Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
9.11.15 21:00

Ahoj holky úplně zírám…mě ta endo byla jasná hned prostě jsem to věděla že jí mám a hlavně že, na střevech…prý je to ta nejtěžší forma…nejvíc se asi bojím vývodu. Byla jste už některá na endoskopii?

Asi to nemám tak hrozné jak některé popisujete mám pár ložisek na podbřišnici a na tlustém střevě -tam je nejmenší ložisko, ale nejvíc mě to bolí je to hrozná bolest..ještě, že existuje ibalgin.

Teď přemýšlí na co mi ještě příjdou :( tím, že manžel má super spermio a já nemám tu endo tak zozlezlou - nemám zasaženy ani vaječníky ani vejcovody ani dělohu…tak si říkám co mi ta mrcha dělá, že mimi ne a ne přijít.

Sad na nic nepříjdou, abych mohla na IUI jestli ne rovnou na IVF.

@lucky one V motole jsem byla na 3 operacích ucha - po tom c to v Liberci ani Jablonci nikdo nechtěl operovat byla jse tam táák spokojená, že jsem tam zkusila i CAR…jen to šílené dojíždění třeba jen na odběr krve mě ničí, ae věřím, že to za to stojí.

:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
10.11.15 08:27

@Lentilanek já musím zaklepat, ale žádné problémy nemám. Některé holky vím, že mají šílené bolesti při běžném vyměšování. Já tohle fakt klepu, že tohle mám vpohodě, takže žádná endoskopie u mě nebyla. Co se týká toho otěhotnění. Tak endometrioza je nemoc co vlastně nedovolí vajíčku aby bylo opleodněné, jakoby žere ty spermie, takže nemají šanci se dostat k vajíčku a oplodnit ho. Pokud jsi mladá (nevím kolik ti je let),tak bych si nechala odebrat vajíčka a zamrazila je. Dáš za to pár korun na rok a máš jistotu, že je máš schované. Já bohužel už žádné nemám, protože jsem měla jen 2 v té velmi dobré kvalitě a ty jsem si nechala zavézt.

Hlavně nepřemýšlej nad tím, co by ti mohlo ještě být. Prostě žij a užívej si život, tak jak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
10.11.15 08:30

Jinak já jsem o endometrioze vůbec nevěděla. Nikdy jsem to ani neslyšela a i moje kamarádky. Zjistili mi ji na operačním stole, kdy jsem šla jen z blbou cystou. Měla jsem šílené bolesti při MS, ale nikdy (i když jsem to říkala vždy na gyndě) nikdy mi nic takového neřekla, že by mohlo být. Už mám jinou gynekoložku, i když asi pozdě. Nemuselo to být v takovém stádiu, kdyby na to přišla před 10 rokama třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.11.15 08:56

@lucie.edgar tak to nechápu, jak to mohla z ultrazvuku poznat, prý to nejde :-( max. podle cysty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 09:02

@lucie.edgar Mně totiž není vůbec jasné, co nás s tou cystou čeká, když vlastně zmizet nemůže…

Zatím doufám, že se s Visanne zmenší a nějak vysuší. Ale holky, neví některá z vás, zda tam ta cysta už bude pořád číhat a jak začnu zase mít MS, tak bude aktivní?

Nebo se jí díky těm lékům opravdu můžu zbavit?

My moc miminko chceme, ale asi i kvůli té endo se nedaří… Nejvíc toužím po léčbě těhotenstvím :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.11.15 09:26

@Veverka X chtěla jsem se zeptat na Visanne. Máš u toho normálně MS? Má to vedlejší účinky? Nevolnost, tloustnutí, špatná nálada? Je na předpis? Myslíš, že je to dobrý lék?

Jinak nevím, jak to mám s mrchou po těhotenství. Bolesti jsem předtím neměla, jen MS byla hrozná, padaly ze mě kusy sraženin :-( teď po těhot. úplná změna v konzistenci a nic mi není, ale mám panickou hrůzu z návratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 11:49

@Mallorka Zatím to beru něco přes měsíc. Na začátku mě víc bolela hlava, ale to už se srovnalo. S nevolností problém vůbec nemám. Špatnou náladu jsem měla už před Visanne :mrgreen:, zkrátka změny nálady k horšímu vůbec nepozoruji. Na předpis je. Nemohu soudit, zda jde o dobrý lék, zatím jsem nebyla na kontrole. Pokud díky němu nebudu muset na operaci s cystou, podaří se mi otěhotnět a nic v těle mi nezlikviduje, tak půjde o dobrý lék :).

Podle váhy mám teď o kilo víc, ale spíš si myslím, že je to jen nějaký drobný výkyv, tak snad s tím neztloustnu.

Ohledně té MS je odpověď složitější. MS přímo nemám, ale už s tím přes týden lehce krvácím a mám i mírné bolesti jako při MS. Doktorka řekla, že je to v pořádku a mám vydržet. Doufám, že se to srovná a ani slabé krvácení při Visanne mít nebudu.

Možná jsi to už někde psala, ale mně ta informace unikla. Jak se Ti prosím s endo podařilo otěhotnět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.11.15 11:49

Dobrý den.Taky jsem brala po laparce Visanne. Předepsali mi ho už v nemocnici. Pač jsem tou dobou byla bez gynekoložky…Ze začátku jsem ho snášela dobře, ale cca po půl roce se objevili vedlejší účinky. Vysadila jsem ho a pokoušeli jsme se o mimi a úspěšně…Jinak má nová gynekoložka, která je suprová ze všech ohledů a moc mě pomohla, mi tenkrát řekla, že Visanne je zbytečnej drasťák do těla a stejnou službu s menším zásahem do těla by mě udělala antikoncepce, která se bere kontinuálně. Tedy stále bez pauzy na MS :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 11:59

@DMdi Musím přiznat, že jsem už dost zmatená, protože co doktor, tak to jiný názor. Já třeba ani nevím, proč mi nejdřív doktorka dala ten dekapeptyl, který byl opravdu hrozný. Teď řekla, že zkusíme Visanne, že je léčba s Visanne lépe snášena než s dekapeptylem. A radí mi, abych si pořád nevyhledávala informace, že z toho pak panikařím, ale co jiného mám dělat… Bez toho bych nevěděla nic, když nemám medicínské vzdělání.

Jinak s tím Visanne se cítím několikanásobně lépe než s dekapeptylem, ale mám trochu pochybnosti, jestli bude stejně účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.11.15 12:02

@Veverka X přirozně po Prednisonu. Ta endomrcha dělá Nk bunky, který zabíjí cokoliv v těle, ten prášek to potlačil a do 3 měsíců, co jsem ho brala jsem otěhotněla 2×, jednou to nedopadlo.

Takže ten visane je na zastavení cyklu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 12:08

@Mallorka Moc Ti děkuji za odpověď. Přesně z toho mám strach, že budu mít i zvýšené NK buňky, to by nám ani IVF nepomohlo. Až půjdu na kontrolu, tak zatlačím na doktorku, aby mi ten test předepsala :cert:.

Já to chápu tak, že by při braní Visanne správně neměla ani dorůstat sliznice (i když teď pořád krvácím :nevim:). Zkrátka bych neměla mít vůbec MS, když lék užívám kontinuálně.

Vyloženě na zastavení cyklu je dekapeptyl, ten ho zastaví totálně, stopne produkci vlastních hormonů zodpovědných za cyklus, proto jsem se cítila tak mizerně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.11.15 12:35

@Veverka X tak nk buňky zvýšený asi budou, proto je třeba je potlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.11.15 12:35

Pokud si dobře pamatuju, tak jsem ze začátku taky slabě krvácela a pak už to časem přestalo, ale za to mě děsně boleli nohy. Proto jsem Visanne vysadila…Jinak vždy je to o tom, že co lékař to názor. Spíš bych zkoušela jednu léčbu za druhou a třeba to jednou klapne. Navíc, co člověk to jiné tělo a na každého funguje něco jiného. Jen po užívání Visanne můžeš, tak na 6-9 měsíců zapomenout, že otěhotníš. Přesněji řečeno ta šance je menší. Ale je pravda, že po laparce a léčbě Visannem jsem měla o dost menší menstruační bolesti než předtím. Takže to asi nějaký účinek mělo. Né, že by mě to endošky zbavilo úplně, ale určo se ložiska museli zmenšit a tím se naskytla větší šance na uhnízdění mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
10.11.15 12:45

Jinak pokud mě kolegině netahala za nos, tak mě tvrdila, že v jedné tabletě Visanne je tolik hormonů, jako v jednom platu antikoncepce. Tuhle informaci jsem si nikdy nezjišťovala…Ale fakta jsou taková, že jsem přes 10 let brala antikoncepci a vždy jsem ji snášela skvěle. Zhruba po dvou letech jsem jen měnila typ.Zato Visanne jsem dokázala brát jen 6 měsíců. Takže z logiky věci předpokládám, že je tam více hormonů a proto i menší šance otěhotnět po léčbě. Tady těch cc 6 měsíců. Než se tělo vyčistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2455
10.11.15 12:45

@Mallorka Díky, zkusím si o tom ještě něco zjistit a nenchám se odbýt. Tenhle test musíme nutně mít před IVF.

@DMdi Uvidíme, teď stejně šance bez Visanne nebyla. Ta cysta mi cyklus strašně zkrátila a ani bez ní jsem neměla ovulaci :think:. Tak snad to krvácení i u mě přejde, je to docela otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí