Endometrióza - laparoskopie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.2.15 22:29

Dobrý den, v blízké době mě čeká laparka z důvodu podezření na endometriózu (všechna ostatní vyšetření dopadla negativně) a mám následující dotaz - jak je to co se týče rekonvalescence, jak dlouho trvá než může člověk cvičit, posilovat…případně za jak dlouho se může s jizvou na slunce, do moře a tak - na operaci půjdu hypoteticky někdy na začátku března, dovolená je zaplacená na termín od 17. dubna - prosím o vaše OSOBNÍ zkušenosti jak to bylo s rekonvalescencí a za jak dlouho jste mohly normálně vše dělat, jet na dovolenou apod. Moc děkuji :kytka: :dance: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.15 22:31

Ještě pro doplnění - zajímala by mě rekonvalescence za předpokladu, že budou vypalovat endometriózu a brát jeden vaječník :?

• Citovat
  • Upravit
4099
3.2.15 22:47

Ahojky, uz si to pamatuji matně, ale par dnu kdy te propusti domu, budes chodit shrbená a bolavá, ale myslim ze za dva tydny jsem sla pomahat muzi a tatkovi malovat pokoje na nas novy dum. Necitila jsem se uplne fit ale po druhem dnu uz to bylo k nepoznani :lol:
Drzim pesti :hug: at vse dopadne jen nejlip!!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
4.2.15 08:12

Pokud je to laparoskopie, tak si myslím, že o bude v pohodě, horší by to asi bylo s řezem. Jizvy budeš mít v kalhotkách, pokud nesíš plavky a myslím, že rekonvalescence u moře je super. Co se posilování týká, to nevím, já bych to nijak nepřeháněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
14.4.15 17:42

Ahoj holky, chci se zeptat jakou mate zkušenost s recidivou endimetriozy? Jsem 3 měsíce po operaci kde mi nasly ložiska endometriozy a už zase me bolí podbřišek jako před operaci :zed: Vracelo se Vám to? A po jaké době? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
14.4.15 18:09

@saba-1 Ahojky, nevím po jak dlouhé době se vrací, ale mám po operaci od ledna a taky mám pocit, jakoby ta svině znovu rostla :nevim:. Jaký jsi měla stupeň endošky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
14.4.15 22:12

Ahoj mě se to taky vrací ja myslim ze kazdyma mesickama neco..ja mela ve 23 operaci a ve 25 jsem rodila a total vsude srusty..a ted budou malemu dva a uz to zas citim :x :x :x :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
14.4.15 22:14
@Anonymní píše:
Dobrý den, v blízké době mě čeká laparka z důvodu podezření na endometriózu (všechna ostatní vyšetření dopadla negativně) a mám následující dotaz - jak je to co se týče rekonvalescence, jak dlouho trvá než může člověk cvičit, posilovat…případně za jak dlouho se může s jizvou na slunce, do moře a tak - na operaci půjdu hypoteticky někdy na začátku března, dovolená je zaplacená na termín od 17. dubna - prosím o vaše OSOBNÍ zkušenosti jak to bylo s rekonvalescencí a za jak dlouho jste mohly normálně vše dělat, jet na dovolenou apod. Moc děkuji :kytka: :dance: :palec:

myslím ze do mesíce budes uplne uz fit ze muzes víc namáhat..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
17.4.15 11:11

Ahoj, 20let trpím na edometriózu, nesnáším ji, mám silné bolesti, takové, že nosím u sebe injekce od bolesti, pohotovost atd., ale to je jiná. Jen mě strašně překvapuje, že ti doktor endometriozu potvrdil při ultrazvuku :think: vždy stoprocentně se pozná až při laparoskopii. Neházela bych flintu do žita, může to být i jiný útvar. Nebo ti to už potvrdili?
Od 15ti jsem měla prognózu, že nebudu mít děti, mám 2 krásné sice zlobivé holky, ale mám je :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
17.4.15 11:27

@Susen35 No, mě zase překvapilo, když mi ji potvrdili z krve. JSou nějaké hodnoty, které se zvedají při endometrioze. A na UZ teď doktorka viděla ložiska taky, odsála my cysty a bylo to tak, kdo ví jak to je. Taky jsem dřív předpokládala, že to jde jen laparoskopicky…doktorka třeba viděla ložiska ve stěně dělohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
17.4.15 14:18
@Pady2 tak to už jsi musela mít asi veliká ložiska, když šly vidět na utz 8o a z krve tak to je už mazec, to jsem ani netušila :think: Schválně se na to zeptám svého gynekologa, samotnou mě to zajímá 8)

Holky, ty, co míváte taky takové strašné bolesti, jak to snášíte? Já už to nedávám :,(.Do toho mám ještě strašně bolestivou ovulaci. Teď jsem bez ničeho, takže ji každý měsíc trpím jak kůň :zed: :,( víc jak polovinu měsíce jsem v bolestech.Co tohle je za život, zrovna dnes mi je zle, tak jsem i psychicky na tom blbě :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
17.4.15 17:22

@Susen35 Mě teď blokovali před IVF tak dobrý, taky mi pomohla akupunktura. Bolesti jsem mívala šílené, křeče v kleče, i jsem bulela, než zabral prášek. Já nemám prášky ráda, ale toto je výjimka. NO, ale jinak jsem bolesti nemívala, jen tak 4 dny s MS a nevolnosti a průjem, ale pak dobrý. DOktorka se divila, prý při takovém nálezu by čekala častější bolesti…snad Ti to zase brzy povolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
28.5.15 13:02

@Pady2 jo z krve to jde poznat jen někdy, mně ji taky brali - měla jsem minimální hodnoty- tedy že bych jí neměla mít, poslali mě na laparo a mám endo 2.stupně… takže prostě nejjistější je laparoskopie :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.3.16 21:13

Zjištili endometriózu

Ahoj holky :hug:, jsem tady nováček, tak snad mě mezi sebe přijmete. Rok a půl se s přítelem snažíme o mimčo, hormon.prof.vpo­řádku, spermio taky, ovulka probíhá. Včera jsem podstoupila profuky laparkou a zjistili mi 5 x1,5centime­trových ložisek endometriózy v podbřišnici. Všechny ostatní orgány včetně vejcovodů a vaječníků jsou vpořadku. :,( dost mě to polekalo. Dr.sice říkala, že je to malé a ani se to neodstraňovalo. Nemáte některá zkušenost s otěhotněním s tou mrchou endo? Děkuji za jakoukoli radu a povzbuzující příběhy. Mám 24 roků :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
31.3.16 21:40
@Janczik píše:
Ahoj holky :hug:, jsem tady nováček, tak snad mě mezi sebe přijmete. Rok a půl se s přítelem snažíme o mimčo, hormon.prof.vpo­řádku, spermio taky, ovulka probíhá. Včera jsem podstoupila profuky laparkou a zjistili mi 5 x1,5centime­trových ložisek endometriózy v podbřišnici. Všechny ostatní orgány včetně vejcovodů a vaječníků jsou vpořadku. :,( dost mě to polekalo. Dr.sice říkala, že je to malé a ani se to neodstraňovalo. Nemáte některá zkušenost s otěhotněním s tou mrchou endo? Děkuji za jakoukoli radu a povzbuzující příběhy. Mám 24 roků :mavam:
Povzbudím tě:-). s endometriozou otěhotnění naprosto nečekaně hned první cyklus po vysazení HA. A to jsem měla ještě i jiné problémy než endometriozu. Pokud nemáš ložiska vaječníky, vejcovod, apod…tak si myslím, že to bude ok. :kytka:teda přeju, ať je to ok. jo a těhotenstvím/porodem mi endometrio zmizela úplně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí