Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.2.12 18:31

Tak to je hrozné, tak strašit lidi a nemít to defacto pořádně podložené… Právěže gynekolog ke kterému chodím, je u nás v městě vyhlášený jako nejlepší. Vždy když bylo třeba se staral. Ale teď, když tam chodím s bolestí opakovaně a on na mě kouká jak na hysterku, to se mi nelíbí… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.12 18:33
No mě krev nebral. Jen ultarzvuk a prohmatal podbřišek a to mě děsně bolelo,ale to mi řekl, že to asi od ovulace… A dělal mi cytologické stěry, které jsou špatné, a mám za půl roku kontrolní. Ale takhle už jsem to měla i po porodu a pak se to srovnalo…
Sisi137 píše:
Ahoj, já když přišla na gyndu s tím, že mám určité potíže, ultrazvuk byl v pořádku, tak mně dr odebrala krev na CA125, hodnoty byly hodně nad normu tak mi doporučila laparo s tím, že podle těch odběrů to vypadá na endometriózu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
13.2.12 19:39

Nestrašila mě, řekla mě možnost, že je to endometrióza dle těch odběrů a to se po laparoskopii také potvrdilo. Takže jsem za to ráda, že to řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newi
14.3.12 18:26

Ahoj ženy, mám prosbu o radu, dotaz… Od mládí, nebo dětství mám obrovské problémy s menstruací…Jde o intenzitu, bolesti… Už v tom mládí jsem kolikrát zůstávala doma, nemohla jsme se ani hýbat, chodit. Dnes je to ještě horší.. Mám obrovské bolesti, nejsem srajda myslím, že toho dost vydžím (šili mi pěticentimetrovou ránu na předloktí ke kosti bez umrtvení a ta bolest byla proti MS bolestem téměř vtipná). Když nastoupí MS, probudí mě ze spaní obrovské křeče, že nejsem schopna jít ani do vany, mám celkem velké (cca.3-5cm) krevní sraženiny hnědočerné barvy a o množství ani nemluvím. Teď se dostavila MS v úterý ve dvě ráno, nespala jsem až do rána, kdy jsem musela do práce. Během té doby 3× sprcha, neustále protékám i když chodím co hodinku „přešpuntovat nebo přebalit“…Kolikrát se za chůze ohnu s tím, že mám černo před očima.. Tak mě napadlo jestli to náhodou nemůže být endometrioza? Jaké jste prosím měly příznaky, projevy MS? Nezlobte se za ten román a budu Vám moc vděčná za jakékoliv info. Zítra ráno jdu k doktorovi, ať mi napříště něco dá, nebo fakt umřu :-/ Díky moc!

• Citovat
  • Upravit
1297
14.3.12 18:41

a není to mimoděložní těhotenství…? teda já s tím zkušenosti nemám, ale docela mi to sedí k tomu, jak mi k mimoděložnímu těhu říkala kamarádka, když si tím prošla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newi
14.3.12 18:58

Je fakt, že se snažíme o mimíska, každý měsíc třeba den zpoždění, ale bylo by to asi logické, že není kde by se vajíčko uhnízdilo a když přijde tak velká bolest s menstruací…Co myslíš? Jinak moc děkuju!

• Citovat
  • Upravit
1297
14.3.12 19:01

no, budu držet pěsti, snad to nebude nic vážného. :hug: at se mimísek brzy povede. ted být tebou tak jdu co nejdříve k doktorovi a nechám se prohlídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newi
14.3.12 19:02

Děkuju, no právě zítra ráno se tam chystám! Díky moc!

• Citovat
  • Upravit
2672
14.3.12 19:47

Ahoj no já měla strašně bolesti i ty kusy že mě padaly..ani vysr..jsem se nemohla a normální bolest i při sexu ale i mimo ms..a byla to endoska a srusty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newi
14.3.12 20:32

Juj, no to mě mrzí.. :,( Zítra ráno tam skočím a dám vědět jak jsem pořídila. Děkuju Vám moc! :hug:

• Citovat
  • Upravit
1271
14.3.12 21:38

Ahoj přidám přídavek k endometrioze. Je to potvora,která se nedá lehce odhadnout :think: až na laparoskopii ta jí odhalí 100%. V mládí jsem měla bolesti při menstruaci antikocepce mi pomohla bolesti nebyli.Pak proběhlo laparoskopicky odstranění slepáku a zjistili endometriozu. Chtěli jsme miminko a podařilo se hned.Dalo by se říct,že mě endom.až tak nevadila. A ejhle o 13 let později velký problém snažime se o miminko skoro dva roky a nejde to :( :( najednou je endometrioza problém. Určitě Newi doporučuji návštěvu u doktora držim pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
15.3.12 00:28

ahoj holky,chci se zeptat.Za necelej mesic jdu na laparku a to z toho duvodu ze taky uz strasne dlouho nemuzu otehotnet a mam strasny bolesti.Mam celej cyklus bolesti jako na ms a pak mne jako by neco sjede do frndy,ale to se fakt rozdychat neda!takova divna krec :nevim: myslite ze to bude endometrioza? nebo jak to bolelo vas? ja vim blbej dotaz :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
15.3.12 08:43

Bolelo vsechno a všude je to podle toho kde jsou loziska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
15.3.12 09:58

Ahoj holky, já teda mívala taky bolestivou menstruaci, ale nebylo to zase až tak hrozné. Mívala jsem opakovaně cysty na vaječnících. Většinou spontáně vymizely. Poslali mě s dvěma cystama na laparku a tam mi našli endometriozu dokonce 4. stupně. Hned mi doporučili CAR a hned první pokus vyšel. Teď jsem už ve 20. týdnu, takže nic není neřešitelné. A co se týká přirozeného otěhotnění, tak mě se to podařilo i přes endošku, ale bylo to zamlklé těhu. Takže otěhotnět jde i přes vysoký stupeň.
Nicméně jsem ráda, že jsem s IVF neotálela a hned šla. Není na co čekat. Budu věřit, že se to už po porodu nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Newi
15.3.12 10:02

Ahoj holky, tak jsem dnes byla u doktůrka. No vzali mi krev na rozbor hormonů, příští týden mám jít na kontrolu (momentálně mám stále MS, ale i tak jsem tam šla, ať se to začne co nejdříve hýbat!). No a tak jsme to všechny vysypala dokťovi, včetně toho, že chcem mimíska, tak říkal, že na kontrole se domluvíme na způsobu léčby. To je zatím všechno, ale i tak doufám, že se to brzy začně řešit a zjistí se jaké jsou mé možnosti, proč nejde těhu a proč jsou bolesti jako kráva. Tak jsem ty své dnešní narozky zahájila takhle :-/ Ale všem Vám moc děkuju! :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex