Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@tiptop tak to je jak u nás, jedna je moje kopie a druhá celá manžel
S tím kojením si hlavu nedělej. Já bych mohla vyprávět hrůzné story o kojení. Co se týká vody, tak to musí být fakt kojenecká. Ale já jí teda nepřevařovala. Jen jsem vždy ohřála na teplotu potřebnou na UM. Kojeneckou vodu jsem ale používala až do nějakých 10ti měsíců.
Co se týká UM tak bych osobně nedoporučovala Nutrilon. Děti po něm trpí neskutečnou zácpou. Vím to, protože jsem to zažila u svých holek a navíc mi to potvrdila i řada maminek v lékárně, když jim pomáhám vybrat UM. Moje měly Bebu, ale ta je zbytečně drahá. Nejlepší co do poměru kvalita/cena mi teď přijde Sunar nutradefens (nebo jak se teď jmenuje). Starším dětem už bych se pak nebála dát jakékoli UM. Já mám holky střídavě na Hami a obyč Sunaru.
@Tina85 …také moc gratuluji mamino… je to pěkný kousek
, tak ať vám dělá jen radost ![]()
@Janyyy mě o pul 11 v noci praskla voda a celou noc pak mírné jako menstruační bolesti, nic se nedělo a až to bylo 12 hodin, dali mi infuzi ATB jako prevenci a pak mi bouchli infuzi oxytocinu, po kterém se to fakt rozjelo a za 2,5 hodky byl malej na světě (s nástřihem). Takže zas tak hrozné to nebylo, fakt se to člověku vykouří z hlavy, když mu přiloží miminko a jste štěstím bez sebe - nejkrásnější chvíle v životě!! ![]()
@Martina139 mě malého dokrmovali už v porodnici nutrilonem, tak mi doporučili se ho držet, stoličku má zatím dobrou, když mu dávám i svoje mlíčko a pak teda uvidíme.
@Tina85 ten je krásnej, normálně mě rozplakal
tak nějak v něm vidím (nebo očekávám) toho našeho a ještě víc jsem se začala těšit…ve středu byl odhad 3600g…a nejdýl v úterý jdu na vyvolávání, tak to možná bude podobná váha…
Holky děkujeme
opravdu to za to úsilí stojí!!! Držím vám moc pěstičky, ať to má co nejlehčí průběh a miminka jsou hodně zdravá ![]()
@Tina85 Je překrásný! Moc gratuluji!
Když tady tak vidím ty fotky, už se nemůžu dočkat, až budu mít toho svého broučka u sebe
@Martina139 Adél teda problém se zácpou neměla. Takže je to individuální. Já jsem slyšela, že je to doporučované kvůli tomu, že je to nejpodobnější mateřskému mléku.
Ahojky tak jak je dneska by měl být ve skupině další přírůstek né:-)? A jak čerstvé maminy, zlobí dětičky?. Já jsem dneska docela naštvaná byla jsem v poradně po 14 dnech a doktor je nemocný bez stanoveného zástupu, takže mě sestra poslala na monitor a prý když neporodím tak zas v úterý. Tak jsem šla na monitor do nemocnice, tam se mě v recepci ptala, zda mám jít i do poradny na což jsem řekla, že né. Porodní asistentka u monitoru(dítě furt spalo)říkala, že by mě měl vidět doktor, že 3 týdny je mezi kontrolama v tomto stavu hodně. Tak jsme putovala k nějakému Mudr, co vede rizikovou a ten mě vyšetřil a prý vše ok, ale měla jsem hrozně vysoký tlak 155/92, tak mě objednal zase v pátek, ale kdybyste slyšely ty keci o tom jak není zástup za obvodního gynekologa atd…fakt mi přišlo, že se jako nějak vnucuju nebo co ![]()
Hojda - tak to je přísup teda - ti povím, už aby jsi to měla za sebou vid?
@Martina139 jinak marti ti povím že jsi měla neskutečnou pravdu o nesrovnatelnosti jednoho mimina a dvou a vůbec záhulu… jsem vyřízená, byt mám skvělýho partnera a skoro každý den dopo na pomoct mamku
holky dokážou být jako sirény - dnes se střídali - co jedna usla druhá začala řvát - jak když se domluvily - večer zase řvaly obě naráz - takže do půlnoci jsme s přítelem v náručí utěšovali každou zvlášt..spím tak dvě hodky…když jsem tady sama tak se modlím aby nezačlz obě naráz kor při krmewní - ráno probíhalo tak že jsem jednu krmila-bradou držela flašku a druhou, již nakrmenou ale řvoucí kolébala v autosedačce…učím se hodně věcí dělat jednou rukou…napadly nás že to večerní kroucení můžou být prdy - tak kapeme espumisamy do flašek - radši bych ovšem nějaké prášky na spaní
ted sladce spěj- už dvě hodky - OBE! ![]()
@tiptop to musí být mazec, vše 2×
a prý je nejlepší pravidlo máma musí spát, když dračice usnou
už u vás byla doktorka dětská?
já už se tak těším
Je jani, upřímně kdo nezažil nepochopí
hele jojo, ale ono to na povel prostě nejde, kore když maj ještě nějaký senzor či co a vědí že dosedneš a začnou - fakt neběžím po prvním kvílení, nechávám chvíli vyřvat, ale když už je to neúnosné - myslím i k sousedům jdu
no a vem si že máme krmit každé 3 hodky - ale nežobě nakrmíš, připravíš jídlo, přebalíš, uspíš tak čumíš na hodiny a zbyde ti třeba jen hodka…dneska ani to ne - páč pravidelně jedna konečně usla třeba až deset minut před dalším krmením…
jinak jojo byla - nic jen si je poslechla, pokecali jsme a objednala nás ted na pátek k ní - hlavně jsem zvědavá zda-li buclatěj, páč nemáme váhu…