Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
884
25.6.19 21:00

@Kvetinka_kvetinka nejsme byly, čekáme na výsledky chromozomů. A na tu imunologii posílají jenom z CARu, obvodní gynekolog nemůže poslat na imunologii? To chápu, že máš strach, já byla před rokem na ty laparoskopii, kde my jí odstranili, pak jsem hned otěhotněla jenže ZT a pak přišel strach, že se mi po potratu vrátí a taky že jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.19 21:18

@veveruberu My sme mali výmenný lístok od CARu. Ale možno muze poslat i gynekológ. Bol vystavený na vyšetrenie páru, takže bol i manžel. Boli sme v imunologickom centre, ktoré sa tým zaoberá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dou
1094
27.6.19 05:41

Ahoj holky, tak se pridavam. Dva roky po vysazení ha se snažíme o mimiska a nic. Všechny testy v pořádku, tak jsem vyrazila na laparku. Zjistili mi tuhle mrchu tři srůsty vypálili a jeden poslali na testy. :roll: Zároveň mi kontrolovali průchodnost na podzim jsem měla jeden vaječník mírně zpomalený. No tak takhle mrcha ho už ucpala. Ale nechali mi ho, jelikož je zcela funkční. Genetem jsme prolezli já i chlap a vše ok. Tak jen pro info… Když tam teď přijdu, kolik stojí to všechno na ivf? Nejspíš mě budou stimulovat clostíkem na něj jsem reagovala perfektně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dou
1094
27.6.19 05:48

Milá anonymní, jo dokud nesla na laparoskopii tak jsem ani netusila, že něco takového bych mohla mít. Ultrazvuk cisty, nic vidět nebylo. Při laparce 4 nálezy. Jinak já mám ms nepravidelně od vysazení HA. Poslední půl rok mi přišla slabší, rozhodně min než když jsem brala HA. Jinak mám anovulacni cykly, ms jsem dostávala jen díky sliznici cca po 38 dnech. Žádných extra bolesti nebo tak jsem si nevšimla :(. Tak mě to dost i překvapilo když jsem to zjistila.

@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem byla u obvodaka s bolestmi bricha (vpravo dole), ten me poslal na gyndu a k chirurgovi. Gynekolog mi oznamil, ze mam endometriozu vajecniku, ze bolesti jsou z toho. Chirurg me poslal na sono, tam mi kontroloval bricho jeste jiny Dr. - slepe strevo - byl tam nalez, pry tam nejaky lehky zanet je. Zaver ale je, ze mam endometriozu a boli me bricho mimo MS kvuli endometrioze, ale nezda se mi to. Cetla jsem toho spoustu na netu - priznaky jsou silna a bolestiva menstruace - ja mam MS 3 dny + 2 dny spineni, bolest zadna. Bricho me zacalo bolet asi 3 dny po MS. Mela to nektera podobne - slaba MS a bolesti mimo MS a byla to ta endometrioza?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dou
1094
27.6.19 05:56

@ilak ahoj, já ti taky odpovím mám trochu defekt se o tom teď bavit. Jsem cerstve po laparce a pomalu ani spár nemůžu :). Mě ENDO zjistili až po laparoskopii, na ultz. Nic vidět nebylo. A dva roky po vysazení ha jsem měla nonstop anovulacni cykly, sice clostík u mě perfektně fungoval vajíčka na obou vaječnících ale neoplodnil se ani jedno.. takže čekám na vyndání stehů a hurá na ivf. Nic jiného bych řekla mi nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dou
1094
27.6.19 06:00

@Štrample obecná
Ahoj nevím jestli jsi aktivní ještě, ale také mám nízký estrogen. Tak neboj sama nejsi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.7.19 20:49

Endometrióza a otěhotnění

Ahoj, chci se zeptat. V říjnu 2018 mi byla na laparoskopii diagnostikovaná endo. Znáte to, buď hormony nebo těhotenství. Dali mi na otěhotnění rok. Co si budem, takové ultimátum není nic moc, navíc když je mi 21. Rozhodli jsme se s manželem, že se začneme snažit, protože hormony jsem nikdy nesnášela dobře a měla jsem strach, že bych po nich už otěhotnět nemusela. Teď se bez pomoci hormonů a čehokoliv snažíme půl roku a nic. Tak jsem se chtěla zeptat, kdy je na čase začít třeba něco řešit, jako vyšetření na průchodnost vaječníků, inseminace a tak dále… Samozřejmě užívám nějaké vitamíny, piju bylinné čaje, pořídila jsem si i minerály a teď mě čekají akupresurní masáže. Ale kdy zajít k lékaři a nechat si takhle hodně pomoct. Děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.7.19 20:57

@L_Bouda Si mladá, tak si myslím, že až po roku. Ja som túto otázku položila môjmu gynekologovi pred 3 dňami. On mi povedal, že sa mám ozvať az po pol roku. Ale mne je 35 rokov. Skús sa pozrieť i na prírodné preparáty na endometriozu: https://www.otehotnet.cz/…-ni-bojovat/
Ja mám za sebou už dve laparoskopie a mám 1 dite. Teraz by sme chceli druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
19.7.19 21:05

@L_Bouda si mladá, klidně až po roce. Ale bacha na určité bylinky. Některé endo dost zhoršují. Třeba kontryhel nebo jetel. A moje vlastní zkušenost je že hormony mi pomohly a po vysazení jsem přirozeně otěhotnela do 3cyklu. Jo a endo mám od 20, teď mi 33. Mám za sebou 4laparo, 1 punkci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.7.19 21:12

@Kvetinka_kvetinka Děkuji, samozřejmě vím, že jsem mladá ale straší mě fakt, že je to pořád horší, s každým cyklem ložiska přibývají. Za normálnch okolností, být zdravá tak to vůbec neřeším. Na stránky určitě kouknu, děkuji

Děkuji za rady, @lachtanice86, jsem ráda, že ti hormony zabrali, na mě čeká clostík i když se mi do něj zatím moc nechce.. Tak uvidíme, ještě si dáváme čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
19.7.19 21:14

@L_Bouda clostik jsem neměla. Měla jsem ha bez ms a vissane. Vissane jsem špatně snášela ale zabralo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.7.19 21:21

@lachtanice86 Ten právě nechci. I mi ho gynekolog nedoporučoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
19.7.19 21:24

@L_Bouda tak záleží jaký máš stupeň endo já 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.7.19 21:34

@lachtanice86 Já mám 2, on mi řekl, že mi ho klidně napíše, ale že ho většina žen špatně snáší a já jsem nemohla mít ani antikoncepci.. Takže ho ani nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
19.7.19 22:12

@L_Bouda ahoj, já otěhotněla přirozeně rok po operaci, kdy mi endo diagnostikovali..mám 1.st a adenomyozu k tomu. po operaci mi řekli, že už děti mít přirozeně nebudu (už jsem měla doma 3leté dítko). takže asi tak ty jejich soudy :D jinak teď mám 16m po po porodu, nekojila jsem a jsem na alterně, zatím je mi ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí