Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, vy jste zlatý
moc děkuji za všechny reakce a za podporu
Jsem teď mesic po laparoskopii a nejdříve jsem měla pocit, že jsem se se vším smířila a jsem na tom psychicky dobře, ale posledních pár dní je to zase tady… Jsem furt smutna
Trba mě to zase na pár dní přejde, jinak asi zkusím toho psychologa
Ještě, že mám skvělého gynekologa. Nenechá mě na nic moc čekat. Když jsem za ním přišla podruhé, že miminko nikde a že mě skoro pořád bolí břicho, tak jsem hned mazala na laparoskopii. Myslím, že věděl přesně co mi bude, jen mi to neřekl. Všem ještě jednou děkuji za podporu
myslím, že jsem tady správně ![]()
@Lentilanek mám ji v podbřišnici a na střevech. Právě mě sežrala vejcovody i vaječníky, zachránit se dalo jen kousek, jinak všechno pryč, ale i tak se podařilo miminko a už mu jsou 2 roky
na druhé se necítím. A jsem ráda, že mám chlapečka, že holka by to mohla mít také, proto už do toho nepůjdu. A taky se už musím šetřit. Doktorka říká, chodit kolem mě po špičkách ![]()
Ahoj holky, moc vás prosím o pomoc, radu. Už delší dobu mám bolesti v levem podbrisku. Je to takova hnusne tupa bolest.Jsem z toho už úplne unavena. V prosinci 2015 a následnému v březnu 2016 jsem mi byly odstraněny vejcovody pro mimodelozni tehu. Doktoři ted tu bolest s vadi na srůsty, ale me to bolelo už předtím. Gynekolozka jednou vyslovila podezření na endometriozu, ale dal to neresila. Napadají me hrozny věci, např. rakovina střev. Byla jsem na gastru a tam mi po sonu sdělili, že rak.to nebude a ze kolonoskopie je zbytecna. Holky myslíte, že to muže byt endometrioza? Já už fakt nějak nemám silu
Holky, co se vyznáte v endometrioze. Mám citlivější otázku. Může endometrioza způsobit komplikace již těhotné ženě? Myslím tím vypuzení plodu z dělohy?
@Anonymní píše:
Holky, co se vyznáte v endometrioze. Mám citlivější otázku. Může endometrioza způsobit komplikace již těhotné ženě? Myslím tím vypuzení plodu z dělohy?
Endometrioza má vliv na plodnost, že „požírá“ spermie a tím se nedostanou k vajíčku. Těhu spíše pomáhá, protože není menstruace a tím endoska má smůlu.
@Luc12 a když ti odtranili ty vejcovody, tak si tam měla endošku nebo ti nic takového neřekli? To by při operaci určitě zjistili. A ty bolesti máš při ms?
@lucie.edgar Ptala jsem se na to, ale říkali, že to nezkoumali…
@Luc12 páni, to kdyby tam byla, tak by to zjistili určitě. Hele já šla na laparku jen s cystou a probudila se z diagnózou endometriozy 3.stupně a bez vaječníků a vejcovodů. Podle mě je nesmysl, že se na to jakože nezaměřili. Pokud máš podezření, že by to mohla být endoška, tak si zajdi k nějakému jinému gynekologovi a pobavte se o tom. Hlavně buď v klidu a neboj!!!
@Anonymní píše:
myslím si že to není nemožné ale nežko říct
mě příjde že ty doktoři neví ani proč endoška vzniká ani jakýma všema zpusobama neblodnost může působyt…kamardku třeba kvuli endošce pul roku přelečovali hormonama než se pustili do IVF - měla hodně a velká ložiska
Holky, tady anonym ze včerejška
Je to pro mě hodně citlivé. Hodně jsem trpěla tím že třeba v půlce cyklu jsem slabě krvácela. V Období ovulace, menstruace to nebyla. Pořád jsem si říkala co je to. Myslíte, že to může být endometrioza? Takto trpím už několik let.
Zdravím
jsem v situaci, kdy: 1)doma mám 15ti měsíční berušku 2)2.12.2016 jsem podstoupila laparoskopii z důvodu mimoděložního těhotenství (HCG 990, děloha čistá, byla jsem 12DC a o těhotenství jsem nevěděla
) při operaci mi byl odstraněn levý vejcovod 3)materiál byl poslaný na histologii a dnes jsem dostala výsledek:Částka vazivové a tukově vazivové tkáně s okrsky endometrioźy, vykazujícími CD10 pozitivní stroma. Doktorka říkala, že to vypálily.
Na kontrolu jdu až 27.12. a do té doby asi zešílím. V doporučení stojí, že je ke zvážení i péče v centru asistované repordukceb
Je to jako že mám endometriozu nebo ne? Je tu někdo, kdo má mimčo a pak mu diagnostikovali end. a otěhotněl dál?
Díky ![]()
Holky, dneska jsem byla na zákroku hysteroskopie. V děloze odstranili polyp. Myslíte, že by poznali endometriozu, nebo k tomu zase slouží laparoskopie? Moc děkuji
@Girafka já mám endometriozu a otěhotněla jsem po ivf. Většinou doporučují lázně a potom zkoušet přirozeně. Hodně holkám se to tu povedlo. Ivf je poslední možnost…hodně peněz, času a nervů.
Mám diagnostikovanou peritoneální endometriozu v rozsáhlém stádiu s přilehlými vazy. Přesto jsem po diagnostice dvakrát spontálně otěhotněla a porodila:)…Důležité je jestli je druhý vejcovod průchodný. Což vám snadno vyšetří a pokud ano, tak na to nemyslete a začněte si užívat bez ochrany a ono to jednou vyjde…Jen máte menší šanci otěhotnět, ale ne nulovou. Kámoška měla prvního syna bez problémů. Pak dva potraty, přišla o vejcovod a přesto má druhýho kluka…Jen si dejte větší delší časoví úsek před tím než se budete zase snažit o druhé. Protože neotěhotníte hned:)…V IVF je hlavně byznys jako farmacie, ale úspěšnost je jen 25 %.Podle mě by to vždy mělo být o tom, aby tam šli páry, které nemají žádnou šanci na otěhotnění. Ale čím dál tím více tam choděj i holky, které mají průchodné vejcovody a mají diagnostikovanou endometriozu.Ale to podle mě není důvod jít hned na IVF. Druhou stránkou věci je, že ve svém okolí mám dost párů, které jsou z lékařského hlediska v pořádku a přesto už několik let čekají na miminko.Hold i psychika dokáže udělat pěknou paseku:(