Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.12.17 14:46

Endometrióza je zpět! :-(

Ahoj holky, prosím poraďte mi.
Mám 2-leté dítě, které pořád kojím a na jaře jsem prodělala SP v 8. týdnu (proto anonym, nechci aby se o tom vědělo). Od září mě hodně bolí břicho při menstruaci a taky jsem začala krvácet mimo cyklus, proto jsem si zašla ke gynekologovi a verdikt je jasný - několik endometriózních cyst na obou vaječnících. Největší má 5×5,5 cm. Říkal, abych kojila co nejdýl a pak ideálně další těhotenství, což bohužel nehrozí, protože manžel nechce dřív než za 4-5 let. HA nemůžu, protože mám Leidenskou mutaci a k tomu jaterní adenomy.
Vyřadila jsem z jídelníčku veškeré pečivo s lepkem, zůstala mi jen kaše s ovesnými vločkami - jinak lepek vůbec nemám - od září to dodržuju a včera na kontrole opět přibyla další cysta a hrozí mi operace :-( Dále mi doktor řekl, že mám na to, že jsem krátce po ms (8. den cyklu) hodně vysokou sliznici (10 mm). Ale že to zatím nebudeme řešit.
Endo jsem už měla před těhotenstvím a absolvovala jsem několik operací (laparo), po některých jsem byla fakt K. O. a stejně byla během pár měsíců endo zpátky. Hormon. léčbu visanne jsem už taky měla před těhotenstvím a bylo mi z ní neskutečně zle, když pominu hluboké akné po celém těle, tak i špatné jaterní testy, vypadávání vlasů, zvracení, rapidní hubnutí, kdy jsem se dostala na 44 kg! Musela jsem ji pak vysadit a endo se rozjela hned další měsíc. Naštěstí jsem hned poté otěhotněla.

Beru teď vitamin E a hlívu, cvičím hormonální jógu. Nějaké další rady? Fakt nechci pod kudlu!
Děkuju :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6622
5.12.17 15:19
@Anonymní píše:
Mám 2-leté dítě, které pořád kojím a na jaře jsem prodělala SP v 8. týdnu (proto anonym, nechci aby se o tom vědělo). Od září mě hodně bolí břicho při menstruaci a taky jsem začala krvácet mimo cyklus, proto jsem si zašla ke gynekologovi a verdikt je jasný - několik endometriózních cyst na obou vaječnících. Největší má 5×5,5 cm. Říkal, abych kojila co nejdýl a pak ideálně další těhotenství, což bohužel nehrozí, protože manžel nechce dřív než za 4-5 let. HA nemůžu, protože mám Leidenskou mutaci a k tomu jaterní adenomy.
Vyřadila jsem z jídelníčku veškeré pečivo s lepkem, zůstala mi jen kaše s ovesnými vločkami - jinak lepek vůbec nemám - od září to dodržuju a včera na kontrole opět přibyla další cysta a hrozí mi operace :-( Dále mi doktor řekl, že mám na to, že jsem krátce po ms (8. den cyklu) hodně vysokou sliznici (10 mm). Ale že to zatím nebudeme řešit.
Endo jsem už měla před těhotenstvím a absolvovala jsem několik operací (laparo), po některých jsem byla fakt K. O. a stejně byla během pár měsíců endo zpátky. Hormon. léčbu visanne jsem už taky měla před těhotenstvím a bylo mi z ní neskutečně zle, když pominu hluboké akné po celém těle, tak i špatné jaterní testy, vypadávání vlasů, zvracení, rapidní hubnutí, kdy jsem se dostala na 44 kg! Musela jsem ji pak vysadit a endo se rozjela hned další měsíc. Naštěstí jsem hned poté otěhotněla.Beru teď vitamin E a hlívu, cvičím hormonální jógu. Nějaké další rady? Fakt nechci pod kudlu!
Děkuju :srdce: :kytka:

Ahoj, no ty si teda uzivas :? 8o no podle toho co pises je asi nejjednodušší aby manžel prehodnotil sve stanovisko, protože jinak te asi operace nemine. Chápu naprosto, že nechceš pod kudlu, taky jsem byla po laparoskopii úplně k. o. Fakt bych si promluvila s chlapem, jde přece o tve zdraví, ne o to, co chce on… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
5.12.17 15:20
@Anonymní píše:
Endo jsem už měla před těhotenstvím a absolvovala jsem několik operací (laparo), po některých jsem byla fakt K. O. a stejně byla během pár měsíců endo zpátky. Hormon. léčbu visanne jsem už taky měla před těhotenstvím a bylo mi z ní neskutečně zle, když pominu hluboké akné po celém těle, tak i špatné jaterní testy, vypadávání vlasů, zvracení, rapidní hubnutí, kdy jsem se dostala na 44 kg! Musela jsem ji pak vysadit a endo se rozjela hned další měsíc. Naštěstí jsem hned poté otěhotněla.Beru teď vitamin E a hlívu, cvičím hormonální jógu. Nějaké další rady? Fakt nechci pod kudlu!

Taky mám endo. A nekolik laparo za sebou. Jen tento rok 2. četla jsem že máš vyřadit nejen lepek, ale i luštěniny, cukr, laktozu, soju, alkohol. Já to držím a i kdyz jsem na visanne tak před tím cysty byly a teď na kontrole ne. Začala jsem na whole30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
5.12.17 15:23

@lachtanice86 smarja, to už ti toho k jidlu moc nezbývá ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
5.12.17 15:29

@Míšek89 ono se to nezdá. Vše se dá snadno nahradit. Místo normální mouky používám mouku kokosovou nebo mandlovou. Cukr používám minimálně a když tak kokosovy. Alkohol mi nikdy nechutnal. Maso kupuji z domácích chovu a zelenina a ovoce je víceméně neomezená. A třeba místo rýže si dělám rýži kvetakovou. Soja endo podporuje, tu fakt nejim. A jako plus je že mám spoustu energie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.17 15:31

@lachtanice86 Tak laktózu nejím od puberty, protože jsem alergická na mlíko (krom teda kozího, občas si dám kozí sýr). Alkohol vůbec - kvůli játrům a kojení. Sladím medem a sladěnkou, případně datlovým sirupem a kokosovým cukrem. Luštěniny tda jím, pač jsem omezila i kuřecí a krůtí maso, protože jsem se též někde dočetla, že to zhoršuje endo. Sóju nejím a nikdy jsem nejedla. Zkusím teda omezit i mou oblíbenou čočku a fazole.
@Míšek89 Chlap je dost striktní, dítě teď nechce na 100% - prý mnohem raději už nikdy než teď a pokud dítě chci, mám si na to najít jiného chlapa a nebo ho pak dát k adopci a neotravovat ho těhublitím :D (a to říkal vážně, můj manžel na humory není)

• Citovat
  • Upravit
6622
5.12.17 15:53
@Anonymní píše:
@lachtanice86 Tak laktózu nejím od puberty, protože jsem alergická na mlíko (krom teda kozího, občas si dám kozí sýr). Alkohol vůbec - kvůli játrům a kojení. Sladím medem a sladěnkou, případně datlovým sirupem a kokosovým cukrem. Luštěniny tda jím, pač jsem omezila i kuřecí a krůtí maso, protože jsem se též někde dočetla, že to zhoršuje endo. Sóju nejím a nikdy jsem nejedla. Zkusím teda omezit i mou oblíbenou čočku a fazole.
@Míšek89 Chlap je dost striktní, dítě teď nechce na 100% - prý mnohem raději už nikdy než teď a pokud dítě chci, mám si na to najít jiného chlapa a nebo ho pak dát k adopci a neotravovat ho těhublitím :D (a to říkal vážně, můj manžel na humory není)

No nevím co ti na to říct. Nepřišlo by mi to vtipný ani kdyby to říkal ve vtipu teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
5.12.17 15:56

Holky ja teda doufam, že se mi endometrioza nevrátí. Mela jsem klid dokud jsem brala HAK, pak jsem vysadila a začali jsme se snažit o miminko a zacalo to… :? Ted jsem těhotná, tak uvidíme po porodu co se bude dít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
5.12.17 16:00

@Míšek89 já vysadila ha a snažili jsme se. No nevyšlo nám to 5×. A mezitím se endo vrátila. Takže teď visanne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
5.12.17 16:08
@Anonymní píše:

ahoj a kde ti to dělali mě laparku kde odstranili endo cysty a zkoukli jak vypadá děloha atd dělali v Tomayerově nemocnici a nemůžu si stěžovat v pátek zákrok a v neděli už jsem chtěla domů. Byla jsem na tom před 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
5.12.17 16:09

@lachtanice86 to me mocmrzí mrzí :? Ja byla na laparo, pak Visanne půl roku, pak mi nenaskocila ovulace, tak Clostik no a čekáme dvě holčičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.17 16:50

@potvurka89 Fakultní nemocnice v Ostravě :) Zakl.

• Citovat
  • Upravit
19980
5.12.17 17:38

@Míšek89 2 holčičky? To gratuluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
5.12.17 18:34

@lachtanice86 děkuji :) budou to nase zazraky :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
29.12.17 12:50

Holky.. ja nevim.. jsou to ted uz skoro 4 mesice po vysazeni antikoncepce, kterou jsem brala v kuse aby se nesirila endo.. a snazime se o miminko.. nemela me doktorka poslat treba na vysetreni aby se zjistilo, v jakem je endom stadiu?? Nebo na jeji odstraneni? Zacatkem ledna jdu na kontrolu, tak se ji na to vse chci zeptat.. Moc bychom si prali dite :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí