Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ještě pro doplnění - zajímala by mě rekonvalescence za předpokladu, že budou vypalovat endometriózu a brát jeden vaječník ![]()
Ahojky, uz si to pamatuji matně, ale par dnu kdy te propusti domu, budes chodit shrbená a bolavá, ale myslim ze za dva tydny jsem sla pomahat muzi a tatkovi malovat pokoje na nas novy dum. Necitila jsem se uplne fit ale po druhem dnu uz to bylo k nepoznani ![]()
Drzim pesti
at vse dopadne jen nejlip!!! ![]()
Pokud je to laparoskopie, tak si myslím, že o bude v pohodě, horší by to asi bylo s řezem. Jizvy budeš mít v kalhotkách, pokud nesíš plavky a myslím, že rekonvalescence u moře je super. Co se posilování týká, to nevím, já bych to nijak nepřeháněla.
Ahoj holky, chci se zeptat jakou mate zkušenost s recidivou endimetriozy? Jsem 3 měsíce po operaci kde mi nasly ložiska endometriozy a už zase me bolí podbřišek jako před operaci
Vracelo se Vám to? A po jaké době? Dekuju
@saba-1 Ahojky, nevím po jak dlouhé době se vrací, ale mám po operaci od ledna a taky mám pocit, jakoby ta svině znovu rostla
. Jaký jsi měla stupeň endošky?
Ahoj mě se to taky vrací ja myslim ze kazdyma mesickama neco..ja mela ve 23 operaci a ve 25 jsem rodila a total vsude srusty..a ted budou malemu dva a uz to zas citim
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, v blízké době mě čeká laparka z důvodu podezření na endometriózu (všechna ostatní vyšetření dopadla negativně) a mám následující dotaz - jak je to co se týče rekonvalescence, jak dlouho trvá než může člověk cvičit, posilovat…případně za jak dlouho se může s jizvou na slunce, do moře a tak - na operaci půjdu hypoteticky někdy na začátku března, dovolená je zaplacená na termín od 17. dubna - prosím o vaše OSOBNÍ zkušenosti jak to bylo s rekonvalescencí a za jak dlouho jste mohly normálně vše dělat, jet na dovolenou apod. Moc děkuji![]()
![]()
myslím ze do mesíce budes uplne uz fit ze muzes víc namáhat..:)
Ahoj, 20let trpím na edometriózu, nesnáším ji, mám silné bolesti, takové, že nosím u sebe injekce od bolesti, pohotovost atd., ale to je jiná. Jen mě strašně překvapuje, že ti doktor endometriozu potvrdil při ultrazvuku
vždy stoprocentně se pozná až při laparoskopii. Neházela bych flintu do žita, může to být i jiný útvar. Nebo ti to už potvrdili?
Od 15ti jsem měla prognózu, že nebudu mít děti, mám 2 krásné sice zlobivé holky, ale mám je ![]()
@Susen35 No, mě zase překvapilo, když mi ji potvrdili z krve. JSou nějaké hodnoty, které se zvedají při endometrioze. A na UZ teď doktorka viděla ložiska taky, odsála my cysty a bylo to tak, kdo ví jak to je. Taky jsem dřív předpokládala, že to jde jen laparoskopicky…doktorka třeba viděla ložiska ve stěně dělohy…
@Pady2 tak to už jsi musela mít asi veliká ložiska, když šly vidět na utza z krve tak to je už mazec, to jsem ani netušila
Schválně se na to zeptám svého gynekologa, samotnou mě to zajímá
![]()
Holky, ty, co míváte taky takové strašné bolesti, jak to snášíte? Já už to nedávám
.Do toho mám ještě strašně bolestivou ovulaci. Teď jsem bez ničeho, takže ji každý měsíc trpím jak kůň
![]()
víc jak polovinu měsíce jsem v bolestech.Co tohle je za život, zrovna dnes mi je zle, tak jsem i psychicky na tom blbě
@Susen35 Mě teď blokovali před IVF tak dobrý, taky mi pomohla akupunktura. Bolesti jsem mívala šílené, křeče v kleče, i jsem bulela, než zabral prášek. Já nemám prášky ráda, ale toto je výjimka. NO, ale jinak jsem bolesti nemívala, jen tak 4 dny s MS a nevolnosti a průjem, ale pak dobrý. DOktorka se divila, prý při takovém nálezu by čekala častější bolesti…snad Ti to zase brzy povolí…
@Pady2 jo z krve to jde poznat jen někdy, mně ji taky brali - měla jsem minimální hodnoty- tedy že bych jí neměla mít, poslali mě na laparo a mám endo 2.stupně… takže prostě nejjistější je laparoskopie ![]()
Ahoj holky
, jsem tady nováček, tak snad mě mezi sebe přijmete. Rok a půl se s přítelem snažíme o mimčo, hormon.prof.vpořádku, spermio taky, ovulka probíhá. Včera jsem podstoupila profuky laparkou a zjistili mi 5 x1,5centimetrových ložisek endometriózy v podbřišnici. Všechny ostatní orgány včetně vejcovodů a vaječníků jsou vpořadku.
dost mě to polekalo. Dr.sice říkala, že je to malé a ani se to neodstraňovalo. Nemáte některá zkušenost s otěhotněním s tou mrchou endo? Děkuji za jakoukoli radu a povzbuzující příběhy. Mám 24 roků ![]()
@Janczik píše:
Ahoj holky, jsem tady nováček, tak snad mě mezi sebe přijmete. Rok a půl se s přítelem snažíme o mimčo, hormon.prof.vpořádku, spermio taky, ovulka probíhá. Včera jsem podstoupila profuky laparkou a zjistili mi 5 x1,5centimetrových ložisek endometriózy v podbřišnici. Všechny ostatní orgány včetně vejcovodů a vaječníků jsou vpořadku.
dost mě to polekalo. Dr.sice říkala, že je to malé a ani se to neodstraňovalo. Nemáte některá zkušenost s otěhotněním s tou mrchou endo? Děkuji za jakoukoli radu a povzbuzující příběhy. Mám 24 roků
Povzbudím tě:-). s endometriozou otěhotnění naprosto nečekaně hned první cyklus po vysazení HA. A to jsem měla ještě i jiné problémy než endometriozu. Pokud nemáš ložiska vaječníky, vejcovod, apod…tak si myslím, že to bude ok.teda přeju, ať je to ok. jo a těhotenstvím/porodem mi endometrio zmizela úplně.
Dobrý den, v blízké době mě čeká laparka z důvodu podezření na endometriózu (všechna ostatní vyšetření dopadla negativně) a mám následující dotaz - jak je to co se týče rekonvalescence, jak dlouho trvá než může člověk cvičit, posilovat…případně za jak dlouho se může s jizvou na slunce, do moře a tak - na operaci půjdu hypoteticky někdy na začátku března, dovolená je zaplacená na termín od 17. dubna - prosím o vaše OSOBNÍ zkušenosti jak to bylo s rekonvalescencí a za jak dlouho jste mohly normálně vše dělat, jet na dovolenou apod. Moc děkuji