Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ivuska88 mela jsem endometrizu ovarialni a na obou stranách srusty vejcovody funkční profoukl
@Putňátko Mně doktorka řekla počkat do kontroly, ta byla za 14 dní. Myslím, že je to individuální a záleží na rozsahu operace, tak nepanikař
. Hned po laparoskopii jsem měla hormonální léčbu. A na té nemocné straně mě tedy píchalo pořád, dokonce i při léčbě, ale postupně to sláblo.
@Putňátko asi to sestinedeli doporučuji vsude jinak. měla jsem také srůsty a ložiska endometriozy. i ve zprávě mám doporučení dodrzovat sestinedeli a klidovy režim. asi záleží na dr.,na jejich uvážení
@Veverka X tak to jsi me uklidnila me prave dali kontrolu az skoro měsíc.. Me žádnou léčbu nedali jen řekl ze mam počkat na cyklus a pak zkoušet co nejdřív.. Jsi me uklidnila děkuji
@Ivuska88 tady mam doporučení nic o 6ti neděli se nepíše. ![]()
@Putňátko taky mi. nenasadili lecbu.sli jsme hned po sestinedeli na další ket a opet nic. musim volat do caru, co ted. rekli mi, že nejlepší je těhotenství. dobrá rada, ale pokud se snažís uz 4roky a pořád nic, tam ze dne na den to nepůjde samo…
Holky, mně ta doktorka léčbu nasadila automaticky, jenže jen na dva měsíce. Podle mě to byla chyba, léčba měla trvat déle. Jiná doktorka řekla, že jsem to měla mít na půl roku… Od té doby už uplynul více než rok a situace stále stejná.
@Veverka X ted jsem mluvila s dr. z caru a ta mi rekla, že kdyz se udělá umělý přechod nebo se bere antikoncepce, je to stejne účinné jen chvili. a ma to pry hodne vedlejších účinků. kdyz se ta endo. udělá, casem se stejně vrati. nevim jsk ty, ale mam za sebou 3Ivf a 7ketu. takze do mě nechtějí cpat dalsi hormony
@Putňátko my jsme sli po roce do caru.je to lepší. prohlednou te a udelaji spermiogram. nekdy se leci napr.zena a problém je u muze a naopak
@Ivuska88 jedno ditko mám, které budou za chvíli tři roky tak pořád doufám že se podaří normálně… Chci to nechat do konce roku takhle a kdyžtak bych to řešila až příští rok ![]()
Holky, já jsem vsadila na ten přechod, i když vím a vidím, že se to vrací. Je to dost marný boj
. IVF jsme zatím neabsolvovali. Dost se bojím, co s tou endometriózou udělá stimulace.
@Veverka X Přesně tak, já krásně reaguji na blokaci cyklu, ale při stimulaci an IVF či KEt se to šíleně rychle vrací ![]()
@Pady2 Takhle volba je stejně těžká. Když se rozhodnu pro léčbu, tak ztrácím přirozenou šanci. Když neléčím, tak se to může zhoršovat. Může se to zhoršovat i v přirozených cyklech bez jakékoliv stimulace. Sama nevím, kudy se „vydat“. Jsem z toho dost bezradná. Jinak Tě zdravím, už dlouho jsme se na fóru nepotkaly
.
@Veverka X JJ, pořád tu straším:D Já už zkusila všechno, akupunkturu, kontryhelové čípky (ty nasadím při stimulaci) a teď už i hladinu Hcy:D Takže beru hrstě vitamínů a čekám, kdy mi z toho začnou svítit bobky:D
@Pady2 chodila jsem na rizenou detoxikaci a v listopadu popravě otehotnela. Možná to bylo i tím, ze se zadařilo. každému pomaha něco jineho