Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4155
21.12.16 17:08

@DMdi moc nesouhlasím max s tím že IVF je byznys @Girafka za sebe mam endometriozu prý ne tak rozsáhlou…mám jí na podbřišnici na střevech a v douglasove prostoru…jinak mám ova vajecníky vejcovody pruchodné deloha cistá nikdy žádnej gyn problém…otehotnit jsem se snažila 10 let! přirozene…bohužel kdybych čekla na přirozené tehu tak asi nebude šli jsme nakonec do IVF…Info v popisku…jestli díte chceš dělší dobu se nedaří rok dva tři…já jsem vděčná že se nám to podařilo…
jinak má kamarádka má sežráno endoskou docela dost první po 8 letech neuspechu mají po ivf…díky tehu a porodu a asi celkove se jim druhé podařilo přirozeně tím chci žíct že nekdy i malá ložiska na „nevyznamních“ místech mužou za neplodnost a nekdy i přez velké a s pul vajecníku se zadaří…IVF bych nepřála ani svému nejhoršímu nepříteli ale ten kdo neví co je když jediné po čem celým srdcem hlavou životem chcete jen mimčo nepochopí já jsem ráda že to takhle vůbec jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
21.12.16 20:08

Tak určitě souhlasím, že věčně se taky čekat nedá. Ale taky těch, co se ani nepokusej zkoušet přirozeně a hned běžej na umělé je taky dost…Moje sestra přesně byla ten typ. V době, kdy ji zjistili endometriozu měla průchodné vejcovody.Po půl roce snažení bežela na IVF. Díky hormonům, které do ni cpali se ji rozlezla endoška na střeva a srostli vejcovody. Další laparoskopie, kdy ji vyčistili…Nechci snižovat zásluhu IVF. Pač nakonec díky ní má dvě děti, ale pořád si říkám, zda ji to za tu netrpělivost stálo. Dvě laparospopie a několik IVF. Vím, jak po té poslední říkala, že jestli se nechytne, tak na další už nejde. Protože ta bolest byla nesnesitelná. Naštěstí má teď půl roční holčičku:)Jen jsem tím chtěla dát námět na zamyšlení. A aby si holky nemysleli, že s endometriozou se nedá otěhotnět. Někdo to štěstí má. Někdo bohužel ne. A proč tomu nedat šanci? Jen člověk nemůže počítat s tímto onemocněním, že hned otěhotní. Otázkou je, co je ještě normální čas čekání a kdy se to spíš stává čekáním na zázrak:)…Jinak těhotenství endošku léčí. Bohužel, se ta mrška ráda vrací. Takže pokud má člověk průchodné vejcovody, tak i po IVF se dá pak přirozeně otěhotnět. Já když jsem začala znovu po synovi menstruovat, tak po čase se zase začala vracet stará známá bolest při menstruaci.Tak jsme s manželem šli do dalšího a hned první měsíc úspěch. Musím zaťukat na dřevo, že až po druhém těhu mám konečně bezbolestnou menstruaci a doufám, že mě to nějakou dobu vydrží:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
2.2.17 10:12

Ahoj, chtela bych se zeptat jestli endometriozu muze gynekolog odhalit na preventivni prohlidce nebo je potreba nejake specialni vysetreni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
2.2.17 10:25

@tvetinka na preventivce urcite ne…nejlip je to videt pri laparoskopii kdy ti mohou i loziska vypalit…mas podezreni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
2.2.17 10:38

@Lentilanek ani vaginalnim uktrazvukem by to nevidel? Ja mam jenom jediny problem a to ze mam prvni den menstruaci hodne bolestivou a je to cimdal horsi :zed: + snazime se o dite sice teprve necely rok ale premyslim ze i s tim by mohla byt souvislost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
2.2.17 11:22

@tvetinka nene ani vnitřním…no je spoustu druhu endometriozy muže být v deloze na střevech na vaječnících na podbřišnici to proste neuvidí…doporučuji ti pro klid duse lalaroskopii..ja jsem čekala cca 5 let než jsem ukecala doktora že ty bolesti nejsou normání že chci laparoskopii…tam se potvrdila nakonec jsme skoncili na IVF…nechi desit ale budes mit jistotu a budeš vedet na čem jsi.. já tedy MS mela 4 dny 3 dny vodopád ukrutné bolesty hlavne při velké ( mam endosku na střeve) že jsem až brecela…je lepsí to řesit za vcas..muj doktor mi vždy řekl ženský nadělaj…bla bla ale já proste vedela že to normální není jen si to nechtela hned přiznat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
25.4.17 20:30

Ahoj holky :mavam: Vcera jsem dobrala Visanne a pristi tyden jdu na prvni navstevu do CARu :dance: Je tady na tom nekdo podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.5.17 19:44

Ahoj holky, mám ovariální endometriózu. Nedaří se mi otěhotnět a mám za sebou už tři nevydařená IVF. Každou menstruaci trpím šílenými bolestmi. Už mám za sebou dvě laparo. Užívám kapky Gynex, ten je výborný na cysty a upravil mi cyklus. Měla bych ale takový dotaz… Někde jsem vyčetla, že je na endomrchu dobrá hlíva ústřičná?? Prý pomáhá od bolestí a tak celkově, slyšeli jste o tom? A ještě se chci zeptat jestli znáte doplněk stravy Penoxal?? Je prý výborný na endo, ale je docela drahý tak zjišťuji co a jak… :) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
6.5.17 21:15

Ahoj, mám též emdometriozu, která mi byla zjištěna při laparoskopii cysty. Rok jsem brala visanne a ted v červnu první ivf. O té hlive jsem neslyšela. Ja zase piju bylinkovy caj na endometriozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
6.5.17 21:25

@Evva21 já na čaje právě moc nejsem, i normální piju minimálně. A pomáhá ti? Mě teda ten Gynex na cysty a teď chci celkově posílit imunitu, pry má na endo velký vliv, tak zjišťuji co a jak. Už bych chtěla aby 4 ivf vyšlo ;) já hormony typu vissiane nechtěla. Přeji hodně štěstí a sil při IVF :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.5.17 04:02

@Merieta ahoj bohužel ani s jedním nemám zkušenost :( takže neporadím… :nevim: :nevim: me po x letech pomohlo že jsem otěhotněla po IVF a nemít to je opravdu slast…mam co nevidět rodit už ted se desím jaké to pak bude…je to mrcha
@Merieta nevím jak imuno ale u me si myslím že vím co za endoskou stojí…nikdy jsem s MS problém neměla…přášky jsem celkove brala max 3 roky je mi 32…vše začalo nenápadne postupne…a na moje prozby u doktora že me strašne boli když mam MS byla odpoved -žensky nadelaj to je normální tak jsem s tím žila dál…no kazdopádne si pamatuji že to u me spustil stres v práci plus s rodinou proste to byl spouštěč…spíš mám kolem sebe holky co mely s MS problém celý život vetšinou dostali antikoncepci tak to pekne zakryla a pak…no každá víme…hodne záleží kdy enošku máte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
7.5.17 04:53

@Lentilanek cauky, je to smutný co všechno si musíme vytrpět :roll: já antiko brala od 15-27 let, jak říkáš, pěkně mě ji zakryla, nevím co přesně u mě bylo spouštěčem, ale už tak 10 let jsem i přes antikoncepci měla bolestivou ms a pořád jsem špinila, dr mi také pořád tvrdila, že je to normální… :( Pak jsem vysadila ant a začal kolotoč, cysty, laparo, neplodnost… :zed: snažím se stim vším tak nějak srovnat, hlavně psychicky, věřím, že psychika má na to vše taky velký vliv. Asi půjdu do těch vitamínů Penoxal, sice to vyjde dvou měsíční kúra na 2160,– ale vyzkouším aspoň vše co se nabízí :) přeji hodně zdravíčka tobě i miminku a bezproblémovy porod :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.5.17 08:10

@Merieta no já jsem si tu endosšku pak dala třeba i do souvislosti s tím že moje babi mela i tátu dost pozde a jen jeho takže si myslím že jí mela taky…no je to dost ale kdyby to pomohla čert vem peníze…dekuji moc snad to bude rychlé :) už se teším až to bude za mnou…ps doktoři jsou občas na pěst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
7.5.17 08:34

Ja mám endo na střevě a za delohou, Ale nikdy jsem žádné bolesti neměla, jen při MS a to jsem si lupla růžovou pilulku a byl pokoj :). Až když jsem musela obsolovovat laparko s cystou. A doktor mi oznámil, že mám emdometriozu. Koukala jsem na něj jak blázen a vůbec jsem nevěděla která bije. Poté jsem se začala zajímat co endomrcha vůbec je. To co jsem se dozvěděla, přečetla atd… tak s mojí psychikou dost zamavalo. Dotoho všeho jsem brala visanne, za rok jsem přibrala skoro 15 kilo, No mazec… Pak jsme se snažili přirozeně otěhotnět a to cca 1.5 roku. A pak znovu opet cysta, laparoskopii, Visanne, zase přirozeně. To trvalo skoro 4 roky :?. Teď v květnu mi bude 36 let a pevne doufám, ze vyjde ivf :). Chodím do Pronatalu, teď od června začínám stimulovat. Jinak holky, všem Vám přeji hodně štěstí a věřím, ze Nam to určitě vyjde :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
7.5.17 08:37
@Merieta píše:
@Lentilanek cauky, je to smutný co všechno si musíme vytrpět :roll: já antiko brala od 15-27 let, jak říkáš, pěkně mě ji zakryla, nevím co přesně u mě bylo spouštěčem, ale už tak 10 let jsem i přes antikoncepci měla bolestivou ms a pořád jsem špinila, dr mi také pořád tvrdila, že je to normální… :( Pak jsem vysadila ant a začal kolotoč, cysty, laparo, neplodnost… :zed: snažím se stim vším tak nějak srovnat, hlavně psychicky, věřím, že psychika má na to vše taky velký vliv. Asi půjdu do těch vitamínů Penoxal, sice to vyjde dvou měsíční kúra na 2160,– ale vyzkouším aspoň vše co se nabízí :) přeji hodně zdravíčka tobě i miminku a bezproblémovy porod :palec: :srdce:

Chtěla bych zkusit ten gynex na cysty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí