se prý podívali, kus vaječníku musel pryč…no doufám, že se nám druhé dítko podaří také přirozeně, teď už si myslim, že je to hodně v hlavě
akorát jak docílit toho, že na to člověk při každém píchnutí v břiše nebude myslet…
No nic, každopádně jsem ráda, že existují ty dobré případy jako Ty, ze kterých může ženská čerpat naději, že se to podaří i jí
![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda některá nemáte vedle endometriozy i problém s nízkou děložní sliznicí. Mně teď na laparo zjistili end. 4. stupně, menstruaci mám přitom slabou, bolesti jsem měla tak první dva dny cyklu, ale nic hroznýho, většinou jsem to zvládla bez prášků. Na laparo jsem šla kvůli podezření doktorky na PCO a místo toho tam byla end. Snažíme se už rok o miminko a já se bojim, co s tou nízkou sliznicí, protože to, co ji podpoří, asi podpoří i endometriózu ne? Díky moc za vaše zkušenosti,
@Veruu11 sice neporadím, ale taky jsem nikdy neměla silnou MS a tedy sliznici extra vysokou a i tak se 2× zadařilo.
@Veruu11 já měla taky nízkou sliznici a mě to spravily jen vitamíny - myslím, že mi doktorka předepsala Pyridoxin, nebo jak se to jmenuje - je to vitamín B. No a na další kontrole už to bylo v pořádku, takže asi fakt pomohlo.
Ahojky rada bych se zeptala jestly neco vys o metode picsi dekuji
Ahoj děvčata, jsem ráda, že jsem našla příspěvky s dobrým koncem, doktoři jen straší… a kryjí si záda, prosím vás, můžete někdo pospat ty bolesti podbříška? jsou stejné jako menstruační? prostě mám pořádm menstruační bolesti mimo cyklus, v podstatě už dvaměsíce v kuse…:-/ bolí mě v kříži i vnitřní strana stehen, menstruace normální, ale taky bolestivá, tu jsem měla vždycky… jsou to takové bolesti, prosím? jsem zoufalá
Moc díky ![]()
Ahoj, je to rok a dva měsíce co mi zjistili endometriozu. Nejvice ty bolesti mam, když prochladnu a to mě bolí v kříži, v podbříšku a střílí mi to až do stehen, je to dost nepříjemný. Doktor mi napsla léky Vissane, neměla jsem menstruaci a ty léky mi dost pomohly od bolestí, teď už 5 měsíc neberu a bolesti mam opět znovu ![]()
Ahoj, tak to je blbý, ty léky se můžou užívat omezenou dobu? Byla jsi na nějaké kontrolní laparo? Dá se podle UTZ zjistit v jaké je to teď stavu? Prosím tě, můžeš napsat, jestli jsou ty bolesti stejné jako při menstruaci? A co mimi? Držím pěsti
Já jsem měla pokaždé bolestivou menses, ale to jsem neřešila a před víc jak rokem jsem musela na operaci cysty a až tam mi zjistili endometriozu, jinak do té doby jsem si myslela, že jsem v poho. Ty léky jsem brala v kuse a víc jak půl rok jsem byla bez menses, každy druhý měsíc jsem chodila na kontrolu na gyndu, udělal mi sono, ale pochybuju, že na se utz dá zjistit v jakém je to stavu, když jsem se to dozvěděla až po té operaci. Jinak ty léky jsou na dobu omezenou, já je brala necelý rok a kamarádka rok a půl asi jak kdo. Mimi bych moc ráda, už mam nejvyší čas, ale nejde to. Teď v únoru jdu na kontrolu a chci, aby mi zase napsal ty léky a nezbyde mi nic jiného než se objednat do caru
. Ty bolesti co mam jsou nepříjemné a daj se srovnat jako při menses. Píšeš, že tě to bolí dva měsíce v kuse, mě to pobolíva občas a zatím stačí vzít ibalgin a dobrý. Spíš mě trápí, že nemůžu otěhotnět
. Ty se drž a snad to bude v pohodě ![]()
Ahoj,
díky za reakci. My se o malé taky pokoušíme a zatím bez úspěchu, čtvrtého jdu na kontrolu. Když jsem pročítala diskuze a něco na webu, pochopila jsem, že možnost otěhotnět je tak 50:50. Ale je to jako věštit z koule. Takže Ti držím pěsti a hlavně hodně síly a klid v hlavě, stejně začínám mít čím dál častěji pocit, že to je asi to stěžejní. Já mam obavy, že mi teď začne martýrium po doktorech, což se poněkud liší o mé romantické představě o náhodném početí a překvapením, že jsem nedostala menstruaci ![]()
Tak se taky drž a díky!
Moje gynekoložka mi řekla, že endometrioza = ve většině případů sterilita. A jak můžeš vidět, tak čekám třetí mimčo. Takže to asi nebude úplně pravda. Ale je fakt, že mě endo zjistili asi v 18 letech a tehdy jsem se o to absolutně nezajímala, takže ani nevím jaký stupeň mám. Jinak děti - první a třetí absolutně neplánovaně
a prostřední plánovaně a samozřejmě nám to trvalo skoro 2 roky.
Ahojky, po operaci cysty mi bylo řečeno, že vejcovody mam průchozí tak s otěhotněním by nemusel být problém, ale asi budu muset vypnout mozek, stále na to myslím a ta představa jak překvapím přítele, že čekáme mimi je mizivá
. Začátkem února jdu na kontrolu a jsem přesvědčená, že se mi rozjede maraton po doktorech ![]()
Přeji hodně štestíčka a ať se zadaří ![]()
Andreiika, moc moc gratuluji k třetímu mimi ![]()
@Amálie21 je to otřepané, ale ono to když vypneš skutečně funguje, my se snažili skoro 2 roky, pak už jsem se naštvala a objednala nás na konzultaci do CARu - objednali nás za 2 měsíce a měsíc před termínem jsem už byla těhotná
No a teď jsem to vůbec neřešila, kojila jsem, cvičila jsem, po porodu jsem to dostala jen jednou no a pak už byl pozitivní test
Takže psychika je fakt hrozně mocná. Ale opravdu jsem milovala rady od lidí „nemysli na to“. Jak na to má asi člověk nemyslet? Jak se má nesledovat?
Ahoj, no tak to je krásný příběh, potěší:-) Máš pravdu, psychika je nejmocnější. Jenže přesně tak: Nemysli na to, je jak paradoxní příkaz, jehož výsledkem má být o to více myslet. Začínám být mrzutá, mám strach a jsem naštvaná. Začíná mi být blujno, když se mi hlavou znovu honí ty myšlenky a sleduji každý kousek svého těla, jeslti náhodou není těhotný… bože. Fakt to musím nějak zastavit
Ale moc díky za příklad, že to jde:-)
Amálie, psala jsem něco podobného do jiné diskuze, jen místo maratón jsem použila martýrium
Přesně tak, mám z toho strach, těšila jsem se na překvpaení a radostné zprávy manželovi a ne běhání po doktorech a z přirozené věci dělat „vědecký experiment“. Na kontrolu jdu 4.2 kvůli soustavným bolestem v podříšku. Jenže tuším, že v té době budu mít menses, takže přeobjednání a minimálně další měsíc mi v hlavě pojedou další černé scénáře… srašně mě to mrzí. Ať ti to dobře dopadne a k doktorům nebudeš muset!