Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky včera jsem byla na svém prvním odběru vajíček, odebrali mi jich 13, tak jsem byla šťastná a dneska volali, že se jich oplodnilo 7, což mě lehce vykolejilo. Měli jsme PISCI a máme prodlouženou kultivaci, tak se bojím, aby vydržely…Myslíte, že to je dobrý číslo po prvním dni? Jak jste na tom byly vy?
Ahoj, myslím, že to je dobrá úspěšnost. Nám třeba z 8 se oplodnily jen 4, tak neboj, určitě vydrží ![]()
Nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě
. My jich taky měli ceklem dost, na transfer zbyli dvě a teď mi tu spinká jedno zlatíčko
. Buď optimista a věř jim ![]()
Já měla při odběru 10,oplodněno PICSI 7 do transferu po prodloužené kultivaci zůstalo 5,3 máme zamražené,2 zavedené a výsledek v metříku ![]()
@Jaruše píše:
Nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě. My jich taky měli ceklem dost, na transfer zbyli dvě a teď mi tu spinká jedno zlatíčko
. Buď optimista a věř jim
přesně jak píšeš
Kvalita je nej. Já měla 21 vajíček, oplodnilo se 13. Nakonec jich zbylo 3 na mražák a 2 mám teď doma ![]()
Já si myslím, že je to dobrá úspěšnost. U nás se jim povedlo bez pomoci oplodnit z pěti 2 vajíčka a přežilo jedno, který mám teď v bříšku a modlím se aby za 10 dní byl test pozitivní.
Hodně štěstí ![]()
Díky za reakce
. A je to oplodnění vůbec ten největší „problém“? Je větší šance, že když přežily ten první den, že už vydrží? Sestra mi do telefonu říkala, že tak ty 2-3 dny jsou klíčový…
@Mazlucha píše:
Já si myslím, že je to dobrá úspěšnost. U nás se jim povedlo bez pomoci oplodnit z pěti 2 vajíčka a přežilo jedno, který mám teď v bříšku a modlím se aby za 10 dní byl test pozitivní.
Hodně štěstí
Tak to držím palce! Určitě to vyjde!!!
@Radunka83 měla jsem oplodněné jenom tři, nakonec přežily dvě, jak to dopadlo viz můj popisek. Bude to určitě ok ![]()
Já mněla 1IVF 18 vajec
k odběru a zůstali 3 a mám krásnou a šikovnou Verču 2008. Pak z 6IVF jednio vajíčko a mám krásnou holčičku Týnku 2013.
První IVF bez ICSI - oplodněno 6 z 6, dvě zavedena (zbytek odpadl), těhotenství, potrat.
Druhé IVF bez ICSI - oplodněno 8 z 8, dvě zavedena (zbytek odpadl), neotěhotněla jsem,
Třetí IVF s ICSI - oplodněno 1 ze 2, bez trasferu, Čtvrté IVF s ICSI - oplodněno 1 ze 6 - těhotenství, porod.
7 ze 13 mi přijde v pohodě, čistě statisticky je tak z 10 odebraných vajíček jedno otěhotnění. Tzn. někomu stačí jedno a někomu dvacet ne.
Z 12 jsem jich měla oplodněnych 6
vykolejení je zcela zbytecne, uspesnost mas dobrou
hajzlikum zdar ![]()
@Radunka83 píše:
Díky za reakce. A je to oplodnění vůbec ten největší „problém“? Je větší šance, že když přežily ten první den, že už vydrží? Sestra mi do telefonu říkala, že tak ty 2-3 dny jsou klíčový…
ne, neznamená to, že vydrží, mohou se přestat dělit..
Z tech 12 odebraných jsem mela schopna 3 embrya
Holky, díky za odpovědi…trochu jste mě uklidnily ![]()
Myslela jsem, že PISCI zvyšuje úspěšnost oplodnění, ale asi tím pádem byla chyba spíš na mých vajíčkách. Chtěla jsem aby mi zbyly aspoň 2 na zamražení, ale někdy holt plány nevychází…Ale šanci pořád mám, tak jim budu vysílat pozitivní energii ať vydrží
.
Zítra budu s napjetím čekat na další telefon, jak já nenávidím čekání…