Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@iaroska jj už aby to bylo za námi:-) @tiptop takže už ti začínají galeje:-) tak ať holky pěkně rostou a jsem zvědavá na tvé zprávy po víkendu, jak to zvládáte v domácím prostředí. A vlastně byl s tebou chlap na sále nebo třeba u vážení holčiček?
Tak mě dneska ráno odešla zátka
, podruhé jsem podstoupila „prošťouchávání“ a asi se mi objevila bílkovina v moči, takže jí poslali do laborky. Odpoledne mám volat pro výsledky + jaterní testy a podle toho se uvidí co dál. Předběžně poslední monitor v pátek a pokud si to chlapec sám nerozmyslí tak v úterý v 7:30 se mám dostavit s taškou a nastupuju na vyvolávání. Tak jsem zvědavá, jestli bude Mates hodný miminko a ušetří mě toho nebo se na mě vybodne ![]()
@Radunka83 tak zdravím Matýska a ať mamku nezlobí a už vyleze! ![]()
@Radunka83 @iaroska holky už se vám to blíží, jsem napnutá jak kšandy kdo bude další na řadě
. Držím palce, ať se miminka rozhoupají samy!
@tiptop máš pravdu, že jedno dítě je v klidu (teda jsou děti, které dávají zabrat - jako třeba moje první, řev téměř nonstop), ale teď když jsou děti ve škole a školce a je tady jenom Alizka, tak je to fakt pohodička
. Držím palce, ať jizva brzy přestane bolet (já už o ní ani nevím
) a hlavně, ať to s holkama co nejlíp zvládáte!
Holky tak zatim nezloutneme, lehce pribirame a pokavad se nic nezmeni vcetne amputovanych pupiku a jejich kompĺikace, zitra jdeme dom! jinak holky zlaticka, jediny kdo opet nespal byla mama:-).doma to bude mnohem lepsi, tady jsem na ne cely den sama, krmit, prebalovat po 3hodkach a delat to dvakrat sama je fakt zahul, do toho clňvek po cisari jeste neni ve svym tele ze…ale pak na ne koukam a jsem zase stastna..uz aby jste je meli take u sebe:-*
@tiptop to jsou krásné prdelky
a jak kojení v pohodě? já už se nemůžu dočkat až budu mít holčičku konečně u sebe ![]()
@tiptop ty jsou tak sladký
.
Doma to bude určitě lepší, to je jasný, já jsem vždycky byla nejvíc vyřízená v porodnici ![]()
@tiptop …jsou nádhernéééééé…ještě jednou velká gratulace
Tak, ať vám to klapne a na víkend už jste doma ![]()
@tiptop ty jsou tak strašně krásné. Jsou si podobné? Mně přijde že ano. Moje holky byly hned po porodu každá jiná. A co kojení? Doufám, že bez problému, protože to ti děsně moc ulehčí práci. A jizva bude za týden dobrá, neboj.
Jsou uplne kazda jina, i povahove. jedna cela pritel-fyzicky ale povahou hyper po mne:-),druha podobou ja ale hodnosti pritel:-).jinak bohuzel nekojim, vzdala jsem to, kozy i ja to nezvladam, tak jsou plne na um-vycvaknou uz kazda 40ml..je to jednodussi ze muze s krmenim pomoct kdokoliv, jen ty kacky me stv
ou. marto musi se um redit prevarenou koj vodou? nestaci normos? a jake um by jsi dňporucila cena vs kvalita?
@tiptop Jsou překrásný! Mně taky připadá že si jsou podobný
Hele, my Adélku krmili Nutrilonem a jezdili do Polska pro Bebilon. Je to úplně totéž, jen se to do Polska prodává pod jiným názvem a cenou. Lékaři tvrdí, že je to nejpodobnější kojeneckému mléku, no.
Tak proto jsme to používali. Zároveň si v Polsku můžeš nakoupit plíny a pak i příkrmy, takže se cesta určo vyplatí ![]()
Ahoj holky, takže nejdříve bych moc pogratulovala @tiptop k narození holčiček. Hodně zdravíčka a ať jsou to bojovnice po mamince
![]()
V noci jsem stihla vše dočíst a všem moc držím pěstičky do velkého finále.
Mě 13.11. odtekla plodová voda a malý Antonínek se nám narodil 14.11. ve 13:33 (3885g a 51 cm)
Melej je úžasnej a jsme z něj celá rodina pěkně poprděný
V nemocnici jsme byli týden, protože jak se narodil o 14 dní dříve a při porodu se napil plodové vody, tak trvalo než začal nabírat a navíc jsme měli nov. žloutenku. Ale už jsme doma ![]()
@tiptop taky bojujeme s kojením, furt mám málo mléka, tak malého přikládám, odstříkávám a dokrmuji Nutrilonem. Je to boj
Dětská mi tvrdila, že mám převářet koj vodu pro jistotu vždycky a že nutrilon je nejvíce podobný mat. mléku.
@Tina85
tak gratuluju
tak to už tu máme dlaší miminko a už týden
Jeje to jsi tam chudáku trpěla 24 hodin?
@tiptop jeee, to jsou prdelky krásný
moc gratuluju ještě jednou!
@Tina85 gratuluju mamko, pěkný míry má chlapec
, žádnej drobeček!
@Tina85 moc a moc gratuluju
.
Krásná váha na to, že byl malý o něco dříve ![]()
Já teď taky bojuju s mlíkem, předtím byl nadbytek a pořád jsem bojovala s retencema (jednou jsem k tomu měla i teploty), teď je zase trochu míň, tak občas dokrmím. Ale věřím, že se to zase srovná, kojím často, dnes jsem kojila v noci o 106, tak doufám, že to bude mít výsledek
. Dokrmuju pomocí suplementoru: http://www.medela.cz/…lementor.php
je to super v tom, že dítě se neodstaví flaškou a zároveň se při dokrmování podporuje tvorba mlíka. Já jsem ten suplementor původně pořídila proto, že je malá nedonošenec a slabě sála, takže jsem jí tam dávala odstříkané MM, jak jí to teklo líp, tak toho víc vypila. No a teď se to hodí.