Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Rozumím, kdo by taky byl v klidu, když ve vzduchu visí operace :-/
2,5 roku už je docela dlouho po vysazení
CA 125 ti dělali? Ten bývá u většiny žen s endometriózou zvýšený. Uvidíš ještě, jak bude vypadat ten kompletní profil.
Já jsem například měla dlouho ovulaci hodně pozdě, tak 4-5 dní před menstruací. Takže si podle ultrazvuku taky mysleli, že mám cykly anovulační a ona byla ovulace „jen“ pozdě (pro oplodnění to taky není ok, protože je krátká doba na uhnízdění).
@Štrample obecná já nevím co přesně všechno mi dělali, brali mi čtyři zkumavky krve, bylo tam toho zaškrtaného dost, ale nepamatuji si to. Příští týden jdu na kontrolu, tak uvidím. Dneska jsem koupila ovulační testy, tak zkusím příští cyklus testovat, jestli z toho něco poznám. Trápí mě ty bolesti, bojím se, že to nebude jen tak. Ale uvidím co výsledky hormonálního profilu a co dr. navrhne.. Na operaci se mi nechce, ale zase si říkám než brát hormony, kdyby byly např. neprůchodné vaječníky.
Ahoj holky
.. . Za měsíc jdu na laparo s podezřením na endo. Co tady čtu tak by měl dr vzít krev na test CA 125.
Doktor mi ale nevzal krev a ultrazvuk mi dělal naposled v říjnu kdy jsem tam u něj byla se začátkem s bolestí podbřišku.
Přijde mi to trochu odflakle ![]()
já operace 2016, endo 2.stupně, cysta na vaječníky skoro 5cm. teď cysta zpátky, ca 125 furt stoupá. Asi mě čeka další kuchaní
už toho mám plny zuby. to přece není možný, že neumí vymyslet nic, co by nás toho zbavilo
dítě v brzké době rozhodně neplanuju.
@Anonymní píše:
Ahoj holky.. . Za měsíc jdu na laparo s podezřením na endo. Co tady čtu tak by měl dr vzít krev na test CA 125.
Doktor mi ale nevzal krev a ultrazvuk mi dělal naposled v říjnu kdy jsem tam u něj byla se začátkem s bolestí podbřišku.
Přijde mi to trochu odflakle
tak si krev nechej vzít, z ceho on usoudil, že máš možná endo?
@Anonymní píše:
Ahoj holky.. . Za měsíc jdu na laparo s podezřením na endo. Co tady čtu tak by měl dr vzít krev na test CA 125.
Přijde mi to trochu odflakle
A proč si dr myslí že máš endo?
Od října mě bolí podbrisek a snažíme se o mimi už od léta a nic. V říjnu ultrazvuk a nějaký léky trochu se to zlepšilo ale stále poboliva, tak jsem tam zas došla, dal mi pouze Aulim na bolest ale bolest stále je, tak proto mě žene na laparo aby vyvrátil endo.
Jen jen nechápu proč mi teď nevzal krev a ultrazvuk ![]()
Nejhorší je že břicho břicho bolí dost a na laparo jdu az 17.dubna
Ahoj, dnes jsem byla u obvodaka s bolestmi bricha (vpravo dole), ten me poslal na gyndu a k chirurgovi. Gynekolog mi oznamil, ze mam endometriozu vajecniku, ze bolesti jsou z toho. Chirurg me poslal na sono, tam mi kontroloval bricho jeste jiny Dr. - slepe strevo - byl tam nalez, pry tam nejaky lehky zanet je. Zaver ale je, ze mam endometriozu a boli me bricho mimo MS kvuli endometrioze, ale nezda se mi to. Cetla jsem toho spoustu na netu - priznaky jsou silna a bolestiva menstruace - ja mam MS 3 dny + 2 dny spineni, bolest zadna. Bricho me zacalo bolet asi 3 dny po MS. Mela to nektera podobne - slaba MS a bolesti mimo MS a byla to ta endometrioza?
Ja som mala velmi slabú MS a bolesti 1-2 týždne pred MS, niekedy po MS. Pri laparoskopii mi zistili endometriozu a adenomyozu. 2 mesiace po laparku sa mi podarilo prirodzene otehotnieť. Teraz kojim a bolesti sa zatiaľ nevrátili.
Ahoj holky, máte tu někdo nepříjemné zkušenosti, jako opakované potraty při endometrióze? Tento měsíc mi opět sdělili, že se jedná o zamlklý potrat v 8tt je to druhý zamlklý potrat a jeden spontánní potrat během jednoho roku. Dva doktoři mi řekli, že to s endometriózou nesouvisí, ale já si myslím, že souvisí. Hledám někoho kdo má podobné zkušenosti a taky doufám, že někdo kdo si tím prošel má i zkušenosti s dobrým koncem.
@veveruberu Bola si uz na imunologicke vysetrenie? Ja mam endometriozu, 2× laparoskopiu. Mala som jeden potrat v 8tt a celkovo trvalo 3,5 roku kým sa mi podarilo úspešne otehotnieť. Pri imunologickom vyšetrení mi vyšli zvýšené NK bunky. Dostala som kortikoidy a do 2 mesiacov som otehotnela a dnes mám 8 mesačného syna.
@Kvetinka_kvetinka Jee, to je super, že se vám nakonec povedlo a že to může mít i dobrý konec. K tomu jsem se zatím ještě nedostala, mám za sebou jednu laparoskopii a měla jsem jít teď na druhou, ale nakonec jsem se s doktorem domluvili na otěhotnění a CARu jenže než jsme tam došli, podařilo se nám otěhotnět znovu, jenže minulý týden mi oznámil můj gynekolog, že před týdnem přestalo bít srdíčko a že tedy opět zamklé těhotenství a zítra mě čeká revize, chtějí plod poslat na genetiku.
@veveruberu My sme boli tiež v CARu. Poslali nás na genetiku a imunologiu. Na tej imunologii mi nasadili tie kortikoidy a mali sme o 2 mesiace naplánované IVF. Ibaže na som otehotnela a plod to tentokrat zvládol. Tento mesiac sme sa zacali snažiť o druhe. Hrozne sa bojím, že sa mi endometriozu rychlo vráti a ja nebudem môcť otehotnieť.
@veveruberu Viem ako ti je, neboj nabudúce to určite vyjde! Ale radšej nech ti spravia všetky možné vyšetrenia aby si to už nemusela zažiť. Držím ti prsty!