Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lucie.edgar píše:
Včera jsem byla na kontroleEndometrická cysta
je to zase zpět
. Mám to na střevech, takže operace je u mě možná pouze jen v nutnosti a byla jsem upozorněná, že pokud k tomu dojde, tak budu muset mít hooodně dobrého operatéra aby nedošlo k nějakému porušení střev
no hrozný. Musám doufat, že se to nebude zhoršovat. Musím chodit na kontroly po půl roce a příště mi nasadí nějaké hormony. Uvidíme. Všem držím palečky, aby se té potvory zbavili.
To je mi moc líto. já tu endosku mám taky u stev prý to střevo mám úplně pritáhlé k děloze taky mi doktor řekl že potrebuju velice náročnou operací ale právě že hrozí protržení střev a zánět břicha že mi doporučil rychle otěhotnět coz se s endomrchou moc nedá tak jdu v úterý na první konzultaci ivf
ale endoska vidět jakoby nejde ale mě ju doktor nahmata při vyšetření a i na ultrazvuku ukázal bilou mapku při v vnitřním ultrazvuku.
@lucie.edgar píše:
je to zase zpět
. Mám to na střevech, takže operace je u mě možná pouze jen v nutnosti a byla jsem upozorněná, že pokud k tomu dojde, tak budu muset mít hooodně dobrého operatéra aby nedošlo k nějakému porušení střev
no hrozný. Musám doufat, že se to nebude zhoršovat. Musím chodit na kontroly po půl roce a příště mi nasadí nějaké hormony. Uvidíme. Všem držím palečky, aby se té potvory zbavili.
To je mi moc líto. já tu endosku mám taky u stev prý to střevo mám úplně pritáhlé k děloze taky mi doktor řekl že potrebuju velice náročnou operací ale právě že hrozí protržení střev a zánět břicha že mi doporučil rychle otěhotnět coz se s endomrchou moc nedá tak jdu v úterý na první konzultaci ivf
ale endoska vidět jakoby nejde ale mě ju doktor nahmata při vyšetření a i na ultrazvuku ukázal bilou mapku při v vnitřním ultrazvuku.
@lucie.edgar píše:
je to zase zpět
@lucie.edgar píše:
je to zase zpět
@lucie.edgar píše:
je to zase zpět
@Mallorka Mě ji zjistili na operaci náhodou. Mám 3.stupeň. Chodím na ultrazvuk a tam mi řekla, že ji mám znovu.
Já jsem po laparu chodila do poradny pro neplodné. Prošla jsem si umělým přechodem, stimulací a ivf. Na první pokus to vyšlo a máme už ročního Kubíčka. Bohužel se znovu endoška objevila. Právě proto mi příště nasadí nějaké hormony aby se to nějak pozastavilo hormonama. Nejraději bych si nechala ten druhý vaječník odstranit ať mám od té endošky pokoj. Nevím, sice bych musela brát do konce života nějaké hormony, ale měla bych od ní pokoj, tak nevím. Stále rozmýšlím ![]()
@lucie.edgar To mě moc mrzí
. Já mám také endometrickou cystu na vaječníku
. Bolí Tě to? Mě to totiž při MS fakt hodně bolelo. Teď beru Visanne, jak už jsem psala výše.
Řekli Ti nějakou prognózu? Moje doktorka to raději nechce operovat (ani mně se do další laparky nechce) a slibuje si výsledky od Visanne, že by se cysta mohla zmenšit a vysušit, ale já tomu asi moc nerozumím. Zároveň mi řekla, že tahle cysta sama od sebe nezmizí…
Co řekli Tobě? Že se s léky zmenší a přestane být aktivní? Trochu se bojím, aby se to po léčbě neobnovilo
.
Lucie, moc mě mrzí, že se ta sviňucha zas objevila. kam s tím chodíte, děvčata? já jsem se nakonec dostala do Motola k dr. Charvátovi, který je podle mě velmi kompetentní a příjemný. říkal, že si přizve k operaci dobrého chirurga, kdyby bylo nutné říznout do střev. nakonec nebylo. s Motolem má ale velmi dobré zkušenosti i moje známá, které odstraňovali nádor z malé pánve prorostlý všude možně. nic jí neporušili a zvládli to.
@Misanson Druhé mimčo už neřešíme. Nechci říct, že by jsme se tomu bránily, ale je to hodně peněz pokud by to bylo zase ivf a moje těhotenství bylo hrozné. Celé jsem ho od začátku do konce šíleně prozvracela
takže závidím všem co měli a mají krsáné těhotenství.
@Veverka X Dřív jsem měla šílené až brutální bolesti při MS. Od té doby co jsem prošla laparem, hormony a těhu, tak je to o milion procent lepší. Nemusím se svíjet v bolestech na zemi, nemusím brát žádné prášky na bolest bez kterých jsem se dřív nemohla absolutně obejít. Moje diagnoza je endometrioza 3.stupně. Rozsáhlá v břiští dutině a střevech. Co se dalo odstranit, tak mi při laparce udělali s tím, že mi vzali jeden vaječník a vejcovod. Operaci mi zatím nedoporučuje skrz veliké riziko. Taky mi říkala, že sama nezmizí. Prasknout může jen klasická cysta. Pro mě je hlavní to, abych neměla měsíčky. Potom endoška slábne a slábne až může vymizet. Proto se doporučuje těhu, protože jsi dlouho bez MS. Mě se bohužel opět po těhu rozjela ![]()
@lucky one Já chodím ke své gynekolžce, ale ta je výborná a dřív dělala operatérku v nemocnici, teď si udělala soukromou praxy.Ty máš tuhle operaci zasebou? Endometriozu na střevech?
Holky jinak díky a všem vám hrozně moc držím palce, aby jste se jí zbavily. Je to hrozný. Jsem ráda, že mám chlapečka, protože mu nehrozí tahle nemoc. Kdybych měla holčičku, tak je prý hodně velká pravděpodobnost, že to bude mít taky.
Synarel mi ložisko na rektovaginálním septu potlačil tak, že do něj nebylo nutno řezat. ale bála jsem se fest.
@lucie.edgar píše:
@Misanson Druhé mimčo už neřešíme. Nechci říct, že by jsme se tomu bránily, ale je to hodně peněz pokud by to bylo zase ivf a moje těhotenství bylo hrozné. Celé jsem ho od začátku do konce šíleně prozvracelatakže závidím všem co měli a mají krsáné těhotenství.
a muzu se zeptat kolik vas to stalo celkove to IVF? ja se jdu zitra na prvni konzultaci a strasne se bojim kolik to bude stat a jeste se k tomu pritel nestavi moc dobre protoze to neuznava ale ja jinak do jineho stavu neprijdu. a ted jeste ty penize kdyz clovek vydelava 10 tisic. ale bud rada aspon za to jedno mimco taky bych se ho chtela dockat.