Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1701
26.10.11 15:44
pavlusik píše:
MINKA22 píše:
holky ja mám taky endošku a koukejte,vše pujde nebojte :hug:
Moc ti to preji a gratuluji je to nadhera :hug:

prozradis prosim jeste jak se Vam to nakonec podarilo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5934
26.10.11 15:52

2 pokus ivf :palec: jinak to podle mě byl běh na dlouhou trat,snažily jsme se i přirozeně i po laparce řekli že by to mohlo vijít a nic ale je tam více faktoru ja jsem byla alergická na jeho spermie takže by se nám to možna nepodařilo nikdy :palec: kdo ví ale kdybych věděla už dřív že to bude takhle tak centrum asis. reprodukce navštívím mnohem dřív :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
26.10.11 16:05

Pavlusik, já taky hledala info hned jak jsem se vrátila z nemocnice domů. Ještě tak měsíc jsem stresovala, zavolala jsem svému Dr., že na nic nechci čekat, že chci jít na IVF. On mě uklidnil, řekl ať neplašim, že počkáme ještě 3 cykly. Řekla jsem si OK. Opravdu ale opravdu jsem vše hodila za hlavu a ten cyklus jsem otěhotněla… Zní to jako klišé, ale bylo to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
26.10.11 16:21
MINKA22 píše:
2 pokus ivf :palec: jinak to podle mě byl běh na dlouhou trat,snažily jsme se i přirozeně i po laparce řekli že by to mohlo vijít a nic ale je tam více faktoru ja jsem byla alergická na jeho spermie takže by se nám to možna nepodařilo nikdy :palec: kdo ví ale kdybych věděla už dřív že to bude takhle tak centrum asis. reprodukce navštívím mnohem dřív :palec:

Dekuji, kazdy dalsi pribeh se stastnym koncem je urcite nejen pro me vnitrnim povzbuzenim :hug: Budu moc drzet pesticky, aby ted uz vse bylo jen a jen v poradku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
26.10.11 16:33
roomci píše:
Pavlusik, já taky hledala info hned jak jsem se vrátila z nemocnice domů. Ještě tak měsíc jsem stresovala, zavolala jsem svému Dr., že na nic nechci čekat, že chci jít na IVF. On mě uklidnil, řekl ať neplašim, že počkáme ještě 3 cykly. Řekla jsem si OK. Opravdu ale opravdu jsem vše hodila za hlavu a ten cyklus jsem otěhotněla… Zní to jako klišé, ale bylo to tak.

Pokusim se Romi. Ale mam pocit, ze ikdyz to neni zadna uchvatna diagnoza nejak vnitrne se mi ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
26.10.11 16:40

Aha, tak to jo, tak to pardon, to uplne chapu. Sest let je skutecne dostatecna doba :/

pavlusik píše:
andreiika píše:
Ahoj,

nejsme pres endo zadny odbornik, i kdyz ji mam diagnostikovanou od cca 18let a 2 laparoskopie a i umely prechod. Ja otehotnela nechtene a bez problemu a to jsem predtim mela rozhodne vic lozisek nez jedno malinke. Taky zalezi kde ty loziska jsou.

Podle meho nazoru nic nezjistuj, nic necti, az budou nejake problemy pak ano, ale sama pises, ze te jima hruza a na to abys otehotnela je to nejdulezitejsi psychika. Takze ver, ze se to povede, to je myslim pul uspechu.

Jinak nevim kolik je ti let, ale zkouset 3 mesice a pak hned umely mi prijde dost kratky. I lidi 100% zdravi otehotni treba az po 7mi mesicich. Takze ja na tvem miste bych tomu dala ten rok. I sam gynekolog ti rekne, ze problem v otehotneni nastava az po roce pravidelneho nechraneneho sexu (pravidelneho znamena 1× za 2-3 dny) alespon takhle mi to pred casem nekdo vysvetloval.

My se snazime - no v unoru to budou 2 roky. U nas je jednak ta moje endo, ale verim ze ta velke problemy nedela, ale hlavne u partnera. A kupodivu cim dyl to trva tim jsem vic a vic v klidu. Ze zacatku, ten prvni rok to byl des, kazdy mesic 100% tehotenske priznaky, 5 testu a pak smutek. Ted to beru tak nejak vic v klidu. Otazkou ale je jak dlouho :wink:
pavlusik píše:
Ahoj holky, vcera jsem byla na laparce a nasli mi jedno pidi lozisko endometriozy. Do ted jsem o ni moc neslysla, ale ted kdyz brouzdam po internetu zacina me „jimat hruza“
Doktorka, ktera me operovala radi pro jistotu co nejrychleji otehotnet. Nevidi duvod proc by to ted u me nemelo jit. Poradne to nastuduju a pripravim si otazky az pujdu na kontrolu. Pockam co mi k tomu rekne.
Ted si myslim, ze bychom to mohli do konce roku zkouset sami a po novem roce se zacit pripadne zajimat o IVF. Ach jo :roll:
Kdepak ja uz se davno nehroutim. Jak pises nejhorsi byl zhruba ten rok. To se mi draly slzy do oci kdyz jsem MS dostala. Nechranim se uz 6 let (prestala jsem po 9ti letech brat antikoncepci) a celou dobu mam stejneho partnera. Pravdou je, ze ne vzdy jsme se snazili na plno. Vraceli jsme se ze zahranici, hledani prace u nas, zkusebni doba…
Je mi uz 32, proto to IVF asi nebudu odkladatr kdovi jak dlouho pokud to nepujde samo. Manzel ma spermio naprosto v poradku.
Ja tu endometriozu skoro vubec neznala a ted kdyz jsem se zacetla me dostalo jak je to urputna v podstate chronicka nemoc.
Tak aspon uz vim, proc mam ob cyklus priserne krece pri MS, ale tim trpim od 13 let kdy jsem MS dostala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
26.10.11 16:42

A co týče bolestí při MS, ty já prakticky nemám, skoro ani nevím, že to mám…

andreiika píše:
Aha, tak to jo, tak to pardon, to uplne chapu. Sest let je skutecne dostatecna doba :/
pavlusik píše:
andreiika píše:
Ahoj,

nejsme pres endo zadny odbornik, i kdyz ji mam diagnostikovanou od cca 18let a 2 laparoskopie a i umely prechod. Ja otehotnela nechtene a bez problemu a to jsem predtim mela rozhodne vic lozisek nez jedno malinke. Taky zalezi kde ty loziska jsou.

Podle meho nazoru nic nezjistuj, nic necti, az budou nejake problemy pak ano, ale sama pises, ze te jima hruza a na to abys otehotnela je to nejdulezitejsi psychika. Takze ver, ze se to povede, to je myslim pul uspechu.

Jinak nevim kolik je ti let, ale zkouset 3 mesice a pak hned umely mi prijde dost kratky. I lidi 100% zdravi otehotni treba az po 7mi mesicich. Takze ja na tvem miste bych tomu dala ten rok. I sam gynekolog ti rekne, ze problem v otehotneni nastava az po roce pravidelneho nechraneneho sexu (pravidelneho znamena 1× za 2-3 dny) alespon takhle mi to pred casem nekdo vysvetloval.

My se snazime - no v unoru to budou 2 roky. U nas je jednak ta moje endo, ale verim ze ta velke problemy nedela, ale hlavne u partnera. A kupodivu cim dyl to trva tim jsem vic a vic v klidu. Ze zacatku, ten prvni rok to byl des, kazdy mesic 100% tehotenske priznaky, 5 testu a pak smutek. Ted to beru tak nejak vic v klidu. Otazkou ale je jak dlouho :wink:
pavlusik píše:
Ahoj holky, vcera jsem byla na laparce a nasli mi jedno pidi lozisko endometriozy. Do ted jsem o ni moc neslysla, ale ted kdyz brouzdam po internetu zacina me „jimat hruza“
Doktorka, ktera me operovala radi pro jistotu co nejrychleji otehotnet. Nevidi duvod proc by to ted u me nemelo jit. Poradne to nastuduju a pripravim si otazky az pujdu na kontrolu. Pockam co mi k tomu rekne.
Ted si myslim, ze bychom to mohli do konce roku zkouset sami a po novem roce se zacit pripadne zajimat o IVF. Ach jo :roll:
Kdepak ja uz se davno nehroutim. Jak pises nejhorsi byl zhruba ten rok. To se mi draly slzy do oci kdyz jsem MS dostala. Nechranim se uz 6 let (prestala jsem po 9ti letech brat antikoncepci) a celou dobu mam stejneho partnera. Pravdou je, ze ne vzdy jsme se snazili na plno. Vraceli jsme se ze zahranici, hledani prace u nas, zkusebni doba…
Je mi uz 32, proto to IVF asi nebudu odkladatr kdovi jak dlouho pokud to nepujde samo. Manzel ma spermio naprosto v poradku.
Ja tu endometriozu skoro vubec neznala a ted kdyz jsem se zacetla me dostalo jak je to urputna v podstate chronicka nemoc.
Tak aspon uz vim, proc mam ob cyklus priserne krece pri MS, ale tim trpim od 13 let kdy jsem MS dostala.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
26.10.11 17:59

No ja mam bolestive ob jeden cyklus a to se vsim kolem toho. Pred mi priserne natece bricho i prsa a jsem sama sobe pekne protivna. Dalsi cyklus naprosto v pohode a tak porad dokola :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
28.10.11 14:59

Ženy, zdravím všechny s endomrchou :mavam: Moc Vám všem držím pěsti, aŤ se jí co nejdřív zbavíte. Taky jsem trpěla dost dlouho… a teď? No koukněte na metřík :mrgreen: Ve 12tt byla endomrcha pryč! Pravděpodobně se vrátí, ale co, už budu mít aspoň jedno mimi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.12 15:36

Držím vám holky pěsti!

Všem holkám tady držím pěsti, aby se vám ty miminka povedly!!!
Chci se však zeptat, jaké vyšetření vám musí DR udělat, aby Endometriozu rozpoznal? Začala jsem menstruovat v 5.třídě a vždy jsem měla menzes silnou a dlouhou i 14dní. V 19 jsem úplně přestala menstruovat. Hodně jsem zhubla, tak jsem si myslela, že kvůli tomu a byla jsem blbá a neřešila to :-/ Byla jsem v tom věku, kdy mi to tak vyhovovalo. Až jsem si našla přítele na stálo a chtěli jsme malé, tak jsem to začala řešit. To mi bylo 21. Měla jsem neprůchodné vaječníky, které se po hormonální léčbě spravily a já otěhotněla po pár měsících…Teď mám 2 roky od porodu a téměř třičtvrtě roku mě bolí břicho. Nejhorší při ovulaci a před menzes. To vážně skoro brečím od bolesti… Cyklus mám co 38 dní a menzes je velmi silná,ale většinou netrvá déle než 7 dní. Byla jsem nespočetněkrát u gynekologa (v našem městě kapacita) ale mě se zdá, že to něják lajdá… 8o Prohmatá mi podbřišek, bolí. Udělá mi vnitřní ultrazvuk, kdy děloha a vaječníky jsou v pořádku (právě by mě zajímalo, jestli jde Endometrioza rozpoznat na ultrazvuku) A pošle mě dom s tím,že mi nic není…Já už jsem z toho na palici. Přidali se bolesti zad a moč. měchýře. Byla jsem i na vyšetření gastroentrologem, urologem, chirurgem a nikdo nic…Mě právě napadla Endomentrioza,ale přece nemůžu přijít za DR a říct, že jsem se o nemoci dočetla na netu a že si myslím,že by to mohlo být ono. Poradíte, jestli z těchto vyšetření, které mi ženský dělal by to poznal???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
13.2.12 15:44

Z ultrazvuku nepozná třeba srusty ani endosku..pokud to není mega cysta pozná se to jen laparoskopicky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.12 15:50

Aha, tak trošku nechápu, proč ho to nenapadne… :roll: Během toho třičtvrtě roku jsem tam byla asi 5×. Jde o to, že už bych si konečně přála,aby mi někdo řekl, přoč mě to bolí a udělal něco proto, aby to přestalo…
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
13.2.12 16:05

Endometriózu nepozná na utz. Divím se, že Tě nepošle na laparoskopii, tam by to objevili hned popřípadě i ložiska rovnou odstranili. Zeptala bych se ho, jestli by to nebyla možnost. Taky jsem svému gyn. řekla, že chci jít na laparku, aby zjistili co a jak. Měla jsem velké ložiska v celé malé pánvi, srůsty, odtranili a teď máme Kačenku :srdce: Nicméně mě gyn. upozornil, že endom.se vrací velmi rychle..A tak bolestivá menzes jak píšeš - to by odpovídalo endom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
13.2.12 16:31

Tve priznaky by endometrioze mohly odpovidat. U me nasli na UTZ cystu na vajecniku a pri blizsim zkoumani nejakou piscitou strukturu v brise (mela jsem endometriozu na peritoneu, takze trochu videt byla, ale diagnoza se tahle urcit neda). Jako priznaky jsem mela bolesti bricha a byla jsem nafouknuta. Co mi je, mi poradne rekli az po operaci.
Zkus se nechat vysetrit nekde jinde nebo to tomu gynekologovi proste rekni, uvidis, jak zareaguje, prinejhorsim ho asi budes muset zmenit.
(Ja teda take po tomto gynekologa menila, protoze ten mi po UTZ normalne sdelil, ze mam nejspis rakovinu :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
13.2.12 17:02

Ahoj, já když přišla na gyndu s tím, že mám určité potíže, ultrazvuk byl v pořádku, tak mně dr odebrala krev na CA125, hodnoty byly hodně nad normu tak mi doporučila laparo s tím, že podle těch odběrů to vypadá na endometriózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí