Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop To je docela škoda, takhle na poslední chvíli, tak ještě do pondělka pořádně promazávej a ber to tak, že to je důkaz statečnosti…pže co si budeme povídat těch 9 měsíců byl boj:-) @Radunka83 tak ty už jen 10 dní…vyvolávat přirozeně nebo císař?
@Janyyy asi přirozeně, o císaři nějak nepadlo ani slovo…popravdě se mi do toho vyvolávání moc nechce, přijde mi to strašně nepřirozený a pro to dítě to musí být pěknej šok, když se mu třeba ven ještě vůbec nechce
@Radunka83 já bych řekla, že to nebude ani tak šok pro dítě jako pro tebe:-(, ono asi dítě ví, co má dělat, pže mi říkala kamarádka, že jí vyvolávali a celý den se nic nedělo, tak šla na císaře a tam zjistili, tak zamotanou šňůru, že by to normálně nešlo…prostě příroda, řekla že tudyma né tak né.
a třeba do to na tebe příjde ještě před 25. ![]()
Holky no fakt mě to sejří - hrozim se co to udělá do pondělka a pak i po porodu - raduš ty prsa jsou furt lepší než pupek - to schováš ale já plavky v celku nenosím
no nebudu na to čumět - jinak že to uteklo holky co? ted se snaží moje kamarádka - 1IVF superjednička a nic a ted byla na Ketu - opět jednička - tak uvidíme…maj zamražíno ještě 7 nanuku, tak snad…ještě že nám všem to vyšlo takhle krásně…jani co to jméno?
@Martina139 marto nooo-já ve svém okolí nebudu mít žádnou duo matku - ale já ted budu ráda že budu ráda, takže na tlachání a pomoc budu mít mamku takže si myslím že to i ocením že nejsem nucena s někým štěbetat o miminech - tady se to nepočítá ![]()
jinak mám kočárek - emmaljunga černý a jeví se zatím jako boží, tak snad - stál 5 tis, takže jsem spokojená já i přítel:-)
Holky mám strach i z porodky - kdo bude na pokoji, estli mi vše vysvětlí, estli se trochu vyspim - máte někdo nadstandart? jak já bych ho brala - ale 800 kč na noc na to nemáme ![]()
@tiptop …pořádně to promazávej a ono to nebude snad tak zlé
, něčím hodně mastným, nějakou vazelínou nejlépe. Můj pupek zdá se vydrží i 3.potomka bez újmy
. Já jsem si tedy v Krumlově nadstandart zamluvila, tak snad bude volný, až to na mě přijde
…u nás stojí „jen“ 350,–Kč na noc
Jinak mě se holky začal zvedat tlak, mívám i 160/95, takže zatím jen pravidelně doma měřím, ale když se to nezlepší, napíše mi dr. prášky na tlak. Před těhotenstvím jsem je brala, tak jsem doufala, že se tomu vyhnu, ale nevím nevím…
A strašně mě trápí WC, mám zácpu, že jsem si z ní vytlačila i hemeroidy, nemáte s tím některá zkušenost a nějakou radu? Nikdy jsem to neměla ![]()
…jo, a u nás změna jména…bude to místo Kubíka Tomášek
…rozhodli jsme se pro něj teprve dnes, líbilo se mi, že má svátek v den, kdy ho v Artu zplodili
…budeme to mít jako takovou vzpomínku… ![]()
@tiptop teda takhle na poslední chvíli, že se ty potvory strie nestydí ![]()
@Radunka83 třeba to nakonec půjde bez vyvolávání, ještě je pořád čas ![]()
Dnes jsem byla na kontrole, tak vypadá to, že zánět zažehnán
. akorát teda nemám zatím moc chodit po venku, abych neprochladla a nevrátilo se to. Mno jo, to jsou ty „radosti“ šestinedělí ![]()
@iaroska na zácpu můžeš používat Lactulosu sirup. Není to žádné projímadlo, je to nenávykový přírodní cukr, který změkčuje stolici. Co se týče těch hemorhoidů: určitě si pořiď dubovou kůru v gelu. Můžeš ji používat teď, ale využiješ ji i po porodu. Mohla bych ti doporučit i nějakou mast nebo čípky, pokud už to náš tak špatné, že by ti přírodní dubová kůra nepomohla. Můžeš se na mě klidně obrátit.
@Martina139 …moc děkuji za radu
. Užívám tedy 2×denně psyllium a lactobacilly, to beru celé těhotenství, protože na zácpu trpím i mimo něj. A začala jsem se mazat 2×denně dubovou kůrou v gelu, takže je to vlastně asi ok, viď? Nějak mě to nebolí, ale mám bouličky kolem koneč… ![]()
U nás je to nakonec Markétka, ale teda průběh výběru byl srandovní…vlastně od seznámení jsme chtěli dvojčátka Karolínku a Klárku (tchán je z dvojčat) apk to bylo vzhledem k ivf realné, tak jsme u toho zůstali, pak, když se uchytilo jen jedno tak vítězila Klára a když se konečně v 30tt ukázala, tak to je Markéta:-). V záloze Petr, ale já bach radši Davida, Ondru, Štěpána atd jenže to má svátek v prosinci a to by pak mrně mělo všechny oslavy najednou:-(. @iaroska zkoušela jsi sušené švestky a psilium?
ty strie to jsou mrchy, mně sice nepřibyla žádná, ale hrozně mě svědí (mám je už 2 roky,. co jsme hrozně přibrala¨)
v HK nadstandard nezamlouvají tak jsem zvědavá, chtěla bych hlavně nadstandardní porodní box s vanou:-) a je tedy fakt, že i pak by to kvůli návštěvám a spaní (nesnáším chrápaní) bylo lepší i pak na šestinedělí, ale uvidíme přece jenom 600/ noc se dá utratit i jinak a lépe:-) @irenn to je dobře, že už to ustoupilo a jak mimčo, jak se vlastně jmenuje a zlobí nebo máš hodné dítko?
@tiptop hele neměj strach, všechno zvládneš. Sestřičky ti všechno vysvětlí, ukážou, pomůžou ti. Hlavně se nesmíš bát zeptat. A kdybys byla na pokoji s někým jako jsem já, tak by ses divila. Já si v porodnici našla i kamarádky
A neboj, určitě se i vyspíš. Byla jsem na pokoji s dvěma fajn ženskejma. Obě měly kluka a spaly jsme v pohodě. Holky se nebudily ani když kluci plakali. A děti většinou jí po třech hodinách a novorozenci pak hned usínají. To až doma s věkem roste to tóčo. Navíc po císaři ti dvojčata hned na krk nehodí. Odpočineš si, vyspíš se a pak to všechno půjde samo. Tak tfuj tfuj budu držet palce ![]()
@iaroska tak to sis naordinovala úplně správně. Jinak dubovou kůru v gelu doporučuji vzít do porodnice i ostatním holkám, které na toto trpí. Při normálním porodu se to tlačení totiž může dost zhoršít. Dubová kůra to pak hezky stáhne. Některé porodnice jí dokonce uvádí ve výbavě vhodné sebou k porodu.
@Janyyy jméno hezký - hlavně jich tolik není
@irenn tak sláva - ježíš raději nemyslím na to co může pak ještě vylízt
@iaroska to je fakt takový nostalgický
přítel je trochu mimo z pondělního termínu - páč je roany - jeho exmanželka a v práci šéfuje ženskejm a dvě největší slepice jsou romany:-)
@Martina139 sakryš proč nemůžeš jako rodit ted a být blíž kurnik ![]()
@tiptop heh takže v pondělí bude mít v kanclu hooodně velikou oslavu:-)