Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Minko myslíš po té laparoskopii? já nevím, brala jsem HA 6 měsíců bez přestávky. Ale pak se pěkně upravila.
Když jsem brala AH bez přestávky, tak jsem neměla MS vůbec. Ale někdo může asi špinit. Já nešpiním nikdy, ani před MS.
MINKA22 píše:
Je potom menstruace silnější nebo je to jak vždycky
Já jsem teď vysadila po těch 3m a byla normálně taková jako vždycky. Jinak většinou ten 3měsíc trochu špiním.
Nesguik píše:
Ahoj holky, tak Vám se taky napíšu. Gynekolok mi zjistil cystu na levém vaječníku. Laparoskopie - endemotrioza 3 stupně. 6 měsícu HA a hned co CARu. IVF. A dneska jsem v 7tt a čekám na UTZ.Takže nic se nebojte, taky jsem měla strach, že nikdy neotěhotním. Není to pravda.
Tak to gratuluji. Já mám přirostlý levý vaječník i s vejcovodem k děloze a pravý jen částečně průchodný a po laparce jsem také brla HA 6měsíců vkuse. Potom nám dal Dr. čtvrt roku šanci to zkusit normálně a pak by následovala IVF. Přišla jsem na kontrolu a říkám, že jsem asi těhotná a Dr. na to, že by to bylo fajn, ale je to dost nepravděpodobné. A ejhle, byla jsem v 5tém týdnu. Ani nevím, kdo byl tehdy víc nadšený
. Takže určitě to jde i přes tu nemoc i když jsem tomu sama moc nevěřila.
Ahoj, mám taky endometriozu, nevim jakeho stupne, nekdy pred tym rokem jsem byla 2× na operaci - mam ji na brisni stene (jestli to pisu spravne), pak umele vysazena ms. Ve 24letech jsem „nechtene“ otehotnela, takze mam krasnou 6ti letou holcicku a ted kdyz bych s novym pritelem otehotnet chtela tak ne a ne, ale problem je ted i u pritele. Kazdopadne moje nova gynekolozka, kdyz videla moji diagnozu, rekla, ze je zazrak ze vubec dite mam. Predepsala mi Pyridoxin (vit.B) a vit.E, jeste k tomu jsem si na internetu nasla caj na endometriozu a kdyz jsem u ni byla asi po 1,5 mesici na kontrole, neverila vlastnim ocim
Tehotna teda zatim nejsem, ale doufam, ze az se da do poradku muj pritel, uz nam nebude nic stat v ceste. Tady je kdyztak odkaz na ten caj - myslim, ze za zkousku nic nedate, ja jsem docela cajova, sice chutove nic moc, ale zvyknout se na to da, lepsi nez operace, nebo chemie, i kdyz nekdy holt neni vyhnuti
holky lezu vám do diskuze - lékař, který dokáže říct, že přirozené otěhotnění není možné, není odborník. Moc dobře ze své praxe musí vědět, že otěhotnělo mnoho párů, u kterých to bylo dle vyšetření velmi nepravděpodobné (řadíme se k nim)
Akorát tím bere naději. Nejdůležitější je se s takovou zprávou srovnat, což není vůbec jednoduchý.
Přeju všem v diskuzi vlastního potomka ![]()
ahoj holky to s tebou naprosto souhlasím mě to doktor řekl že přirozenou cestou neotěhotním ale na druhou stranu když si to vemu tak jsem neprošla tolika vyšetřeními aby mi tady to řekl ![]()
Jak jsem psala, já s touto diagnózou otěhotněla aniž by chtěla a teď když chci tak to nějak nejde, ale je problém i u přítele. Každopádně vitamín E a bylinky docela pomáhají.
U mě přítel v pořádku akorád ja trošku pokulhavam ale začla jsem s kyselinou listovou s b vitaminem tak uvidíme ![]()
Nesguik píše:
Ahoj holky, tak Vám sem taky napíšu. Gynekolog mi zjistil cystu na levém vaječníku. Laparoskopie - endemotrioza 3 stupně. 6 měsícu HA a hned co CARu. IVF. A dneska jsem v 7tt a čekám na UTZ.Takže nic se nebojte, taky jsem měla strach, že nikdy neotěhotním. Není to pravda.
Příspěvek upraven 08.06.11 v 10:33
tak to je krásnééé ![]()
MINKA22 píše:
ahoj holky to s tebou naprosto souhlasím mě to doktor řekl že přirozenou cestou neotěhotním ale na druhou stranu když si to vemu tak jsem neprošla tolika vyšetřeními aby mi tady to řekl
Mně doktor večer po laparoskoppii řekl, že nikdy nebudu mít vlastní děti,ivf beznadějené podle něj.Já ani moje gyndařka, která mě operovala, nad tím jen kroutíme hlavami, příští týden začínám stimulovat, řikam si že to vyjde a basta, ale stejně mě ta osudná věta furt zní v hlavě ![]()
Sisi137 píše:MINKA22 píše:Mně doktor večer po laparoskoppii řekl, že nikdy nebudu mít vlastní děti,ivf beznadějené podle něj.Já ani moje gyndařka, která mě operovala, nad tím jen kroutíme hlavami, příští týden začínám stimulovat, řikam si že to vyjde a basta, ale stejně mě ta osudná věta furt zní v hlavě
ahoj holky to s tebou naprosto souhlasím mě to doktor řekl že přirozenou cestou neotěhotním ale na druhou stranu když si to vemu tak jsem neprošla tolika vyšetřeními aby mi tady to řekl
Ahoj holky, tak Vám sem taky napíšu. Gynekolog mi zjistil cystu na levém vaječníku. Laparoskopie - endemotrioza 3 stupně. 6 měsícu HA a hned co CARu. IVF. A dneska jsem v 7tt a čekám na UTZ.
Takže nic se nebojte, taky jsem měla strach, že nikdy neotěhotním. Není to pravda. 
Příspěvek upraven 08.06.11 v 10:33