Endometrióza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
16.6.16 13:38

@kathon blahopřeju k miminku a ať je vše v pořádku :kytka: Jestli je to nesmysl nebo ne je věc názoru a každá nějaký máme, jde právě o to se podělit o zkušenost a třeba se alespoň přiblížit jisté podobnosti u holek, které tu endošku mají a zjistit co by ji teoreticky způsobovat mohlo. Samozřejmě to nelze brát komplexně, právě kvůli té zmíněné odlišnosti každé z nás, ale pokud teda z toho mála co za několik let vím, mám najít společného jmenovatele u všech holek s endo. tak je to braní HA několik let vkuse. Způsob dnešního života jde nepochybně ruku v ruce s tím, ale holky přiznejte se, kterým z vás dělal gynekolog před předepsáním nějaké HA testy kvůli srážlivosti krve, hormonální profil (minimálně tedy štítnou žlázu) a jaterní testy? Mě teda nikdy nic a není žádný tajemství, že by to měl být klasický postup. Když jdeš do CAR tak tohle všechno dělají a potom ti určí víceméně v rámci možností nějakou tu stimulaci „namíru“ ale pokud jdeš ke gynekologovi a chceš napsat prášky, tak ti prostě nějaký foukne na recept a sbohem. Jestli máš zrovna v těle ty přirozeně víc estrogenu nebo gastagenu, případně testosteronu tak ti HA, kde je taky dost nějakýho toho hormonu co ty máš v těle přirozeně víc samozřejmě nadělá dost paseky, zatímco, když se holčině zrovna náhodou strefí a dostane antikoncepci která jí ladí (vyváží se) i s hormonama co ji produkuje samo tělo, tak samozřejmě žádná velká pohroma nehrozí. Ale je to jen můj názor a dojem a jsem ráda za každý názor nějaké z vás :) a naprosto teda s tebou souhlasím v tom, že představa toho, že do přechodu budu brát antikoncepci je pro mě taky nepřípustná :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
16.6.16 13:56

@Suesan promin, to slovo nesmysl jsem nemyslela zle, špatně jsem to formulovála. Určitě mas v mnohem pravdu, všeobecně hormony to je svinstvo. A ja to teda na sobe extrémně vidím. Pod vlivem hormonu jsem úplně jiný clovek. Mnohem horší clovek. Užívej nervu… Nechci to podstupovat do konce života nemluvě o zdravotním dopadu. Jsem otevřena alternativní medicíně. Kdyby jsi na něco přišla, dej info, budu rada. Ja se ladovala před otehu vším možným… Pupalka, vitamin e. Lichoretisnice, vitamin c…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
16.6.16 13:57

@Suesan uzlíček nervů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
16.6.16 14:25

@kathon já to vůbec zle nebrala, jen jsem to chtěla uvést za správnou míru :kytka: i já na sobě cítim samozřejmě změnu k horšímu- ty hormony jsou pro mě peklo, jako by tě někdo odřízl „od spojení“ nejsi sama sebou, proto jsem pořád doufala, že se mi podaří otěhotnět přirozeně i s jednim vaječníkem, než se stalo to co se stalo. Kdybys věděla co jsem všechno podstoupila, převrátila. Pozitivum teda vidim v tom, že mi endometrioza pošoupla život lepšim směrem ve spoustě ohledech. Nicméně ten zásadní problém se mi stejně nepodařilo odstranit :? ale snažim se být vděčná :kytka: holky nevim jestli mi půjde sem šoupnout jen tak fotky co jsem našla v kompu, abyste viděly ženu když ji sdělili diagnozu endometrioza a ženu teď a to nemám ještě ty nejlepší fotky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.6.16 14:53

Endometrióza- úspěšná léčba

Já mám bolesti při vyprazdňování: při močení a když mám přeplněná střeva.. Jinak bolesti jsem měla před cyklem vždy tak 3dny šílené a pak se to trochu lepšilo…pomaloučku…
Ale už jsem se rozhodla, že hormony nechci :-)

Příspěvek upraven 23.06.16 v 14:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.6.16 14:57

Endometrióza- úspěšná léčba

Ahoj holky.. Už mám jasno..
Lékaři mi diagnostikovali endometriózu. Domů jsem si donesla Visanne- hormony na potlačení menstruace.
První den, kdy jsem si měla vzít první pilulku a měla ji před sebou se mi spustily slzy a brečela jsem. Dávám na svoji ženskou intuici a,,lék" neužívám.
Moje úžasná brněnská gynekoložka Nazri mi poradila alternativní možnost: Matuzalém (Keresteš Jan). Nedá se zatím koupit v ČR, ale objednala jsem si ho. Jedná se o alternativní a velice úspěšný lék.
Chci spojit Matuzalém s akupunkturou a vnitřním sebeléčením.

Spousta lidí kolem mě si myslí, že jsem blázen… Ale já po přečtení čánku od Gabriely Vágnerové už vím, že mé vnitřní já mi radí dobře.
(Článek Gabriely V.: http://www.galerie-ne.cz/…m-se-vylekat)
A v momentě, kdy jsem se rozhodla hormony neužívat ke mě chodí různé informace: Gabrielin článek mi poslala kamarádka. Další kamarádka, která endometriózu má, po půl roce užívání hormonů má další nálež a zhoršení endometriózy atd… Pak věřte doktorům! To vše mě utvrzuje v tom, že dělám dobře.
Poslouchám svou vnitřní ženu a jdu jinou cestou ať si každý tvrdí co chce. Jak je možné, že někdo se z rakoviny s minimální šancí na uzdravení vyléčí a někdo ne?
Ještě pořád si myslíte, že to záleží na doktorech? Já nejsem proti klasické medicíně, ale myslím si, že by se to mělo spojit a dávat na svůj instinkt atd…
Chci spojit alternativní lék Matuzalém, akupunkturu, sebeléčení a zajít ke Gabriele na kurz, abych se naučila léčebné směsy a masti a čípky.

Přeji brzké uzdravení sobě i vám všem a přeji krásný den s úsměvem.
Vaše Eva Kejíková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
23.6.16 15:01
@Ewolla píše:
Ahoj holky.. Už mám jasno..
Lékaři mi diagnostikovali endometriózu. Domů jsem si donesla Visanne- hormony na potlačení menstruace.
První den, kdy jsem si měla vzít první pilulku a měla ji před sebou se mi spustily slzy a brečela jsem. Dávám na svoji ženskou intuici a,,lék" neužívám.
Moje úžasná brněnská gynekoložka Nazri mi poradila alternativní možnost: Matuzalém (Keresteš Jan). Nedá se zatím koupit v ČR, ale objednala jsem si ho. Jedná se o alternativní a velice úspěšný lék.
Chci spojit Matuzalém s akupunkturou a vnitřním sebeléčením.

Spousta lidí kolem mě si myslí, že jsem blázen… Ale já po přečtení čánku od Gabriely Vágnerové už vím, že mé vnitřní já mi radí dobře.
(Článek Gabriely V.: http://www.galerie-ne.cz/…m-se-vylekat)
A v momentě, kdy jsem se rozhodla hormony neužívat ke mě chodí různé informace: Gabrielin článek mi poslala kamarádka. Další kamarádka, která endometriózu má, po půl roce užívání hormonů má další nálež a zhoršení endometriózy atd… Pak věřte doktorům! To vše mě utvrzuje v tom, že dělám dobře.
Poslouchám svou vnitřní ženu a jdu jinou cestou ať si každý tvrdí co chce. Jak je možné, že někdo se z rakoviny s minimální šancí na uzdravení vyléčí a někdo ne?
Ještě pořád si myslíte, že to záleží na doktorech? Já nejsem proti klasické medicíně, ale myslím si, že by se to mělo spojit a dávat na svůj instinkt atd…
Chci spojit alternativní lék Matuzalém, akupunkturu, sebeléčení a zajít ke Gabriele na kurz, abych se naučila léčebné směsy a masti a čípky.

Přeji brzké uzdravení sobě i vám všem a přeji krásný den s úsměvem.
Vaše Eva Kejíková

prošla jsem si alternativní léčbu endometriozy a skončila jsem opětovně na chirurgickém sále, takže už výhradně alternativní léčbě nevěřím a snažím se kombinovat… Tobě držím palečky, ať ti to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
23.6.16 15:34

@Andělka16 tak to jsme na tom stejně. Nezanevřela jsem na alternativní léčbu, nicméně endometrioza mě připravila o jeden vaječník a vejcovod ve 23 letech, v té době jsem na dítě neměla popravdě ani pomyšlení a tak jsem to řešila alternativně s tím, že se to časem povede. Po pěti letech jsem skončila na sále a byla ráda, když mi ten zbývající vaječník zachránili. Teď se chystám na IVF, o kterém jsem byla přesvědčená, že ho nikdy nepodstoupím a že ani nebudu muset. Taky jsem věřila, nepřipouštěla jsem si prakticky jinou možnost, než tu, že se prostě z endometriozy vyléčím. Dělala jsem TCM, Jógu, detox a diety s omezením lepku, laktózy, masa všeho druhu, pila šťávy z ovoce a zeleniny, držela půsty, dělala klystýry, chodila na akupunkturu, kineziologii, metodu RUŠ, rodinné konstelace, používala autopatickou lahvičku a homeopatika, bylinky užívala na všechny způsoby, vitaminy a doplňky stravy nespočítám..celých pět let a bohužel jsem na operačním sále skončila znovu. Teď už nemám čas ani chuť se pouštět do bojování na vlastní pěst, mám půlku vaječníku, bude mi za půl roku 29 a teď pevně věřím v to, že se nám podaří to IVF a já budu konečně máma. Nicméně jak už jsem tu psala, endometrioza mi změnila život, a určitě i v mnohém k lepšímu, takže @Ewolla tobě přeji moc úspěchů v léčbě a pokud budeš mít nějaké poznatky, budu ráda, když se o ně podělíš. Hodně štěstí..vlastně všem holkám a ženám, co jim tahle nemoc kříží cestu. :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
23.6.16 15:37

@Suesan teda klobouk dolu, vyzkoušela jsi toho neuveritelne moc. Jsi skvělá!!! Držím palce at se mimi povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
23.6.16 15:38

@kathon :hug: moc děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
23.6.16 16:14
@Suesan píše:
@Andělka16 tak to jsme na tom stejně. Nezanevřela jsem na alternativní léčbu, nicméně endometrioza mě připravila o jeden vaječník a vejcovod ve 23 letech, v té době jsem na dítě neměla popravdě ani pomyšlení a tak jsem to řešila alternativně s tím, že se to časem povede. Po pěti letech jsem skončila na sále a byla ráda, když mi ten zbývající vaječník zachránili. Teď se chystám na IVF, o kterém jsem byla přesvědčená, že ho nikdy nepodstoupím a že ani nebudu muset. Taky jsem věřila, nepřipouštěla jsem si prakticky jinou možnost, než tu, že se prostě z endometriozy vyléčím. Dělala jsem TCM, Jógu, detox a diety s omezením lepku, laktózy, masa všeho druhu, pila šťávy z ovoce a zeleniny, držela půsty, dělala klystýry, chodila na akupunkturu, kineziologii, metodu RUŠ, rodinné konstelace, používala autopatickou lahvičku a homeopatika, bylinky užívala na všechny způsoby, vitaminy a doplňky stravy nespočítám..celých pět let a bohužel jsem na operačním sále skončila znovu. Teď už nemám čas ani chuť se pouštět do bojování na vlastní pěst, mám půlku vaječníku, bude mi za půl roku 29 a teď pevně věřím v to, že se nám podaří to IVF a já budu konečně máma. Nicméně jak už jsem tu psala, endometrioza mi změnila život, a určitě i v mnohém k lepšímu, takže @Ewolla tobě přeji moc úspěchů v léčbě a pokud budeš mít nějaké poznatky, budu ráda, když se o ně podělíš. Hodně štěstí..vlastně všem holkám a ženám, co jim tahle nemoc kříží cestu. :kytka: :srdce:

koukám, že velká část z nás prochází stejnými problémy a stejným vývojem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
2.7.16 10:34

Ahojte holky.Sem tu nová. Doufám že nevadí že sem se připojila k vám :)..Chtěla jsem se zeptat jestli jste měla nebo ma některá zvás stejný problem jako ja. S přítelem se snažíme už 3 roky o miminko, ale 3 roky stím nic doktor nedělal. Měla jsem opakované bolesti podbříšku ale doktor tvrdil že je to v pořádku že je to jen zánět nasadil antibiotika a bylo. Jenomže antibiotika nepomohli tak se po 3 rokách rozhodl že me pošlě na laparoskopii a tam mi zjistili ložiska endometriozy. Doktor mi předepsal Clostilbegyt začínám ho brát tenhle měsíc. A chtěla jsem se zeptat jestli měl někdo stejný problém že měl endometriozu a po closticu i s endometriozou otěhotněl :( děkuji všem moc za odpověd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
13.7.16 22:07

@Andrejka94 ahoj bohužel nemám zkusšenost a kde všude máš ložiska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
17.7.16 13:52

@Lentilanek ..to mi doktor nerekl, ikdyz sem se ho ptala na to mi odpovedel ze neni hlavni kde jsou ale ze tam jsou, nebo spis byli.14.7 jsem byla na kontrole doktor rikal ze se mame hodne snazit ze bude ovulace, tedka 3dny po ovulaci mam opet krece v podbrisku bolest hlavy a je mi nejak divne.Tak nevim co mam delat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.7.16 22:32

Ahoj :kytka:
Já jsme ted druhej den MS zase režba :( bolesti ale to jsem si už zvykla…alespoň jsme začala první injekci před IVF a co vy jak pokračujete? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí