Endometrióza

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
194
9.6.16 15:47

Ahoj holky, zajímavé názory, já to alternativně řešila pět let ewolla a teď se chystám na IVF, mám jen půlku vaječníku a neprůchodný vejcovod. Obecně se také doporučuje vyřešit vztahy s maminkou atp. Antikoncepci jsem brala 6 let v kuse a po vysazení vše ok, problém začal po očkování proti rakovině děložního čípku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.6.16 16:56

@Suesan Ahoj to pujdeme na IVF stejne cca :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
9.6.16 17:58

@Lentilanek já mám dlouhý protokol a za sebou 7 injekci decapeptylu..jsem v CAR v Plzni na Smetánce a ty? Držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
9.6.16 19:49

@Ewolla tak abych teda odpovedela presne na ty tvoje otazky tak:
1.je mi 28
2.antikoncepce uz v mladi na upravu cyklu 15-21 let
3.pracuji v pomeru tak 50-50, ale jsem nejcasteji v praci sama
4.s manzelem jsem skoro 12 let, 5 let svoji..stastna jsem ale je pravda ze jsem se chvilema ve vztahu hledala..mysleno jestli je to to, co chci.
5.po prvni operaci a doporuceni otehotnet jsme se prave vzali, ale ja casem zjistila ze dite mit vlastne jeste nechci..bylo mi/nam 23 let. Tehdy jsem zacala dost premyslet o tom jestli jsem v zivote stastna a tak vubec..
6.usilovne..od te prvni operace jsem si nechala narust dlouhy vlasy..zhubla 25 kilo, zacala se o sebe jako o zenu vubec tak jako vic zajimat, zmenila jsem mysleni, jidelnicek, zacala cvicit jogu, precetla nespocet publikaci o alternativnich smerech a sla porad hloubs..psychosomatika, kineziologie, metoda RUS, homeopatie, autopatie, TCM, akupunktura..verila ze to je ten spravnej smer..nicmene nutno podotknout ze sem mela silnej odpor k jakymkoli lekum..rekla s si ze sem si to vytvorila sama a ze se toho taky sama zbavim..bylo vysilujici vedet co vsechno pro to delas, co vsechno si zmenila a vysledek nejistej..zadnej..tim jsem vlastne odpovedela na otazku cislo 7. a 8. Ja zadny leky nebrala pet let..kdyz mi doktor neco napsal hodila sem to do skrine a myslela si svy :) i ted je pro me tezky byt tam kde jsem mohla byt uz treba daleko driv..na druhou stranu..vim ze jsem uz zkusila vsechno co bylo v mych silach ohledne prirozeny cesty k mimcu..a abych to shrnula..pro me byl velkej boj vztah s mamcou, priznat si co vlastne chci od vztahu a co se tyce leku tak u me to rozjelo to ockovani proti rakovine delozniho cipku-moje znama to ma uplne stejne..takze kdyz jsme u tech otazek damy… Ja bych se rada zeptala ktera z vas je ockovana tou vakcinou? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
9.6.16 21:31

@Suesan no ja jsem v CAR Motol od listopadu 2015…4neuspesne IUI.
Brala jsem jen vzdy ovitrelle na prasknuti foliku a potom utrogestan…ted az to dostanu cekam na prvni IVF…jinak tedy obdivuji jak jsi se zakousla do te zenske stranky a za tech 25opravdu smekam :palec: :palec:
Ja si myslim ze jsem endosce dost pridala po psychicke strance nevim no leky (hormony jsem nechtela) s manzelem jsme odjeli do recka na dovolenou taky to nepomohlo uz vca pul roku pres laparosopii jsme zacali chodit do posilovny platila jsem si trenerku..upravila jidela - fakt je ze jsem se dostala na pro me krasnych 74 (pred dovcou) zprvnila jsem se citila jsem se sice dost unavena (3v tydnu od 20:00 do 22:00 cviko) ale myslim ze jsem byla ve sve nejlepsi kondici - mimi nic…bohuzel stres a leceni smutku slatkym plus absence cviceni (tyden MS, pak IUI- setrila jsem se, a 14 dni co jsem brala utrogestan mi bylo vselijak deprese prvni 2 mesice…obrovsky chute na VSECHNO, ) no tak po pul toce jsem na 80.
Ted se citim dost naopak tlusta nestastna :) a hlavne ted ten utrogestan mam brat 4 kulicky misto 2 co jsem brala pri IUI (diky kontryhelu mam ted sliznici 15,5 mm ) - bojim se ze jsem super podporila endometriozu!…takze asi tak..a ted si rikam jak pak to IVF muze vyjit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
9.6.16 21:58

@Suesan i já se nechala očkovat proti rakovině děložního čípku ale to mě nenapadlo že by to mohlo souviset s endometriozou. Já brala antikoncepci 9 let ale vždy silene bolesti při menzes takže endoska tam byla asi i před očkováním ale to člověk nemůže vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
9.6.16 22:23

@Lentilanek vis ja tenkrat poprve nechtela zhubnout ale chtela bejt zdrava..dala sem si hodnekrat detox a slo to dolu opravdu rychle, byla sem na sebe fakt prisna..ale jak rikam, v hlave bylo prepnuto ze sundavani kil na procisteni tela. Preju hodne stesti pri tom IVF.. :hug: :srdce: driv nebo pozdeji se zadari nam vsem..jak ja rada rikavam „nakonec vzdycky vsechno dobre dopadne..a jestli ne,..tak to jeste neni konec“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
9.6.16 22:43

@Misanson dekuju za odpoved :) no ona bolestiva MS v mladi jeste nemusi nutne znamenat endometriozu ;) ono je to tezky..doktori udajne nevi z ceho to je, casto slychavas rozdilny nazory..od dedicnosti pres imunitu a civilizacni chorobu…ale muj osobni nazor je trochu jinde. Je hrozne jednoduchy to davat za vinu „čemusi“ protoze tak mi „to rikal doktor“ hlavne je to vlastne zadna odpoved pacientovi a i pres to se to bere jakoze uspokojiva odpoved…„doktori tvrdi ze…ze nevi“. V opacnym pripade chteji mit pani lekari a farma. prumysl vsechno podlozeny a dokazany jinak se to zavrhne jakoze podvod a šamanstvi a placebo efekt a ja nevim co jeste. Ale kdyz se z nicehoznic objevi neco jako endometrioza a uplne nahodou to zpusobuje neplodnost, ktery uplne nahodou pribyva a ktera se uplne nahodou v CAR centrech splha na vesmirny castky ktery dostavaj jak od samotnyho neplodnyho paru tak od pojistoven..tak to vsem pripada uplne ok a nikdo se nedivi…nerikam ze si za to nemuzem tak trochu sami diky tomu jak se ted zije, ale stejne tak si myslim ze antikoncepce a to ockovani zajisti v CAR centrech a na jinejch pracovistich spoustu neplodny klientely…a obavam se ze to byl zamer. Ciste jen muj osobni nazor :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
10.6.16 05:42

@Suesan já plně souhlasím ockovat jsem se nachtela mě to poprvé gynekolog nabízel cca možná ve 20…to už jsem měla dost partneru ( bouřlivé mládí ) a po tom co mi řekl že cím víc partneru tím ta ucinost klesa…a ještě cena tuším že 15 tis…
Masakr byl kdyz cca před 2 roky kolega z práce zvažoval jestli dát očkovat dceru (13 nebo 14 let ) že to hradí pojištovna jen v tehlech letech 8o řekla jsem si cože??…no tě pic
Kamarád studoval karlovku - medicinské stroje…procházeli kolečka po všech oborech..na gynekologii měl přednášku o antikoncepci…a tam bylo jasne zdurazneno, že ta antikoncepce jak je dělaná ted je mac na 10 let víc by jí žena nemela brát a že nikdo nezná pusobení antikoncepce v dlouhodobém měřítku…Já věřím tomu že to urcitě podíl mít bude ne-li hlavní příčina.

Štve mě jak všude čtu jak ŽENY odkládají tehu…popravdě řečeno znala jsem jen jedu kamarádku když jsem ji v 25 říkala že už bych chtěla mimi tak na mě koukala…mimochodem ted už má 2 a je stejne stará…kdo bere v potaz to, že kolikrát nechtějí muži a nebo, že se nedaří a řešení se táhne X let :cert: každej že ženy odkládají tehu…tvl jak kdybych si mohla vybrat :zed: to mě rozpaluje do běla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
10.6.16 06:30

@Lentilanek mas pravdu s tim odkladanim tehu se dnes tak trochu pocita, proste je ta doba takova. A taky souhlasim i s tema chlapama. Muj pripad to teda neni, ale znam dost muzskejch co to diky jejich „ted se necitim na deti“ pak jejich partnerky odlozily na neurcito. Ale tezko soudit, koneckoncu kazdej na to ma pravo se rozhodnout, i ta zenska jestli bude donekonecna cekat na toho chlapa ;) antikoncepce se holkam dava v dost nizkym veku-logicky aby „dite“ nemelo dite, ted to pojisti jeste tim ockovamim a dilo zkazy dokonano. Hormonalni system u zen je tak neco neuveritelne provazanyho a krehkyho ze jen blazen by si myslel ze zasahnout do nej takhle razantne nebude mit zadnej dopad. Prece jen o endometrioze rikaj ze je to „zmatena“ sliznice a proto se objevuje jinde nez ma… Videlas nekdy „ciganku“ s endometriozou? Ja teda ne a duvod? Zijou prece ve stejny dobe…jen holky neberou antikoncepci a ockovani stoji dost penez, ktery je jim lito dat zrovna za tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.6.16 17:34

@lucky one taky jsem brala Synarel 8 měsíců a ty návaly byla pecka. Nosila jsem v zimě u sebe vějíř a ovívala se jak kdyby bylo 40 stupňů. Jedna lahvička stojí bez receptu 3500 a já potřebovala 2 na měsíc. Je to přes pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
12.6.16 09:51

Ano, pojišťovna to hradila plně, ale ne všichni lékaři to kvůli limitům byli ochotni předepisovat. zaujala mě poznámka Suesan, že je dobré si vyřešit vztahy s matkou. já s tou svojí zápasim o „nezávislost“ celý život a ani bych se nedivila, pokud by v tom psychosomatika našla souvislost. naopak očkování proti PV s tím podle mě souvislost nemá, ale zas nejsem vševěd, třeba za 20 let se přijde se souvislostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
12.6.16 10:28

@lucky one stejny problem jsem resila s moji mamkou. Celkove tak porad o me chtela vsechno vedet, s kym jsem a kde, lezla mi do veci-upozornuju ze je mi 28 a jsem uplne normalni zenska s manzelem…bylo to narocny ;) na vztah s matkou se me vzdycky ptali hned kdyz jsem byla u nejakeho lecitele :) tezko rict. Bude tam vice faktoru ale je prima kdyz vidim ze se holky snazi zjistit o tom neco vic a nespokoji se jen s doktorskym „my nevime z ceho to je a to uz mate na porad“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.6.16 22:37

@Suesan Jestli vztahy s mamou mají nějaku souvislost, tak se ani nedivím že endošku mam. S mámou mám bohužel hrozný vztah…ve 14 jsem odešla k babičce to pro me byla vlastně mamka…
No hold i kdyby člověk sebvíc chtěl jsou veci které nezmění lidi k rozumu nepřivede…jak jsem se vdala tak jsem si to sice v sobě vyřešila ale nekdy tak jiskra nadějě je…
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
14.6.16 16:37

@Suesan holky je to nesmysl. Ja brala HA asi 3 roky. Ockovana nejsem a mam endošku. Ja nevim, podle me to muže byt i stresem, stravou, životním stylem… Ja ji neměla. A až po 1. Dítěti asi 4 roky po porodu jsdm začala pociťovat jistou změnu. Silna Menses, šli te me cucky srážení krve, velké bolesti… No a v ty době jsme Se začali snažit o druhé. Neslo to prez 3 roky. Řešili jsme to uz po roce. Všechna vysetreni OK. Pak ale cosi na Utz na vaječníku… Velké bolesti, teploty… Vysoké onkomarkery. 8o laparo prosinec 2014. Potvrzena endo. 2 mesice jsme čekali, pak hned přechod s decapeptylem. Hrůza!!! Psychika v prdeli. Pak hned stimulace s Ivf. Nevydarene… :( pak mi zas nutili přechod kvůli chystám které byly porad dokola ba levém vaj. Odmítla jsem, tsk teda antiko. Bez pauzy na 3 m. Nevydržela jsem. Druhé platícko uz letělo do koše. Vše kvůli psychice. Ty všechny hormony me ničily. :nevim: to byl srpen. No a v říjnu najednou sok- dvě čárky na testu. V ten den jsem si měla jit do Iscare pro stimulacni injekce. Za tyden mam termin :srdce: a uz ted se bojím co bude po porodu s endoskou. Všichni říkají, ze proste musíme brat antiko navždy, ale ja se s tim nesmirim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí