Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6622
3.12.16 09:05

Holky, vy jste zlatý :kytka: moc děkuji za všechny reakce a za podporu :* Jsem teď mesic po laparoskopii a nejdříve jsem měla pocit, že jsem se se vším smířila a jsem na tom psychicky dobře, ale posledních pár dní je to zase tady… Jsem furt smutna :,( Trba mě to zase na pár dní přejde, jinak asi zkusím toho psychologa :think: Ještě, že mám skvělého gynekologa. Nenechá mě na nic moc čekat. Když jsem za ním přišla podruhé, že miminko nikde a že mě skoro pořád bolí břicho, tak jsem hned mazala na laparoskopii. Myslím, že věděl přesně co mi bude, jen mi to neřekl. Všem ještě jednou děkuji za podporu :* myslím, že jsem tady správně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
3.12.16 11:08

@Lentilanek mám ji v podbřišnici a na střevech. Právě mě sežrala vejcovody i vaječníky, zachránit se dalo jen kousek, jinak všechno pryč, ale i tak se podařilo miminko a už mu jsou 2 roky :) na druhé se necítím. A jsem ráda, že mám chlapečka, že holka by to mohla mít také, proto už do toho nepůjdu. A taky se už musím šetřit. Doktorka říká, chodit kolem mě po špičkách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
3.12.16 11:09

@Míšek89 neboj, všechno bude v pořádku a tak jak má být :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.12.16 19:34

Ahoj holky, moc vás prosím o pomoc, radu. Už delší dobu mám bolesti v levem podbrisku. Je to takova hnusne tupa bolest.Jsem z toho už úplne unavena. V prosinci 2015 a následnému v březnu 2016 jsem mi byly odstraněny vejcovody pro mimodelozni tehu. Doktoři ted tu bolest s vadi na srůsty, ale me to bolelo už předtím. Gynekolozka jednou vyslovila podezření na endometriozu, ale dal to neresila. Napadají me hrozny věci, např. rakovina střev. Byla jsem na gastru a tam mi po sonu sdělili, že rak.to nebude a ze kolonoskopie je zbytecna. Holky myslíte, že to muže byt endometrioza? Já už fakt nějak nemám silu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.12.16 19:37

Holky, co se vyznáte v endometrioze. Mám citlivější otázku. Může endometrioza způsobit komplikace již těhotné ženě? Myslím tím vypuzení plodu z dělohy?

• Citovat
  • Upravit
2528
13.12.16 20:40
@Anonymní píše:
Holky, co se vyznáte v endometrioze. Mám citlivější otázku. Může endometrioza způsobit komplikace již těhotné ženě? Myslím tím vypuzení plodu z dělohy?

Endometrioza má vliv na plodnost, že „požírá“ spermie a tím se nedostanou k vajíčku. Těhu spíše pomáhá, protože není menstruace a tím endoska má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
13.12.16 20:44

@Luc12 a když ti odtranili ty vejcovody, tak si tam měla endošku nebo ti nic takového neřekli? To by při operaci určitě zjistili. A ty bolesti máš při ms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.12.16 21:23

@lucie.edgar Ptala jsem se na to, ale říkali, že to nezkoumali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
14.12.16 13:46

@Luc12 páni, to kdyby tam byla, tak by to zjistili určitě. Hele já šla na laparku jen s cystou a probudila se z diagnózou endometriozy 3.stupně a bez vaječníků a vejcovodů. Podle mě je nesmysl, že se na to jakože nezaměřili. Pokud máš podezření, že by to mohla být endoška, tak si zajdi k nějakému jinému gynekologovi a pobavte se o tom. Hlavně buď v klidu a neboj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.12.16 14:38
@Luc12 ahoj ty bolesti máš jen při MS…myslím že při té operaci by si ložisek všimli…" nejjednoduší " je jít na laparoskopii to je jistota :think: ale je to zase operace a nic moc příjmná…a i kdyby jsi endosku měla neboj dá se s tím žít je nás hodně hold je to boj s tou mrchou…o ty střeva…já mam endošku na střevech a veř mi že když příjde MS sedím na velké a brecím jaká je to bolest…nejhorší je že na těhlech místech jí vypálit nemohou propálili by i střevo…
@Anonymní píše:

myslím si že to není nemožné ale nežko říct :think: mě příjde že ty doktoři neví ani proč endoška vzniká ani jakýma všema zpusobama neblodnost může působyt…kamardku třeba kvuli endošce pul roku přelečovali hormonama než se pustili do IVF - měla hodně a velká ložiska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 16:16

Holky, tady anonym ze včerejška :oops: Je to pro mě hodně citlivé. Hodně jsem trpěla tím že třeba v půlce cyklu jsem slabě krvácela. V Období ovulace, menstruace to nebyla. Pořád jsem si říkala co je to. Myslíte, že to může být endometrioza? Takto trpím už několik let.

• Citovat
  • Upravit
170
20.12.16 19:25

Zdravím :) jsem v situaci, kdy: 1)doma mám 15ti měsíční berušku 2)2.12.2016 jsem podstoupila laparoskopii z důvodu mimoděložního těhotenství (HCG 990, děloha čistá, byla jsem 12DC a o těhotenství jsem nevěděla :( ) při operaci mi byl odstraněn levý vejcovod 3)materiál byl poslaný na histologii a dnes jsem dostala výsledek:Částka vazivové a tukově vazivové tkáně s okrsky endometrioźy, vykazujícími CD10 pozitivní stroma. Doktorka říkala, že to vypálily.
Na kontrolu jdu až 27.12. a do té doby asi zešílím. V doporučení stojí, že je ke zvážení i péče v centru asistované repordukceb :,( :,( Je to jako že mám endometriozu nebo ne? Je tu někdo, kdo má mimčo a pak mu diagnostikovali end. a otěhotněl dál?
Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.16 19:31

Holky, dneska jsem byla na zákroku hysteroskopie. V děloze odstranili polyp. Myslíte, že by poznali endometriozu, nebo k tomu zase slouží laparoskopie? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
2528
21.12.16 14:28

@Girafka já mám endometriozu a otěhotněla jsem po ivf. Většinou doporučují lázně a potom zkoušet přirozeně. Hodně holkám se to tu povedlo. Ivf je poslední možnost…hodně peněz, času a nervů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
21.12.16 15:44

Mám diagnostikovanou peritoneální endometriozu v rozsáhlém stádiu s přilehlými vazy. Přesto jsem po diagnostice dvakrát spontálně otěhotněla a porodila:)…Důležité je jestli je druhý vejcovod průchodný. Což vám snadno vyšetří a pokud ano, tak na to nemyslete a začněte si užívat bez ochrany a ono to jednou vyjde…Jen máte menší šanci otěhotnět, ale ne nulovou. Kámoška měla prvního syna bez problémů. Pak dva potraty, přišla o vejcovod a přesto má druhýho kluka…Jen si dejte větší delší časoví úsek před tím než se budete zase snažit o druhé. Protože neotěhotníte hned:)…V IVF je hlavně byznys jako farmacie, ale úspěšnost je jen 25 %.Podle mě by to vždy mělo být o tom, aby tam šli páry, které nemají žádnou šanci na otěhotnění. Ale čím dál tím více tam choděj i holky, které mají průchodné vejcovody a mají diagnostikovanou endometriozu.Ale to podle mě není důvod jít hned na IVF. Druhou stránkou věci je, že ve svém okolí mám dost párů, které jsou z lékařského hlediska v pořádku a přesto už několik let čekají na miminko.Hold i psychika dokáže udělat pěknou paseku:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí