Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kleofasek. Ahojda ![]()
Jak dopadla laparka? ![]()
Ten gel jak jsi psala, to ti nabídli sami? A to dělají transvaginalní hydrolaparoskopií nebo normální laparoskopií přes břicho?
@Kleofasek Ahoj, já jsem se na ten gel před laparo taky ptala a Na Homolce mi řekli, že je to zbytečný, že je to akorát vytahování peněz z kapsy :-/ Tkaže jsem si ho dávat nenechávala, ale určitě zase neuškodí a jistota je jistota
Já jsem po rozsáhlé endometrióze vyfasovala na tři měsíce léčbu Synarelem, chodila jsem poctivě na rehabku dle Mojžíšové a cvičila jsem gyno jógu, po ukončení léčby jsem začala zobat pupálkový olej a měsíc po vysazení Synarelu jsem k překvapení všech lékařů spontánně otěhotněla a teď mám doma ročního kloučka
Takže hlavu vzhůru, je to zákeřná mrcha, ale dá se nad ní vyhrát!!! (teda teď nevim, jak to bude, jestli se mi třebas nevrátí, jak půjde druhé dítko…ale už víme, že to jde a o to se nám lépe žije
) Tak moc držim palce a kdybys něco potřebovala, tak mě klidně kontaktuj i přes SZ.
Při IUI jsem měla stimulaci Clostilbegytem, což jsou normální prášky. Já bych měla teď dostat na stimulaci Menogon a to mi na jedné diskuzi holky psaly, že jsou normální injekce (né pero), ale že je to taková menší jehlička
Nad tím, že by mi to někdo píchal jsem taky přemýšlela, ale nikdo mě nenapadl
Jedině jezdit každý den k doktorovi, ale to je asi blbost…
@Edit76. No, jestlize se aplikují až v devět, tak bys musela jedine na pohotovost, ne? Řekni manželovi ![]()
Ja bych sama sebe asi nepichala, ale od někoho jiného by mi to tolik nevadilo ![]()
@wlucinka to ještě nevím, kdy si je budu píchat, někdo to píchá ráno, někdo večer, ale mělo by to být prý ve stejnou dobu
Manželovi raději ne, on je takovej cíťa
Uvidíme, nějak to vyřeším ![]()
Ahoj holky, tak to mám za sebou, až dneska odpoledne jsme použitelná. Nejhorší byla noc s drénem v břiše.
Měla jsem nakonec na levém ováriu endometrionální cystu, ale jinak nic. Takže další měsíc jdu na folikulometrii a budem zkoušet počít miminko ![]()
@Kleofasek Ahoj
Tak to jsou dobré zprávy, že nic horšího tam nebylo
Vím jaký to je, takže úplně chápu tvoje pocity
A vejcovody máš průchodné? Dělali ti vyšetření?
Dobry vecer me taky zjistili endio:a rada bych sla na ivf muzete mi prosim nekdo napsat jak dloho to trva dekuji za odpoved ![]()
@lucinaka21 ahojky, pokud se ptáš jak dlouho trvá schválení žádosti na pojišťovně, tak já jsem u ZPMV a měla jsem to schválené za cca 14 dnů. Jestli tě ještě něco dalšího zajímá, tak písni ![]()
Ahoj hliky rada bych se zeptala jestly ste neco platili za zakrok hydrolaparoskopie dekuji za odpovedi ![]()
Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, zda je pravidlem, že se endometrióza vrací. Loni, v prosinci jsem byla na laparoskopii, kde mi diagnostikovali endometriózu 3. stupně. Následná léčba žádná, prý jestli budu brát HA, už se to nevrátí (jenže HA jsem brala i předtím). Jenže poslední 3-4 měsíce mě opět začíná pobolívat podbříšek a mám potíže s hustou stolicí (bolesti při tlačení). Existuje možnost, že by se to vrátilo? Dokážou doktoří při LSK odstranit všechna ložiska nebo tam přece jen něco zůstane, co se pak následně opět rozroste?
@twix-ka Ahoj, já jsem byla také operována pro rozsáhlou endometriózu, měla jsem poté tři měsíce léčbu Synarelem a pak jsem neuvěřitelně spontánně otěhotněla. Nyní jsem rok po porodu a nechce se mi brát HA, když bychom klidně uvítali dalšího potomka. Tak jsem se ptala svého dr., jak je to s možným návratem endošky - řekl mi, že HA případný návrat eliminuje, ale nikoli vylučuje, vrátit se to může kdykoli, i když jsem byla těhotná a více jak rok a půl bez menstruace. Pravděpodobnost, že se znovu objeví mi řekl 50:50
Také říkal, že pokud se zatím neobjevily žádné předešlé potíže (v mém případě především extrémně bolestivá MS), tak by zatím zůstal v klidu, leč další dítě nemáme moc odkládat (půjde-li to). Potíže se stolicí jsem kdysi mívala v důsledku endometriózy také (měla jsem srůsty na střevech), ale vůbec to u Tebe nemusí souviset s tím. Piješ hodně tekutin a jíš dost vlákniny? Add bolesti v podbřišku - nezačalas třeba cvičit (namožené svaly) nebo necítíš teď třebas více ovulaci
? Problém endometriózy je ten, že nikdo neví, proč se dělá, tudíž její úplná léčba není ani možná
Já se uklidňuji tím, že do toho stavu, ve kterém jsem to měla v době lps se mi to podle dr. prý „klubalo“ dlouhá léta, tak si říkám, že po roce bych ještě asi nic výrazného nepociťovala, tudíž by to ještě nebylo tak strašně rozsáhlé. Jsou ženy, které jsou na to jednou operovány a už s tím v životě nemají potíže a jsou takové, které s tím potíže mají opakovaně
Držím palce, abys byla prvním případem. ![]()
@Květinka81 já nikdy s menstruací problémy neměla - nebolestivá, krvácení vcelku malé…a stejně mi našli malinkatá ložiska endo (teda strůsty jsem něměla). Po LPSK jsem hned otěhotněla přirozeně… po porodu jsem 9 měsíců nemenstruovala…pak 6 měsíců (opět bez bolestí apod.) ano a 7.menstruace už nepřišla, protože jsem zase přirozeně otěhotněla… Tak držím palce, aby se zadařilo i vám.
(zakladatelka diskuze)
@Květinka81 Taky doufám, že budu první případ. Necvičila jsem už pěkně dlouho, takže namoženými svaly to nebude. Při ovulaci je ta bolest jiná.
Já mám to „štěstí“, že mám jak endometriózu tak i adenometriózu. Zatím nechci ani pomýšlet, jak dopadne naše snažení v případě, že se rozhodneme pro další dítě.