ET 15.3.2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
542
11.12.13 17:23

My jdeme zase 6.ledna…zkusím mu to dávat, ne na celej den, třeba jen na pár hodin a uvidíme…taky jsem četla hodně názorů, že to je přežitek a že pokud jsou kyčle v pořádku, je zbytečný, někdy i nezdravý je takhle do toho rvát, že jim můžeš omezit ten přirozenej vývoj kyčlí…ale pár hodin denně se snad nic nezkazí, tak nebo tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
11.12.13 18:13

@tiptop My jsme teda Marwelly měli od ortopeda a musím říct, že pokud to dítě nepotřebuje, nikdy bych to nedávala. Přišla mi v tom jako chudák. Však když jí to po 3.měsíci sundali, jak šťastně házela nožičkama a zadkem, když jsme šli od doktora. Vidím to jako dnes :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5880
11.12.13 18:14

@Radunka83 Jo jo, taky jsem slyšela, že pokud to není nutný, je lepší nedávat. Třeba v Německu se to vůbec nedává preventivně. Jen když je špatný nález u ortopeda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
11.12.13 18:20

@Tofik však jooo-ta vložka-údajně orrtopedická je jak mucící stroj - však letěla do koše..jen jsem tu kapsu po ní, použila na pleny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.12.13 09:02

@Tofik Po bříšku se mi stýská, je to zvláštní pocit, mě se to těhotnění fakt líbilo, ale neměla jsem problémy jako holky tady, takže asi proto :-)
@Radunka83 my dáváme 2 plenky, taky ho lituju, jak má ty nožky od sebe, ale já s kyčlema byla i na operaci, takže rodinná anamnéza…doufám, že to po mě nepodědil, brouček. U nás se jim zas nezdála jedna ledvinka, tak trnu teď na 6 týdnech, jak to bude vypadat, no modlím se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.12.13 09:55

Holky, kdy se chodí na ty kyčle? Poslal vás tam dětský dr? Už jsem to nějak zapoměla a hlavně se to všechno dost změnilo za těch 8let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
12.12.13 10:25

Tak dneska na noc jsem mu dala ty kalhotky a do nich strčila jednu plínu natřikrát přeloženou - jestli to má ten efekt co má mít fakt netuším :D, ale nějak nevypadal, že by mu to vadilo…tak mu to budu do příští kontroly takhle na noc dávat a uvidíme - přes den na to kašlu, ať těma nohama taky může trochu hýbat…
@Tofik taky jsem četla, že to v západních zemích je už přežitek, jen u nás jsme klasicky zpátečnický…
@Tina85 já jako dítě musela prý mít 3 plíny, takže jsem ráda, že to snad po mě nepodědil a zůstanou mu kyčle v pořádku i nadále…a co se jim nezdá? proč budou čekat až do 6 týdnů? neboj se, všechno bude určitě v pořádku!!!
@iaroska u nás obcházel 1× týdně ortoped všechny děti už v porodnici a dali mi rovnou pozvánku na první kontrolu po propuštění - tam jsme byli na dvou týdnech a pozval si mě zase na 6. týdnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
12.12.13 11:42

@iaroska většinou se na kyčle chodí hned z porodnice a na 6 týdnech
@Radunka83 nezdál se jim na jedné ledvince nějaký kanálek, ale prý nemám plašit, že to je tím, že šel o 14 dní dříve, tak doufám, že to bude v pořádku, ale daj člověku brouka do hlavy… Mě operovali obě kyčle právě proto, že mi to ortoped zanedbal, když jsem byla malá. Opravdu nechci aby si tím vším musel projít taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
12.12.13 12:09

@Tina85 Tak to je jasný, když má člověk vlastní zkušenost, tak k tomu pak přistupuje úplně jinak a zodpovědněji…Určitě to bude v pořádku, tohle je prostě šťastná skupina :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.12.13 15:26

…tak nám v porodnici nic s kyčlemi nedělali a ani nic neřekli. Příští týden jdeme k dětskému na ko ve 14dnech, tak tam musím zjistit nějaké info :think:. Snad to tak bude stačit. Dr.byl u nás hned druhý den po propuštění a nic o tom také neříkal, jen ho prohlídl a pozval nás na ko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
12.12.13 16:57

K tomu širokému balení: Natálie měla jednu kyčličku špatnou a museli jsme dávat široké balení. Udělala jsem to úplně jednoduše. Koupila jsem nejmenší velikost dětských kalhotek. Pak jsem na papírovou plínku dala na třikrát složenou plenu a natáhla ty spodní kalhotky. Drželo to suprově za pár korun a do další kontroly byla kyčel v pořádku. Ale je pravda, že jsem to dávala poctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
12.12.13 17:28

@tiptop prosím tě, jakej mimozemšťánek :oops: vždyť jsou obě naprosto nádherné. Máš vidět některé jiné děti, jaké jsou třeba po narození obludky :mrgreen: Jinak ty podoby se věkem ale dost mění. Moje holky jsou teď třeba úplně jiné než po narození. Samozřejmě zkrásněly :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
13.12.13 06:15

@Martina139 nevím nevím marto - fakt doufám že se vyloupne :lol: tvoje holky jsou fakt krásné a to myslím upřímně! já nejsem ten typ co se rozplývá nad miminama, ale tvoje jsou k sežrání :srdce:
jinak hele jedna má malé drobné pupínky - obličej hrudník jsou to potničky nevíš..dnes už druhá noc co jena spala jak nadrogovaná, zatímco s druhou jsem byla vzhůru skoro nonstop- ted zase spí ta druhá a tu vyspalou tady držim-kua může mít člověk chvilku pro sebe? holky fakt vám závidím to jedno, užívejte si to, tohle je na palici :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
13.12.13 09:28

@tiptop nesmíš být tak kritická :mrgreen: Já se nad dětma taky nerozplývám a třeba o dceři své sestřenice jsem řekla, že je fakt škaredá. Teď už je jí víc jak rok a docela se nám holka vyloupla :mrgreen: Tvoje holky jsou pěkné a navíc se to bude týden po týdnu stejně měnit. Moje holky jako malé taky takové nebyly. Natálie měla příšernou placatou hlavu. Ani netušíš, kolikrát jsem nad nima brečela, že budou ošklivé :oops:
Jinak ty drobné pupínky budou s největší pravděpodobností potničky. Natálie to taky měla a doktorka řekla, že jen potírat a vysušovat třeba tekutým pudrem nebo sudocremem. Tyhle mimča to mívají. Naše Natálka je asi citlivější a má tváře hrozně opupínkované a olezlé ještě teď.
A ten spací režim si holky srovnají určitě brzo. U nás byly první tři měsíce (zvláště šestinedělí) taky úříšerné. Zachovej jim pořád ten stejný režim. Večer dej do postýlky, pokud můžeš, tak zatemni, aby si navykly na ten rytmus den a noc. Ještě je brzo, možná má ta jedna pořád otočený režim (ještě z bříška). Taky se říká, že když uspíš na rukách dítě a položíš ho do postýlky, že se probudí. Je to tím, že najednou necítí tvoje teplo. Zkus jí zabalit do něčeho teploučkého. U někoho pomáhá, dát do postýlky tvoje tričko - ucítí tvoji vůni a bude v bezpečí. Musíš zkoušet. Na to přijdeš. Já dokonce v noci skákala na balonu s holkama v náručí :zed: Ale dvojčata bývají v tomhle dost citlivé duše a brzo systém pochopí. Teď v týdnu tady byla kamarádka odkoupit si věci po mých holkách. Má doma osmiměsíční holky a říkala, že už pár měsíců spí krásně celou noc. Takže hlavu vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2560
13.12.13 19:03

@Martina139 marto vím, ale nemůžu si pomoct :mrgreen: A placatou hlavu jo? :mrgreen: Budu věřit že ta naše se taky vyklube…ale třeba bude zase chytrá že :mrgreen: Hele den byl tak úžasný, že jsem ted načla víno a jdu se po tolika měsících picnout - snad vstanu na krmení :mrgreen: hele co dárky? máš pro vochomůrky co si přály? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí