Epidemie spalniček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101602
11.3.14 12:53

@alifie Nevím, zda se tedy díváme na stejný odkaz, ale já tam nikde nevidím, že velmi vzácné komplikace jsou v rozmezí 0,01% - 0,001%, ale pouze, že to méně než 0,01%, tedy vyvozovat z tohoto údaje, že jich bylo méně než 20 a více než 2 mi přijde trochu zcestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
11.3.14 13:08

@alifie i pokud pomineme tvuj mismas v diagnozach a vezmeme jen tebou uvedena cisla, tak 40 z 200 000 je 0,02% tedy 100× mene (100× mene souhrnu tebou vybranych komplikaci po ockovani proti trem chorobam nez jenom encefalidit po jedine nemoci - spalnickach). (pokud to neni zrejme, tak upozornuji, ze trebas orchitida bude temer jiste nezadoucim ucinkem vakcinaci proti parotitide - pricemz by bylo treba najit si, kolik orchitid zpusobi parotitida samotna - myslim, ze ta cisla budou v podobnem pomeru, jako encefalitidy po spalnickach. Virus spalnicek jde po mozku, virus priusnic po tkani, ktera je ve slinnych zlazach a varlatech).

Samotnych encefalitid je po ockovani 200-2000× mene, nez po spalnickach, pokud bereme tvoje udaje.

A ta cisla muzes klidne srovnat, pokud uvazis, ze pred zavedenim ockovani byly spalnicky beznou detskou nemoci, cili je prodelali prakticky vsichni. tedy prevedeno do cisel, z 200 000 deti, ktere by se nenaockovaly, by jich 4 000 melo encefalitidu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.3.14 13:22

@alifie
Jasne, tak pokud si vypichnu, co se mi hodi, tak vyrobim horor z cehokoliv. Tak si jeste o te trombocytopenii v pribalaku docti, co tam konkretne pisou. A kdyz tak to tady prosim cituj.
Vis, ze trombocytopenie jsou treba po virovych infekcich?
Spalnicky, zardenky, priusnice jsou virove infekce… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
11.3.14 13:26
@Pudloslava píše:
A ta cisla muzes klidne srovnat, pokud uvazis, ze pred zavedenim ockovani byly spalnicky beznou detskou nemoci, cili je prodelali prakticky vsichni. tedy prevedeno do cisel, z 200 000 deti, ktere by se nenaockovaly, by jich 4 000 melo encefalitidu!!!

Ano z 200 000 dětí by 4000 mělo encefalitidu a z toho by 1500 umřelo nebo mělo vážné následky. Ale vrtá mi hlavou - platí to pro současné Evropské podmínky (výživu, hygienu, péči o nemocné) nebo pro poválečnou Evropu a podvyživenou Afriku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
11.3.14 13:31
@alifie píše:
Ano z 200 000 dětí by 4000 mělo encefalitidu a z toho by 1500 umřelo nebo mělo vážné následky. Ale vrtá mi hlavou - platí to pro současné Evropské podmínky (výživu, hygienu, péči o nemocné) nebo pro poválečnou Evropu a podvyživenou Afriku? :think:

bohuzel virove encefalitidy nejsou nijak kauzalne lecit (maximalne tak herpeticke, kdyz se zacne vcas - ale to neni tento pripad). Pacient se pouze uvede do klidu a kdyz je stav tezky, mohou se dat leky proti otoku mozku, jinak si musi poradit sam. To se od predvalecnych dob nezmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
11.3.14 13:52
@BellinkaX píše:
@alifie
Jasne, tak pokud si vypichnu, co se mi hodi, tak vyrobim horor z cehokoliv.

Mně to připadá, že se vyrábí horory z nemocí, na které existují očkovací látky, obdobným způsobem, jakým jsem zdůvodnila nebezpečnost očkování. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
11.3.14 14:02
@Pudloslava píše:
bohuzel virove encefalitidy nejsou nijak kauzalne lecit (maximalne tak herpeticke, kdyz se zacne vcas - ale to neni tento pripad). Pacient se pouze uvede do klidu a kdyz je stav tezky, mohou se dat leky proti otoku mozku, jinak si musi poradit sam. To se od predvalecnych dob nezmenilo.

Ale změnila se dost podstatně výživa i péče o nemocné. Platí ta úmrtnost a následky spalniček, tak jak se uvádějí v proočkovacích publikacích i v současné České republice? Dá se při současné epidemii spalniček v ČR očekávat tak vysoká úmrtnost a následky?

Ze zdroje „jedna paní povídala“ mám informaci, že při spalničkách se spotřebovává v těle vitamín A a pokud je v těle nedostatek vitaminu A, tak je průběh spalniček horší. Je to pravda?

Příspěvek upraven 11.03.14 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
11.3.14 14:09

@Vanilka1 @terinka4444 @ivana-domca tak jsem taky včera malou i manžela nechala bodnout. Přeočkováním dospělých se jen aktivují paměťové buňky imunitního systému, takže plná imunita za 3-7 dní. U malé čekám zda bude nebo nebude nějaká reakce, zatím naprosto fit..vyladěnější než celý minulý týden, tak uvidíme. Držím palce i vašim prckům. Já měla v plánu očkovat MMR až tak za rok.. No jo, člověk míní, osud mění..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.3.14 14:33

@lekarnicka28 nežádoucí účinky u MMR se většinou ukazují až tak 10. den, syn dostal první dávku až po 2. roce, žádné nežádoucí účinky se neprojevily. Teď s ním na očkování pro druhou dávku nepoletim, přeci jen se tělo musí vypořádat s vakcinou, takže bude oslabené a nachylnejsi k virózam a infekcim. S chlapem jsme narození až po 80 letech, tudíž máme obě dávky a nejsme v ohrožené skupině. Imunitní systém máme všichni v pořádku. Mimino se nám nedávno pěkně vyporadalo se 6tou nemocí. Hlavně ať vám zdraví slouží a nemoci se vyhýbají :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.3.14 16:39
@alifie píše:
Mně to připadá, že se vyrábí horory z nemocí, na které existují očkovací látky, obdobným způsobem, jakým jsem zdůvodnila nebezpečnost očkování. :mrgreen:

mám stejný pocit… navíc nidko tady nebere v potaz, k že člověk bude muset pravidelně docházet na očkování, tudíž se riziko nějakýho vedlejšího účinku z vakcíny násobí, navíc ani očkování nemusí zabránit nákaze.

• Citovat
  • Upravit
69235
11.3.14 18:10
@lekarnicka28 píše:
@Vanilka1 @terinka4444 @ivana-domca tak jsem taky včera malou i manžela nechala bodnout. Přeočkováním dospělých se jen aktivují paměťové buňky imunitního systému, takže plná imunita za 3-7 dní. U malé čekám zda bude nebo nebude nějaká reakce, zatím naprosto fit..vyladěnější než celý minulý týden, tak uvidíme. Držím palce i vašim prckům. Já měla v plánu očkovat MMR až tak za rok.. No jo, člověk míní, osud mění..

naše malá taky fit, dávám jí homeopatika, tak uvidíme, no reakce má nastat prý osmý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.3.14 20:08

Když si přečtu a spočítám nežádoucí účinky (a beru v úvahu, že jsou silně podhodnocené a je třeba jejich počet násobit minimálně deseti, což uznávají i očkovací autority), tak mi rizika očkování vychízí srovnatelné (možná i vyšší) s rizikem prodělání přímo spalniček :nevim:. A tam je bonus doživotní imunita.
Přijde mi to hodně podobné třeba s neštovicemi, tam ty nežádoucí účinky mohou být taky drsné, ale zatím o tom doktoři informují objektivně (tj. „lepší je i tak prodělat“), protože očkování proti nim není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.14 19:19

Tak co holky, nějaký reakce? Naše malá má 39, ekzém se jí vyrazil ve velkém :zed: ještě včera nic, jsem se chtěla radovat, že to očkování nebylo hrozný, dneska 8. den a je to tu :zed: mám jí dát nějaký brufen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
17.3.14 19:31

Urcite neco na horecku, ibalgin nebo nurofen. My dnes tez 8.den a tukam zatim dobry. Jen je teda hrozne vzteklej. Ja reakci cekam ten 10.den,to je pry nejobvyklejsi. Ale modlim se, at se tomu vyhneme.
At je vam lepe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.14 19:42

Děkuju, nám právě sestra říkala osmý den, ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek