Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, byla jsem se podívat v porodnici a rozhodla že tam budu i rodit. Nabídli mi entonox s tím, že i vysvětlili oč jde… Rada bych nějaké Vaše poznatky, zkušenosti atd… Přeci jen to není úplně zadara…
@Marion84 ja jsem Entonox mela. A zkusenost s nim tak pul na pul. Vyhoda je, ze te nikde nenapichujou a davkujes si sama ale obrovska nevyhoda je pomaly nabeh. Je potreba vychytat kdy si nadychat, protoze fungovat zacne s dost velkym zpozdenim. Ja zacla chvili predtim nez prisla kontrakce a entonox zaucinoval vetsinou kdyz uz bylo skoro po ni
. Nejsem si jista jestli bych ho diky tomu doporucila, mozna lepsi byl preci jen epidural.
Já jsem neměla ani epidural a ani entonox (i když ten jsem chtěla, ale bohužel se nestihl
. Jinak kamarádka ho měla a říkala, že jí vůůůbec nezabral..Ono asi záleží na člověku. Na každého působí něco jiného..Ale zkus to a uvidíš. Rozhodně se ti po něm nepřitíží..:-) Mě třeba pomáhala vana a sprchování bříška teplou vodou. To bylo luxusní!! Vřele doporučuji ![]()
Je to trochu o něčem jiném, na porod už jenom vzpomínám. Ale je to asi podobné, před lety jsem byla na koloskopii v Praze. dali mi něco do žíly. Poměrně hrůzný zážitek, ač to byla známá nemocnice ( UVN). Před 2 měsíci to samé v ordinaci doc Horáka u nás v městě. Akceptovala jsem Entonox. Koloskopie včetně odstranění polypu, které jsem sledovala na televizní obrazovce, bez problémů. Bylo to něco jiného a hlavně za půl hodiny jsem mohla odjet autem.
Mohu-li srovnat prvé vyšetření v UVN s porodem, byl to horší nežli porod. Takže doporučuji.
Využily jste při porodu tento plyn… máte pozitivní zkušenost a nebo je to jen placebo efekt pro rodicku… případně využily nějaké jiné prostředky mimo epiduralní anestezie
@Lajinka1 já ho měla (necelých 5 měsíců zpět) a hodně mi pomohl, u druhého do toho půjdu znova.
A můžu se zeptat kdy ti ho nabídly a jak to na tebe působilo
@Lajinka1 dostala jsem ho když jsem byla otevřena na zhruba 7cm a měla jsem už hroznou potřebu tlačit, řikali že mi to pomůže se dootevřít, že se po to uvolním, věděla jsem, že ta možnost tam je, mluvili o tom už na předporodní besedě, takže jsem byla předem rozhodnutá že do toho půjdu, znala jsem to už z dřívějška od zubaře a věděla jsem, že to fakt pomáha, pomohlo mi to přečkat tu nejkrutější dobu kdy už jsem chtěla tlačit, ale ještě nemohla.
Děkuji za info...... je zajímavé, že dnes ho nabízí skoro v každé porodnici, ale informaci a zkušenosti od rodiček je jen par… ale v zahraničí se prý využívá hodně
@Lajinka1 třeba se za to rodičky stydí
když je dnes takový trend všechno zmáknout bez pomoci a nejlíp i bez doktora ![]()
Asi ano nebo jsi jediná kdo mi odpověděl a když to mají všude tak to musí asi rodičky chtít… ale nikdo to nepřizná